Siirry sisältöön

UUTISET

Joukkue täydentyy Nigeriasta, Kanadasta ja Kokkolasta

17 toukokuun, 2024

Seuraavaan lentopallon Mestaruusliiga-kauteen valmistautuva Raision Loimu on solminut pelaajasopimukset kolmen pelaajan kanssa ja joukkueen kokoonpano alkaa olla viimeisiä silauksia vaille valmis syksyllä alkavaan uuteen kauteen. Uusimmat pelaajat vahvistavat hakkuri- sekä yleis- ja keskipelaajaosastoja.



Nigerian ”Prince” hakkuriksi

Loimun hakkuriviitan pukee harteilleen nigerialainen Dhikirullahi Oyedepo. Lempinimi ”Prince” istunee hieman helpommin suomalaisten lentopallon seuraajien suuhun. Aiemmin urallaan myös keskitorjujana pelannut Prince on 206 senttiä pitkä ja 20-vuotias.

 • Tavoitteeni lentopallouralle ovat korkealla. Loimun kanssa on nyt kaksivuotinen sopimus ja niiden kautta on tarkoitus ponnistaa aivan terävimmälle huipulle asti, kommentoi vielä kotimaastaan tavoitettu Prince.
 • Kaksivuotisen sopimuksen Mestaruusliigana ja Loimuun allekirjoittanut Princen on pelannut aiemmin kotimaansa lisäksi Bahrainissa Nahib Salehin ja Kazakstanissa Alikhan Aktoben joukkueissa. Kotimaataan hän on edustanut mm. alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa Iranissa vuonna 2021.

  Loimu sai taustatietoa Princestä mm. Loimua aikoinaan valmentaneelta Ruben Wolochinilta, joka on tehnyt pitkän valmentajauran maailmalla Raisiosta lähdettyään. Wolochin valmensi Bahrainin maajoukkuetta, kun Prince pelasi maan pääsarjassa ja hänellä on hyvää kerrottavaa uudesta loimulaisesta:

 • Hän on erittäin iso ja mielenkiintoinen lupaus. Pallo lähtee korkealta ja kovaa. Hän on kova tekemään töitä ja bahrainilaisseura oli erittäin tyytyväinen myös hänen asenteeseensa. Yritimme jopa saada hänelle Bahrainin passia, jotta olisimme saaneet hänet maajoukkueeseen.


 • Yleispelaajaosaston täydentää fyysinen peluri Kanadan yliopistosarjasta

  Loimun yleispelaajaosastolle fyysisyyttä ja taitoa tuo kanadalainen Nigel Nielsen, joka on 24-vuotias ja 196 senttiä pitkä. Hän on pelannut aikaisemmin urallaan vain kotimaassaan ja viimeisimpänä Winnipegin yliopistossa, joka sai kovasti kehuja valmennuksestaan ja pelaajakehityksestään Loimun käyttämiltä tietolähteiltä.

  Ennen yliopistolentopalloa hän menestyi erinomaisesti Manitoban lukiojoukkueessaan, jonka paidassa hän keräsi ison määrän palkintoja ja pokaaleja niin joukkueelleen kuin myös itselleen. Hän edusti Manitobaa myös Canada Gameseissa, joka on joka toinen vuosi järjestettävä monilajitapahtuma, joka korkein kanadalaisten urheiljoiden kotimaan kilpailu.

 • Tavoitteeni on taidoillani ja itseluottamuksellani antaa isoin mahdollinen panos joukkueen menestymiseen. Toivottavasti taistelemme tiukasti mitaleista ja mestaruudesta. Olen erittäin innoissani saadessani tämän mahdollisuuden ja aion antaa kaikkeni tiimille ja meitä tukevalle yhteisölle, lupailee Nielsen.


