Siirry sisältöön

UUTISET

23.7. Loimulle keskitorjuja Yhdysvalloista

23 heinäkuun, 2019

Syyskuun lopussa käynnistyvään lentopallon Mestaruusliiga-kauteen valmistautuva Loimu on täydentänyt joukkuettaan yhdysvaltalaisella keskitorjuja Blake Leesonilla (24-v, 205 cm). Milwaukeesta kotoisin oleva Leeson on fyysinen ja ulottuva pelaaja, joka täydentää Loimun keskipelaajaosaston, johon kuuluivat ennestään Trent O’Dea ja Eetu Mäki kesäharjoitusringissä olevien Loimun omien junioreiden lisäksi. Loimun tavoitteena oli löytää kolmanneksi keskitorjujaksi kotimainen vaihtoehto, mutta ulkopaikkakuntalaisten kotimaisten vaihtoehtojen kanssa ei saatu järjestelyitä onnistumaan ja kuusi kautta Loimussa pelannut Karri Sihvonen päätti lopettaa lentopallon pääsarjatasolla ja keskittyä enemmän siviilitöihin.

Leeson on pelannut urallaan Ohio Staten yliopistossa ja voittanut sen riveissä NCAA:n mestaruuden kahdesti. Tänä kesänä hän pääsi edustamaan USA:ta Italian Napolissa järjestetyissä Universiadeissa. Sopimus Loimun kanssa on Leesonin ensimmäinen ammattilaissopimus ja hän odottaa jo innoissaan uuden sivun avaamista urallaan. Päivä Loimu-sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Leeson sai tiedon valinnasta USA:n B-maajoukkueeseen elokuussa iskettävään Pan Am Cupiin.

  • En tiedä Suomesta ja Loimusta vielä paljoakaan. Tunnen muutama vuosi sitten Loimussa passanneen Scott Fiferin ja häneltä olen saanut hyvää palautetta. Tavoitteeni on auttaa Loimua mahdollisimman hyvään suoritukseen ensi kaudella ja kehittää itseäni pelaajana ja päästä urallani eteenpäin kohti Euroopan huippusarjoja, kommentoi Leeson kotimaisemistaan.

Leesonin tavoite on hyvinkin mahdollista toteuttaa, sillä jenkkiyliopistoista on noussut lukuisia pelaajia Loimun kautta Euroopan huippusarjoihin. Viimeisimpinä esimerkkeinä tänä kesänä hopeaa VNL-liigassa voittaneessa USA:n maajoukkueessa pelasi kaksi Loimusta ammattilaisuransa käynnistänyttä pelaajaa – Dustin Watten ja Garrett Muagututia.

Loimun joukkueen rakentaminen alkaa olemaan loppusuoralla. Haussa on vielä vahvistuksia hakkuri- ja yleispelaajaosastolle ja uutisia saattaa olla luvassa jo lähiaikoina.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös