Siirry sisältöön

UUTISET

26.2. Otteluraportti: VaLePa voitti Forssassa ilman kotietuakin

26 helmikuun, 2020

Loimu palautettiin maanpinnalle tiistain Etta-voiton jälkeen keskiviikkona Forssassa, jossa VaLePa pelasi poikkeuksellisesti lentopallon Mestaruusliigan kotiottelunsa Loimua vastaan ja piti Feenix-hallissa pisteet itsellään puhtain 3-0 (25-21, 25-14, 25-16) lukeminen.

Ottelun avauserä oli tasainen loppumetreille asti, mutta niissä VaLePan rutiini oli liikaa Loimulle. Kahdessa viimeisessä erässä VaLePan repäisi kaulan Loimuun jo erän alkupuolella ja molemmat erät olivat jo puoliväliin tultaessa voiton osalta varsin selvät. Toisessa ja kolmannessa erässä VaLePa pelasi myös vähin virheen ja hyökkäsi tehokkaasti. Nämä olivatkin isäntien voiton avaimia vieraassa kotisalissa.

Ottelun paras pistemies oli VaLePan maajoukkueyleispelaaja Niko Suihkonen, joka teki 17 pistettä. Hänen rinnallaan keskitorjuja David Pettersson teki 10 pistettä torjumalla viidesti ja hyökkäämällä hyvillä tehoilla. Muut valepalaiset jäivät alhaisempiin lukemiin pisteiden jakautuessa suht tasaisesti muille. Loimun paras pistemies ja parhaaksi pelaajaksi palkittu oli jo toisena iltana peräkkäin Kasimir Vuorinen, joka teki tällä kertaa 11 pistettä. Vastaanotossa hänellä oli muun Loimun vastaanottajiston tavoin isohkoja ongelmia. Myös kapteeni Tamir Hershko ylsi kaksinumeroisen pistesaaliseen kymmenellä pisteellään, mutta hänellä oli jälleen vaikeuksia virheiden kanssa ja teholukemissa hän päätyi yhden pakkasen puolelle.

Kun Vantaa Ducks saalisti keskiviikkona kolme pistettä Ettalta, on Loimun sijoitus sarjassa tällä hetkellä 7. Otteluita on saman verran pelattuna yhden sijan ja yhden pisteen Loimun yläpuolella olevan Ducksin kanssa. Loimun alapuolella Hurmos ja Etta ovat pelanneet yhden ottelun Loimua ja Ducksia vähemmän ja nämä joukkueet ovat viiden pisteen päässä Loimusta. Loimu seuraavat ottelut ovat kotikentällä ensi viikon viikonloppuna eli 7. ja 8. maaliskuuta, jolloin lauantaina vastustajaksi saapuu Team Lakkapää ja sunnuntaina Savo Volley.

KATSO MYÖS: Tilasto

25.2. Otteluraportti: Loimu nousi tärkeään ja selkeään voittoon Ettasta

25 helmikuun, 2020

Raisiossa iskettiin tiistaina tärkeistä sarjapisteistä, kun Loimu sai vieraakseen Ettan. Molemmat joukkueet taistelevat runkosarjan päätöskierroksilla sekä pudotuspelipaikan saavuttamisesta että karsintaotteluiden välttämisestä. Loimun kone käynnistyi yskähdellen, mutta isännät onnistuivat reagoimaan ja parantamaan peliään ottelun edetessä. Lopputuloksena kaikki kolme sarjapistettä jäi isännille 3-1 (26-28, 25-21, 25-12, 25-9) voitolla. Loimu nousi voiton myötä sarjataulukossa 6. sijalle. Etta pitää edelleen hallussaan 9. sijaa, mutta on hyvissä iskuasetelmissa.