 • Rami Rekomaan pitkä Kokkolan visiitti vaihtuu Raisioon

  Kolmas uusi loimulainen on Kokkolasta Raisioon muuttava 28-vuotias ja 196 senttiä pitkä keskipelaaja Rami Rekomaa. Akaa-Volleyn kasvatti debytoi Mestaruusliigassa syksyllä 2017 VaLePan paidassa. Ensimmäisen liigakauden aikana hän siirtyi lainasopimuksella Isku-Volleyn riveihin. Toisen liigakautensa hän aloitti jälleen VaLePassa, mutta siirtyi kesken kauden Tiikereihin, joka kaipasi keskipelaajaa australialaisen Simon Honen jätettyä joukkueen kesken kauden. Tiikereissä Rekomaalla vierähtikin sitten viisi ja puoli kautta. Näiden aikana hän pääsi kertaalleen nauttimaan mitalijuhlista, kun Tiikerit voitti hopeaa keväällä 2021.

  Kuluvalla kaudella Rekomaa oli Mestaruusliigan torjuntapörssin kolmonen. Hän on ollut aikaisempinakin kesinä Loimun joukkueen rakentamisen palapelissä mukana, mutta aiemmin häntä ei ole Raisioon saatu hankittua.

 • Olen todella iloinen ja innoissani kun pääsen Loimuun ja Raisioon. Maisemanvaihto Kokkolan rupeaman jälkeen tekee varmasti hyvää ja antaa uutta potkua tekemiseen. Henkilökohtainen tavoite on edelleen kehittyä mahdollisimman paljon ja tuoda samalla kokemusta joukkueeseen. Joukkueen tavoite on varmasti olla mukana mitalipeleissä, kertasi Rekomaa muiden uusien pelaajien tapaan.


 • RAISION LOIMU 2024-2025 (tilanne 17.5.2024)
  Passarit: Saku Tuomivaara (192 cm, 21 v), Oleksii Bulgyn (189 cm, 21 v)
  Yleispelaajat: Nigel Nielsen (CAN, 196 cm, 24 v), Aapeli Kouki (194 cm, 26 v), Samuel Salminen (193 cm, 18 v), Ossi Lehtiö (192 cm, 16 v)
  Keskipelaajat: Rami Rekomaa (196 cm, 28 v), Eetu Mäki (194 cm, 22 v), Aleksei Zhbankov (206 cm, 20 v), Niila Kuusisto (197 cm, 17 v)
  Hakkurit: Dhikirullahi ”Prince” Oyedepo (NIG, 206 cm, 20 v)
  Liberot: Ville Sihvonen (184 cm, 25 v)

  Loimun toiseksi passariksi oma kasvatti naapuriseurasta – läpimurron tehnyt Kouki jatkaa kasvattajaseurassaan

  14 toukokuun, 2024

  Loimun kanssa aiemmin sopimuksen tehnyt passari Saku Tuomivaara saa aisaparikseen Loimun juniorikoulun kasvatin, kun 21-vuotias ja 189 cm pitkä passari Oleksii Bulgyn palaa TUTO Volleysta Loimun paitaan. Bulgyn on kulkenut mielenkiintoisen reitin liigapassariksi. 11 vuotiaana Suomeen ja Turkuun Ukrainasta muuttanut peluri aloitti lentopallon Loimun junioreissa hetimiten Suomeen saavuttuaan.

  Juniorivuosien jälkeen hän lähti tutun valmentaja Ruslan Zhbankovin houkuttelemana TUTO Volleyn ykkössarjajoukkueeseen. TUTO-paidassa tutuksi tuli niin seuran kakkos- kuin edustusjoukkuekin. Ensimmäisen liigakautensa passari vietti pelikentän ja vaihtopenkin sijasta kentän päädyssä tehden turkulaisseuran tilastoja. Sittemmin tilastojen pyörittäminen vaihtui jälleen pelin pyörittämiseen.

  Nuoren miehen liigakyvyt todistettiin viimeistään viime kaudella, kun hän pääsi tuuraamaan ykköspassari Joska Förstiä onnistuen erinomaisesti. Syksyllä 2022 hänen kykynsä noteerattiin myös nuorten maajoukkuevalmennuksessa, kun hänet kutsuttiin ikäluokkansa maajoukkueeseen edustamaan Suomea EM-lopputurnauksessa Italiassa.

  Päättyneen Mestaruusliiga-kauden jälkeen Bulgyn jatkoi kauttaan vielä kakkossarjassa passaten TUTO Volleyn valtakunnallisen sarjan mestariksi. Maltillisesti urallaan edenneen Bulgynin tavoitteet lentopallossa on korkealla.

 • On kyllä todella upea fiilis palata kasvattajaseuraan ja päästä pelaamaan kotiotteluita Kerttulan liikuntahallissa. Junnuna olin aina katsomassa miesten pelejä Kerttulassa ja nyt oon itse ”se mies” joka pelaa siellä. Tavoitteita on paljon ja pari niistä on kehittää omaa peliään entistä paremmaksi ja taistella mitalipeleihin pääsystä, kommentoi Oleksii Bulgyn innostuneena.


 • Viime kaudella uuteen yleispelaajan rooliin menestyksekkäästi totuttautunut 26 vuotias 194 cm pitkä Aapeli Kouki edustaa niin ikään kasvattajaseuraansa myös alkavalla kaudella. Koukin ensimmäinen kausi yleispelaajan oli useamaan kertaan harjoittelua ja pelaamista häirinneistä sairasteluista huolimatta positiivinen ja hän hävisi kauden jälkeen järjestetyn kauden läpimurtopelaaja-äänestyksen vain niukasti Akaa-Volleyn Antti Taposelle.

 • Viime kaudesta jäi kyllä nälkää ensi kaudelle, kun ei parasta pystytty antamaan loppukaudesta. Nyt on taas mahtava tilaisuus kesällä viedä omaa peliä eteenpäin ja saada se oma suoritustaso tasaisemmaksi ensi kaudelle, kertoi Kouki.


 • Loimu löysi Saarisen korvaajan VaLePasta

  26 huhtikuun, 2024

  Loimu on löytänyt uuden kapellimestarin kahdeksan kauden ajan kasvattiseuransa edustusjoukkueessa pelanneen Tomi Saarisen suunnatessa ensi kaudeksi Bundesliigaan. Loimun uusin pelaajavärväys siirtyy Raisioon Sastamalasta, kun 21-vuotias ja 192 cm pitkä passari Saku Tuomivaara liittyy oranssi-mustaan joukkueeseen kaksivuotisella sopimuksella.

   

  Tuomivaara on hämeenlinnalaisen TT-Volleyn kasvatti. Hän on pelannut aikuisten tasolla aiemmin Lempo-Volleyssa ja Akaa-Volleyssa ennen siirtymistään VaLePaan. Helmikuussa 2021 pelatun ensimmäisen Mestaruusliiga-ottelun jälkeen Tuomivaaran palkintokaappiin on kertynyt jo yksi hopea- ja kaksi pronssimitalia pääsarjasta, eli kolmesta täydestä liigakaudesta yhtä monta mitalia.

   

  • Saku on Saarisen Tomin tapaan nuoresta iästä huolimatta jo kokenut passari. Hänen näytöt niin Akaasta kuin VaLePastakin on hyvät ja hän on valmis kantamaan vastuuta ensi kaudella, kehui Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

   

  Tuomivaara on ollut aiemmin ns. kakkospassarin roolissa kehittymässä kokeneempien aisaparien rinnalla, mutta nyt on hänen on tarkoitus ottaa se viimeinen askel estradien kirkkaimpiin valoihin. Akaa-Volleyssa hän pääsi pudotuspelikeväänä 2022 näyttämään taitojaan Kerttulassakin, kun hän pyöritti puolivälieräsarjasta alkaen peliä loppukauden ajan Anton Välimaan loukattua sormensa. Tällä kaudella VaLePassa Tuomivaaralla on ollut huippuhyvä näköalapaikka huippupassarin toimintaan, kun hän on saanut seurata läheltä yhtä kaikkien aikojen parasta passaria, eli Mikko Eskoa. Eikä kausi jäänyt pelkäksi vierestä seuraamiseksi, sillä peliaikaakin tuli niin Mestaruusliigassa kuin myös Euro-kentillä Mestareiden Liigassa. Hän passasi mm. koko tärkeän Mestareiden Liigan karsintapelin ukrainalaista Prometey Dniproa vastaan. Ja hyvin passasikin, vaikka ottelu kääntyikin kahden voittoerän jälkeen tappioksi.

   

  • On hienoa olla osa perinteikästä Loimua. Ulkomailtakin tuli tarjouksia ja kävin myös tryoutilla. Loimun otettua yhteyttä se oli selkeä vaihtoehto tulevaksi seuraksi, jos Suomeen jään. Uskon jo tässä vaiheessa, että Loimu kokoaa porukan tälläkin kaudella millä taistellaan Mestaruusliigassa viime vuosiin totuttuun tapaan hyvin ja toivottavasti vielä hiukan menestyksekkäämmin. Raisiossa tullaan ensi kaudella näkemään varmasti taas kova porukka niin kentällä kuin katsomossakin. Nähdään ensi kaudella Kerttulassa, kommentoi Tuomivaara.

   

  Loimun sopimusneuvottelut jatkuvat ja uusista sopimuksista tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään toukokuun alkupäivinä, kun Loimulaiset suuntaavat Silja Linelle kauden päätösristeilylle. Valmentajarintamalla Loimulla on tällä hetkellä neuvottelupöydässä kolme konkreettista vaihtoehtoa ulkomailta.

  Saarinen ponnistaa Loimun pelaajapolulta Bundesliigaan

  16 huhtikuun, 2024

  Koko uransa oranssi-mustaa pelipaitaa kantanut ja tänä keväänä sinivalkoiseen maajoukkueeseen noussut 25-vuotias ja 196 cm pitkä passari Tomi Saarinen on seuraava Loimun juniorikoulun ja Mestaruusliiga-joukkueen kautta Euroopan ammattilaiskentille siirtyvä lentopalloilija. Saarisella on voimassa oleva sopimus Loimun kanssa ensi kaudesta, mutta siinä on ulkomaan optio, jonka kapellimestari Saarinen nyt käyttää.

  Saarinen ja hänen pelaaja-asioitaan hoitava Loimu alumni pelaaja-agentti Nisse Huttunen eivät halua vielä uuden seuran nimeä julkisuuteen, vaan seura saa tehdä tiedottamisen uudesta pelaajahankinnastaan. Sen verran maamme passarieliittiin nousseen pelurin tulevaisuudesta voidaan kuitenkin kertoa, että ura jatkuu Saksan pääsarjassa, eli Bundesliigassa.

  • Iso kiitos Loimulle siitä mahdollisuudesta mikä aikoinaan tarjottiin nuorelle pojalle. Kahdeksan kautta Loimussa on kasvattanut paljon. Nyt ollaan siinä pisteessä, että uudet haasteet odottaa. Todella iso kiitos koko Loimun yhteisölle, kommentoi uutta askelta urallaan innokkaana odottava Saarinen.

  Saarinen nousi Loimun Mestaruusliiga-joukkueeseen omista junnuista vain 16-vuotiaana keväällä 2016. Sen jälkeen hän on edustanut Loimua liigassa kahdeksan kauden ajan 259 ottelussa. Näissä otteluissa on syntynyt passarille mukavasti tasan 500 pistettä, joista 231 on tullut torjumalla, 130 ässäsyötöillä ja 139 hyökkäämällä. Pitkästä pääsarjaurasta huolimatta Saarinen on passarina vielä nuori ja edelleen kehittyvä, joten edessä voi olla pitkä ura Euroopan kentillä.

  Myös Loimun taustajoukot ovat innoissaan Saarisen sopimuksesta:

  • On mahtavaa, että meidän liigajoukkueen kautta nousee pelaajia ulkomaiden lentiskentille. Ja vielä hienompaa että he ovat oman juniorikoulun kasvatteja. Tämä on iso sulka jälleen Loimun juniori- ja liigavalmentajien hattuun muita taustajoukkoja, tukijoita ja pelaajan omaa kovaa työntekoa tietysti unohtamatta. Toivottavasti passarina vielä nuorella Tomilla on pitkä ja menestyksekäs ura ulkomailla ja toivottavasti hänet nähdään sen jälkeen jälleen kasvattiseurassaan, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

  Loimu jatkaa valmentaja- ja pelaajasopimusten neuvottelua ja tiedottaa ensi kauden joukkueesta lisää lähiaikoina.

  Paikallisvastustajan kapteeni palaa Loimuun – ringissä nyt seitsemän pelaajaa

  8 huhtikuun, 2024

  Pian käynnistyvistä lentopallon Mestaruusliigan finaaleista huolimatta Raisiossa on käännetty katseet vahvasti jo ensi syksyyn ja uuteen kauteen. Loimun uuden joukkueen kokoamisprojekti on käynnistynyt ja tärkeimpänä työlistalla on tällä hetkellä tietysti päävalmentaja ja yhteistyökumppanit, mutta myös pelaajamarkkinoilla tapahtuu jo. Pelaajarintamalla viime kaudelta jatkuvien kolmen sopimuksen lisäksi rinki on kasvanut nyt neljällä.

  Viime kaudelta sopimukset oranssi-mustissa jatkuvat yleispelaaja Samuel Salmisella sekä maajoukkueeseen juuri valituilla keskipelaaja Aleksei Zhbankovilla ja passari Tomi Saarisella. Maajoukkuekaksikolla tosin on sopimuksissaan ulkomaanpykälät. Tämän kolmikon lisäksi keskipelaaja Eetu Mäki aloittaa syksyllä jo kuudennen liigakautensa oranssi-mustassa paidassa tehtyään kahden vuoden jatkosopimuksen. Paluumuuttajana Kerttulan parketilla nähdään ensi kaudella takakentän johtaja Ville Sihvonen, joka toimi viime kaudella TUTO Volleyn kapteenina. Edellisten lisäksi omasta juniorikoulusta nousee edustusrinkiin jälleen kaksi uutta pelaajaa, kun tällä hetkellä kakkossarjan play offeja Loimun kakkosjoukkueessa omien junnupeliensä lisäksi pelaavat 192 cm pitkä 16-vuotias yleispelaaja Ossi Lehtiö sekä 197 cm pitkä 17-vuotias keskipelaaja Niila Kuusisto. Lehtiö valittiin viime viikolla U18 maajoukkueen valintaleirille.

  Sihvonen palaa liigauransa juurille

  Libero Ville Sihvonen nousi Mestaruusliigaan syksyllä 2016, kun hän solmi Loimun kanssa sopimuksen ja pääsi pelaamaan veljensä, eli keskipelaaja Karri Sihvosen, rinnalle maan korkeimmalla tasolla. Sihvonen pelasi Loimussa kolmen kauden ajan, kunnes selkävaivat pakottivat huippu-uran tauolle. Syksyllä 2020 nähtiin Sihvosen uusi tuleminen liigakentille, kun hän liittyi Kokkolan Tiikereiden vahvuuteen. Siellä hän pelasi kahden kauden ajan vakiinnuttaen paikkaansa Mestaruusliigan liberojen kärkikastissa. Kokkolasta tie toi Turkuun, jossa Sihvonen edusti TUTO Volleyta kahden kauden ajan. Sihvonen toimi harvinaisesti joukkueensa kapteenina. Harvinaista se on siksi, että lentopallon säännöt mahdollistivat liberon kapteenina olemisen vasta vähän aikaa sitten. Ja vaikka se nyt onkin mahdollista, ei näin kovin usein ole tapahtunut. Valinta on osoitus Sihvosen johtajuudesta niin takakentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

 • Mukava siirtyä tuttuun seuraan ja jatkaa uraa Varsinais-Suomessa. On myös hienoa päästä edustamaan Loimua, kun siellä pääsarjaura sai alkunsa ”muutama” vuosi sitten. Sen verran monta vuotta kuitenkin vierähti muissa ympyröissä, että ei kai ihan klassisesta ”tutusta ja turvallisesta” viitsi puhua, mutta todella innolla odotan uusia haasteita oranssi-mustissa, kommentoi Sihvonen sopimuksen allekirjoitettuaan.

  Loimussa jatketaan monilla eri rintamilla valmistautumista Mestaruusliiga-kauteen 2024-2025 ja uusista sopimuksista tiedotetaan mahdollisimman pian.

 • loimu_tunnus_oranssi

  Raision Loimu ry
  c/o Rabbit Visuals Oy
  Itäinen Rantakatu 64b
  20810 Turku

  +358 (0) 44 043 2116
  info(at)raisionloimu.fi

  Vieritä ylös