Oululaisten aloitus oli väkevä ja Loimun aikalisää vietettiin jo tilanteessa 1-6. Vastaanottovaikeuksista kärsinyt Loimu sai pikkuhiljaa peliään käyntiin ja erän lopussa isännät nousivat tasoihin ja jatkopalloille Eetu Mäen syöttövuorolla. Lopulta kuitenkin muutamat Loimun virheet käänsivät erän Ettalle. Yksi avauserän ja samalla koko ottelun kääntäjiä oli vaihdosta kentälle päässyt Kasimir Vuorinen, joka ei pitänyt joukkueensa peli-ilmeestä ottelun alussa: ”Aloitettiin todella heikosti ja omaan silmään jopa laiskasti. Toki Etta pelasi hyvin. Tänään oli pitkälti asenteesta ja tahdosta kiinni. Se näkyi että tehtiin hommia yhdessä ja kovalla asenteella.”

Toinen erä oli vielä tasaista pelaamista, mutta vaakakuppi alkoi jo kallistua Loimun puolelle. Toisessakin erässä yksi ratkaisupelaajista löytyi Loimun vaihtopenkiltä, kun Tomi Saarinen asteli ratkaisuhetkillä syöttämään ässän isännille. Pitkän erätauon jälkeen kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue. Edes selvin numeroin menneen kolmannen erän lopussa Olli Kuoksan ottama punainen kortti ei herättänyt vieraita, vaan viimeiseksi jäänyt neljäs erä meni isännille vielä selvemmin lukemin.

Ottelun avaintekijöitä oli Loimun onnistuneempi reagointi ottelun kulkuun. Alun vaikeuksien jälkeen Loimu sai niin hyökkäyksensä kuin torjuntansakin toimimaan ottelun edetessä. Ottelun parhaat pistemiehet olivat myös joukkueidensa parhaan pelaajan palkinnon pokanneet Ettan Janne Marttila ja Loimun Kasimir Vuorinen sekä Tamir Hershko. Nämä kolme yleispelaajaa tekivät 18 pistettä mieheen. Loimun vahvuutta oli tasaisen vahva esiintyminen joukkueena, kun taas Etta oli käytännössä täysin Marttilan ja hakkuri Ville Sorvojan varassa.

  • Kaksi erää pelattiin puolin ja tosin ihan viihdyttävästi. Kahdessa viimeisessä erässä kentällä oli poikia ja miehiä – vastustajalla miehiä ja meidän puolella poikia. Ratkaisu oli toisessa erässä se että Loimu oli pitkiäkin pätkiä pulassa, mutta pystyi kuitenkin selviämään siitä ja sai itseluottamuksen ja hyvän fiilingin. Sitten oli aika selvä tuo peli. Hatunnosto Loimulle että he pystyivät mukautumaan peliin, kehui Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

Ettan on pyyhittävä viimeisen erän notkahdus nopeasti mielestään, sillä jo keskiviikkona on edessä pudotuspelipaikan kannalta huipputärkeä ottelu Ducksia vastaan Vantaalla. Loimu taasen matkustaa huomenna Forssaan VaLePan vieraaksi.

KATSO MYÖS: Tilastot

Ottelun jälkeisen mediatilaisuuden pelaaja- ja valmentajakommentit:

http://www.facebook.com/RaisionLoimu/videos/2562289380757190/

25.2. Otteluennakko: Playoff-unelmia ja karsintapeikkoja

24 helmikuun, 2020

Loimu saa tiistaina Raisioon vieraita Oulusta, kun viime kauden hopeamitalisti Etta sapuu mittelemään tärkeistä sarjapisteistä. Loimulla on runkosarjassa jäljellä vielä kuusi ottelua ja se pitää tällä hetkellä hallussaan sarjataulukon seitsemättä sijaa. Sarjataulukossa yhdeksäntenä olevalla Ettalla on tällä hetkellä pisteitä kaksi vähemmän kuin Loimulla ja otteluita yksi enemmän pelaamatta. Loimun ja Ettan kanssa sijoista 6.-9. taistelevat myös Ducks ja Hurmos. Näistä neljästä joukkueesta kolme jatkaa runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin ja yksi liigakarsintoihin, joten panokset runkosarjan päätöskierroksille on kovat.

Loimu katkaisi edellisesäs ottelussaan Rovaniemellä kuuden ottelun tappioputken puhtaalla 0-3 vierasvoitolla. Ettalla on nyt alla kaksi tappiopeliä, joita edelsi voitto Loimusta Oulussa. Tuossa voitokkaassa ottelussa Etta koki kovan takaiskun, kun tammikuun Mestaruusliigan parhaaksi pelaajaksi juuri valittu Jan Helenius loukkasi jalkansa toisen erän ensimmäisessä pallossa. Etta sisuuntui siitä ja nousi voittoon Loimusta, mutta sen jälkeen Savo Volleyn ja Akaa Volleyn vierailut Oulussa eivät kartoittaneet edes Ettan erävoittojen saldoa. Tiistaina Etta pääsee kuitenkin jälleen haastamaan sarjan kärkijoukkueiden sijasta yhden päävastustajistaan.

Loimu on saanut pelaavaan kokoonpanoonsa mukaan koko alkuvuoden poissa kentiltä olleen Väinö Rahkon. Hän on tuonut oranssimustien otteisiin asennetta ja taistelutahtoa. Viime otteluissa yksi Loimun kantavista voimista on ollut tammikuussa Mestaruusliigan tähdidstökentälliseenkin valittu keskitorjuja Trent O’Dea. Ex-loimulaisen Jan Heleniuksen loukkaannuttua Ettan tärkeimpiä pelaajia on toinen ex-loimulainen yleispelaaja, eli Janne Marttila.

Loimun ja Ettan kohtaamisen otteluisäntänä toimii RTV. Ottelu alkaa Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa tiistaina 25.2.2020 kello 18:30.

20.2. Otteluraportti: Loimulle tärkeä puhdas voitto Rovaniemeltä

20 helmikuun, 2020

Raision Loimun orastava tuska helpotti kun lentopallon Mestaruusliigassa kuuden ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki katkesi torstaina Rovaniemellä. Lakkapäätä valmentavan ex-loimulaisen Henri Tuomen tuska sen sijaan kasvoi entisestään, kun joukkue koki 22. tappion putkeen ja menetti samalla myös jenkkilibero Ryan Mangoonianin ennen edessä olevia liigakarsintoja. Loimun voittonumeroiksi Team Lakkapäästä kirjattiin historiankirjoihin muotoon 0-3 (26-28, 14-25, 21-25).

Ottelun avauserässä Lakkapää oli vahva Tuomen monesti virheherkkyydestä kritisoiman Ragen Fathersin heiluttaessa tahtipuikkoa kentällä. Hän teki avauserään peräti 11 pistettä. Fathers ehti lyömään isännät jo kiinni eräpalloon, mutta Loimu ei lannistunut. Vieraat nousivat Eetu Mäen kolmella torjuntapisteellä ensin rinnalle ja jatkopalloilla ohi ja erävoittoon. Avauserän käsistä lipsuminen katkaisi muutenkin jo kovia kokeneen Lakkapään selkärangan ja seuraavat kaksi erää Loimu voitti suhteellisen vaivattomasti.

  • Ensimmäinen erä oli tasainen. Saimme sen käännettyä meille ja sen jälkeen oli melkoista tykitystä. Tappioputken katkaiseminen tuntuu hyvältä, iloitsi Loimun vieraskiertueen onnistujiin lukeutunut Väinö Rahko.

Ottelun paras pistemies oli isäntien Regan Fathers, joka teki 16 pistettä. Hänellä oli kuitenkin jo tuttuun tapaan vaikeuksia tehokkuuden kanssa. Isäntien tasaisin suorittaja olikin 14 pistettä tehoin +10 tehnyt yleispelaaja Miikka Lemola. Loimulaisista eniten pisteitä kirjautti Tamir Hershko, jonka saldo oli 15 pistettä. Väinö Rahko tuki hyvin 12 pisteellä, kuten myös Trent O’Dea 11 ja Blake Leeson 10 pisteellä. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi raati valitsi Loimulta Trent O’Dean ja Lakkapäältä Regan Fathersin.

Voiton myötä Loimu nousi sarjataulukossa takaisin pudotuspeliviivan paremmalle puolelle sijalle 7. Seuravaksi Loimu kohtaa kotikentällään tiistaina Ettan, joka on yksi pudotuspelipaikasta kamppailevista joukkueista. Tällä hetkellä Etta on sarjataulukossa sijalla 9.

KATSO MYÖS: Tilastot

19.2. Otteluraportti: Loimulle tärkeä vieraspiste Kokkolasta

19 helmikuun, 2020

Pudotuspelipaikastaan taisteleva Raision Loimu käynnisti Kokkola-Rovaniemi vieraskiertueensa keskiviikkona Kokkolasta, josta tarttui matkaan yksi vieraspiste. Vuoristoratamaisesti edenneen ottelun lopputulokseksi kirjattiin 3-2 (25-16, 21-25, 19-25, 25-17, 15-13) kotivoitto. Loimun kokoonpanosta puuttui merillä komennuksella ollut matruusi Tomi Saarinen ja muutamilla pelaajilla oli orastavia flunssan oireita. Tiikereiden puolella Mestaruusliigassa debytoi Kuortaneen urheiluopistolla nuorten maajoukkueen kanssa majaansa normaalisti pitävä Joska Försti. Hänen debyyttinsä oli onnistunut, sillä hän kantoi passivastuun liki koko ottelun.

Ottelun avauserä oli Tiikereiden hallintaa. Loimun vastaanotto oli vaikeuksissa isäntien syöttöjen kanssa. Erä repesi tilanteesta 16-14 selvin 25-16 numeroin isännille. Aivan erän lopussa vaihdosta syöttämään tullut Benjamin Montonen kuritti vieraita kolmella peräkkäisellä ässällä. Toinen erä oli tasainen, mutta Tiikereiden virheet ratkaisupalloissa käänsivät erän Loimulle. Erä päättyi Trent O’Dean torjuntapisteeseen.

Kolmannen erän ratkaisija oli 71% tehoin hyökännyt Väinö Rahko, joka sai myös kunnian syöttää erän päätökseen ässäsyötöllä. Samalla Loimu varmisti itselleen tärkeän vieraspisteen. Jos kolmas erä oli Rahkon, niin neljäs oli isäntien Jiri Hännisen. Tämä yksi kuluvan liigakauden kirkkaimmista tähdistä johdatti Tiikerit erävoittoon ja siirsi ottelun ratkaisun viidenteen erään.

Viides erä alkoi erikoisesti, kun yhdeksästä ensimmäisestä pallorallista peräti kuusi päättyi torjuntapisteeseen. Vahvan torjuntapelaamisen jälkeen Tiikereiden vaihtopenkiltä asteli jälleen syöttökulmaukseen ensimmäisen erän ratkaissut Benjamin Montonen, joka syötti jälleen kaksi ässää. Loimun päävalmentaja Kasper Vuorisen aikalisä onneksi katkaisi syöttöputken. Loimu hivuttautui vielä rinnalle Tamir Hershkon johdattamana. Loimun puhti ei kuitenkaan ihan riittänyt voittoon asti, vaan viimeinen erä meni pienimmällä mahdollisella marginaalilla isännille.

Ottelun paras pistemies oli Jiri Hänninen, jolle kirjattiin 23 pistettä. Ex-loimulainen hakkuri Oskari Keskinen ja yleispelaaja Jere Mäkinen tehtailivat 17 pistettä. Loimusta hakkuri Blake Leeson teki 18 ja yleispelaajista Tamir Hershko 15 ja Väinö Rahko 13 pistettä. Parhaan pelaajan palkinnot pokkasivat Väinö Rahko ja Jiri Hänninen.

Loimun tärkeät ottelut jatkuvat jo torstaina, jolloin Rovaniemellä asettuu vastaan Team Lakkapää.

KATSO MYÖS: Tilastot

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös