31.10. Hyvä taistelu ei poikinut pisteitä Kiuruvedeltä

31 lokakuun, 2021

Kuluvan kauden vierasottelut viikonloppuna aloittaneen Loimun tie vei sunnuntaiksi Kiuruvedelle, jonne Savo Volley siirsi road show -ottelunsa muutama viikko ennen ottelua. Tasaväkisen ja välillä kiihkeänkin ottelun jälkeen voittoa ja täysiä sarjapisteitä pääsi tuulettamaan kotijoukkue 465 katsojan iloksi. Ottelun loppunumerot olivat 3-1 (28-30, 25-22, 25-22, 25-22).

Loimu sai selkävammasta kärsineen hakkuri Ali Fazlin takaisin avaukseen, johon astelivat vakikasvojen rinnalla passariksi Mauri Kurppa ja toiseksi yleispelaajaksi Sebastian Pozo Hernandez, kun Väinö Rahko oli kirjattu toiseksi liberoksi. Avauserä eteni tasaisissa merkeissä ja venyi pitkälle jatkopalloille asti. Savo Volleylla oli jo useampi eräpallo, mutta Loimu vei erän lopulta nimiinsä luvuin 28-30, kun Kristaps Smits päätti erän ässäsyötöllään.

Toinen erä alkoi isäntien määrätessä tahdin parketilla, mutta Loimun päävalmentaja Aitor Barrerosin aikalisä 6-2 tilanteessa herätti vierasjoukkueen. Loimu siirtyi jo 15-19 johtoon, kun Andrus Raadik törmäsi yli neljä metriseen iranilaisseinään. Loimu johti vielä 19-20, mutta sortui sen jälkeen kolmeen syöttövirheeseen, mikä oli liikaa erän ratkaisuhetkillä.

Kolmanteen erään Loimu vaihtoi liberoksi Aatu Kulmalan tilalle Väinö Rahkon. Loimu ei kuitenkaan enää päässyt niskan päälle ottelussa, vaan kolmas ja neljäs erä etenivät tasaisissa merkeissä, mutta jatkuvasti kotijoukkueen pienessä johdossa.

• Syöttö-vastaanotosta ne erot vaan tälläkin kertaa löytyy. Oma virhekuri ja parempaa tilanteen tunnistamista tarvitaan. Ihan hyvällä tiellä ollaan, mutta vähän pitäisi saada apinaa pois selästä että saadaan kaadettua näitä isompia jengejä, kommentoi Loimun Mauri Kurppa ottelun jälkeen.

Ottelun isoimman pistesaldon saalisti Lelu Ojansivu, jolle kirjattiin 21 pistettä. Ex-maajoukkuehakkuri olikin suurin yksittäinen tekijä voiton takana. Keskitorjuja Miki Jauhiainen oli myös oivalla pelipäällä ja tehtaili 14 pistettä. Japanilaislibero Shohei Nose oli jälleen Savon takakentän kulmakivi nostaen aloitussyötöt 67% tarkkuudella Fedor Ivanovin käsiin ja puolustaen paljon hyviäkin iskulyöntejä takaisin peliin. Loimun parhaat pistemiehet olivat 19 pistettä tehnyt hakkuri Ali Fazli ja 14 pistettä tehnyt Sebastian Pozo Hernandez. Loimun parhaaksi pelaajaksi valittiin Tayeb Einisamarein, joka teki 11 pistettä tehoin +10.

Katso myös: Tilastot – Savo Volleyn valokuvat –

31.10. Hurmos piti pisteet Joensuussa

Raision Loimun viikonlopun Savon kiertue alkoi lauantaina Joensuussa Karelian Hurmoksen vieraana ja jatkuu sunnuntaina Kiuruvedellä Savo Volleyn isännöimässä ottelussa. Lauantaina isäntäjoukkue Hurmos oli lopulta parempi luvuin 3-1 (25-23, 13-25, 25-20, 25-23).

Lauantain ottelun avauserä eteni Loimun komennossa ja näytti jo tulevan vieraille, kun Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo kutsui joukkonsa aikalisälle tilanteessa 15-20. Mutta erän loppu kääntyi luvuin 10-3 isännille ja samalla siis avauserä 25-23. Toinen erä oli niin ikään vieraiden hallintaa, kun erä oli hetkessä jo lukemissa 1-10. Tällä kertaa Loimun ote piti loppuun asti ja pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Kolmas erä oli tasainen, mutta ratkaisuhetkillä 20 pisteen jälkeen Loimu sortui kolmeen hyökkäysvirheeseen, joiden saattelemana erä meni isännille. Neljännen erän alussa näytti jo siltä, että Loimun selkäranka olisi katkennut, mutta ottelun kalkkiviivoilla vieraat heräsivät taistelemaan ja nousivat jopa tilanteeseen 24-23, mutta Matias Korhosen torjuntapiste päätti lopulta Loimun kirin ja koko ottelun.

Ottelun paras pistemies oli Loimun yleispelaaja Kristaps Smits, joka teki 19 pistettä. Toinen yleispelaaja Väinö Rahko säesti 15 pisteellä. Pääosan ottelusta hakkurina pelasi edellisen ottelun tapaan Sebastian Pozo Hernandez, jolle kirjattiin 7 pistettä. Loimun ykköshakkuri Ali Fazli oli jo kokoonpanossa mukana ja pelasikin osan pelistä, vaikka ei täydessä kunnossa vielä selkävamman jäljiltä olekaan. Hurmoksesta Jere Heiskanen teki 16 ja Eetu Häyrinen 15 pistettä.

Katso myös: Tilastot

24.10. Savo Vollley nipisti rutiinilla voiton Raisiosta

24 lokakuun, 2021

Ilman selkäongelmasta kärsivää Mestaruusliigan alkukauden ykköstykki Ali Fazlia sarjakärkeä vastaan kotiparketilleen astellut Loimu pystyi haastamaan Savo Volleyta ajoittain, mutta erävoittoon asti se ei riittänyt, vaan täydet sarjapisteet lähtivät vieraiden matkaan 0-3 (23-25, 21-25, 20-25) lukemin. Vaikkei sarjapisteitä palkinnoksi tullutkaan, niin Loimunkin esitys oli kelvollinen.

• Mun mielestä Loimu pelasi hyvän pelin, vaikka heiltä puuttui ykkösvasara. Pakko nostaa Pozolle hattua, että aika kylmiltään hakkuriksi ja hyvillä tehoilla vetelee. Me tehtiin ainakin omasta mielestä pikkusen liikaa noita tosi hölmöjä virheitä. Fede pelasi fiksun pelin ja hyökättiin kokonaisuutena hyvin. Ei lähdetty räiskimään ja pidettiin lyönnit ylhäällä, kehui ottelun kokeneempi hakkuri Ojansivu sekä kotijoukkueen hakkurituuraajaa sekä omiaan.

Kotijoukkue nousi avauserän viimeisissä palloissa jo pisteen päähän, mutta vieraiden passari Fedor Ivanov löysi ratkaisupalloissa tehokkaasti virolaisvahvistus Andrus Raadikin, joka teki kaksi vieraiden viimeistä pistettä avauserään. Toinen erä oli tasainen, kunnes parinkymmenen pisteen krouvissa Lelu Ojansivu repäisi syöttövuorollaan ratkaisevan eron joukkueensa hyväksi. Kolmas erä oli ottelun selvin ja vieraat hallitsivat sitä vahvalla rutiinisuorituksellaan alusta loppuun asti.

• Ihan ok peli meiltä. Ei ihan parasta. Tuo meidän syöttö on sellainen, että me saadaan sillä tuhoja aikaiseksi, mutta kun me meinataan saada tuhoja vähän molempiin suuntiin. Hyvää hyökkäämistä mistä menee pointsit Fedelle. Hän pelasi fiksua peliä ja jakoi hyvin passia. Aika rauhallisin mielin sain katsoa sivusta. Kiva että Zhbankov onnistui kotisalissaan. Kerttulasta on aina vaikea saada pisteitä ja jos täältä 3-0 pääsee kotiin, niin kyllä se aika paljon lyhentää kotimatkaa, kommentoi vieraiden päävalmentaja Timo Tolvanen.

Ottelun paras pistemies oli 15 pistettä tehnyt Raadik. Ojansivun saalis oli vain yhden pisteen huonompi. Verkon toisella puolella Ojansivun virkaveljeksi vähän vieraalle pelipaikalle astunut Sebastian Pozo Hernandez kokosi isännistä parhaan pistesaaliin 12 pisteellään. Hakkureiden hyökkäysprosentit olivat hyvät – Hernandez 61% ja Ojansivu 60%. Loimulaisista Eetu Mäki pelasi kauden parhaan ottelunsa ja passarin tontilla Mauri Kurpalla oli myös onnistunut iltapuhde. Kotisaliinsa vierasjoukkueen paidassa palannut Aleksei Zhbankov pelasi hyvän ottelun tehtaillen 11 pistettä tehoin +9.

• Tämän päivän ongelma oli ykköshakkurin puuttuminen, mutta Sebastian teki ison työn 60% tapolla. Syötössä oli iso ero. Ojansivu ja Kovac aiheuttivat meille ongelmia ja me taas ei saatu syötöllä tehoja aikaiseksi. Me saimme vain kaksi pistettä syötöillä ja Savo Volleyn vastaanotto oli noin 60. Yhdelle liigan parhaista hyökkäysjoukkueista se on liikaa, kertoi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Ottelun ProLiberoksi valittiin vieraiden japanilainen Shohei Nose ja parhaina pelaajina palkittiin otteluisäntä Safiren toimesta isänniltä Kurppa ja vierailta Ojansivu. Loimun viiden ottelun kotiputki tuli nyt päätökseen ja seuraavaksi suunta käy vieraskentille. Kotisalissaan Loimu iskee seuraavan kerran keskiviikkona 17. marraskuuta.

Katso myös: TilastoValokuvatOttelun jälkinen mediatilaisuus

23.10. Savo Volley vierailee Raisiossa sunnuntaina

23 lokakuun, 2021

Raision Loimun viiden kotiottelun avausputki lentopallon Mestaruusliigassa päättyy sunnuntaina, kun Savo Volley saapuu vieraaksi Kerttulan liikuntahalliin kello 18.00 alkavaan otteluun. Yksi Mestaruusliigan mestariehdokkaista Savo-Volley on aloittanut kautensa vahvasti. Viidestä ottelusta on koossa viisi voittoa ja vain Karelian Hurmokselle on tullut yksi pistemenetys. Loimu aloitti kautensa hyvin voittamalla Tuton ja nappaamalla pisteen VaLePaa vastaan, mutta edellisessä ottelussa ennakkosuosikin viitta ei sopinut Loimun harteille, vaan odotetusta Hurrikaani-kohtaamisesta lähti kaikki pisteet loimaalaisten mukaan.

Savo Volley on monien muiden Mestaruusliiga-joukkueiden tapaan mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Paperilla hyvin vahvan Savo Volleyn kokeneen rungon muodostavat maajoukkueesta tutut Antti Siltala ja Lelu Ojansivu sekä ulkomaalaisvahvistukset Andrus Raadik ja Jakub Kovac. Yksi isoimmista Timo Tolvasen valmentaman joukkueen nuorista tulevaisuuden lupauksista on viime kauden päätteeksi Loimusta Savoon vaihtanut keskipelaaja Aleksei Zhbankov, jonka alkukausi uudessa ympäristössä on ollut vahva. Hakkurin tontilla joissain yhteyksissä Mestaruusliigan väriläiskäksi tituleerattu Ojansivu on saanut haastajakseen nuoren, vasta 17-vuotiaan Veikka Lindqvistin. Nuorella hakkurilla on mittaa 203 cm ja hän on yksi potentiaalisista tulevaisuuden maajoukkuepelaajista.

Loimun päävalmentaja Aitor Barrerosilla on koko pelaajisto käytettävissään, kun pitkään poissa ollut Eetu Kulmalakin palasi Hurrikaani-ottelussa pelaavaan kokoonpanoon. Viime ottelussa hieman vaikeuksissa ottelun alussa olleella hakkuri Ali Fazlilla on ollut pieniä vaivoja ja hänen pelivire on pieni kysymysmerkki, mutta muuten joukkueen valmiustilan osalta kaikki pitäisi siis olla valmista savolainen haastamiseen. Kotisalissaan pelaavan Loimun on syytä parantaa useamman piirun verran mm. syöttö-vastaanottopelaamistaan keskiviikon Hurrikaani ottelusta savolaiset kaataakseen.

Safiren ja Kaarinan Trimetin isännöimä ottelu alkaa perinteisestä viikonloppuottelusta hieman poiketen kello 18.00.

20 lokakuun, 2021

Loimu lähti keskiviikko illan otteluun Hurrikaania vastaan viime kausina Raisiossa totuttuun verrattuna herkullisemmasta asetelmasta, kun ennakkosuosikin viittaa aseteltiin ennakkoon kotijoukkueen harteille. Se ei kuitenkaan tänään oranssipaitojen harteille sopinut, vaan hyvin latautuneena Kerttulan parketille saapunut Hurrikaani ryösti täyden Mestaruusliigan ja Siljan maljan pistesaaliin mukaansa kauden parhaalla esityksellään lukemin 1-3 (22-25, 22-25, 25-22, 23-25). Suurimman eron joukkueiden välille teki syöttö-vastaanottopelaaminen, jossa Loimu oli tällä kertaa useita askeleita Hurrikaanin perässä.

• Neljä erää oli meiltä kauden tasokkainta peliä. Parissa pelissä on pelattu yksi tai kaksi hyvää erää, mutta nyt oli koko peli. Isoin parannus aikaisempaan oli vastaanotto. Päästiin vastaanottohyökkäyksissä nautiskelemaan välillä. Aikaisemmin se on ollut aikalailla pelkkää selviytymistä. Vastaanottajat loivat tänään hyvän pohjan voittopelille. Ja Santeri Välimaa jakoi palloa voittoisasti, kehui Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino omiaan avausvoiton jälkeen.

Loimun peli kulki keskiviikkona mallikkaasti vain hetkellisesti ja hyviä jaksoja seurasi hyvin nopeasti vähintään saman mittainen heikompi jakso. Ensimmäinen alamäki tuli avauserässä kun 16-13 tilanteessa erän käsistä luisuminen alkoi Aleksi Muukkosen kahden ässäsyötön myötä. Pian Hurrikaani johtikin jo 18-20 ja paineli lopulta erävoittoon asti.

Toisen erän alkupuolella Loimu haki passarivaihdolla uutta rytmiä otteluun, mutta se ei tehnyt merkittävää eroa kotijoukkueen peliin. Loimu pääsi kuitenkin erän ratkaisuhetkillä pelaaman vielä erävoitosta, kun se nousi Hurrikaanin parin peräkkäisen hyökkäysvirheen siivittämänä tasoihin lukemiin 19-19. Erä päättyi kuitekin heti ensimmäiseen vieraiden eräpalloon päätuomarin vihellettyä hieman hätäisesti passari Mauri Kurpan passanneen palloa verkkopinnan väärältä puolelta.

Kolmatta erää Loimu johti 19-15, mutta jälleen hyvää jaksoa seurasi se heikompi ja vieraat tulivat Luka Marttilan syöttövuorolla pisteen päähän. Erä ja ottelu näyttää kääntyvän vieraille jo suoraan kolmessa erässä, kun Aleksi Muukkonen torjui yhdellä kädellä Kristaps Smitsin hyökkäyksen. Loimu nousee kuitenkin erän lopussa johtoon ja voittoon Smitsin tilalle tulleen Sebastian Pozo Hernandezin toimesta.

Neljäs erä sai kotiyleisön jo odottamaan viidettä erää lauantain VaLePa-ottelun tapaan, mutta 16-9 johtoasema ei tällä kertaa riittänyt, vaan Hurrikaani tuli väkisin rinnalle ja ohi vieden koko ottelun ja täydet sarjapisteet nimiinsä. Ottelun kaksi viimeistä pistettä tehtaili joukkueensa tavoin kauden parhaan pelinsä pelannut Antti Ropponen.

• Hurrikaani ansaitsi voiton ja oli tänään parempia kuin me. Me olimme tänään pehmeitä. Syötimme huonommin kuin aikaisemmissa peleissä ja se oli tänään ratkaisutekijä. Pystyimme kuitenkin kontrolloimaan tappioeriäkin, mutta hävisimme ne ratkaisuhetkillä. Neljännessä erässäkin johdimme, mutta jäimme jumiin leijasyöttöön, harmitteli Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin hyvin kestänen vastaanoton ansiosta passari Santeri Välimaan hyvästä ja nopeasta tarjoilusta nauttinut hakkuri Antti Ropponen, joka teki 26 pistettä. Ensimmäistä liigakauttaan pelaava nuori Luka Marttila teki 20 ja Aleksi Muukkonen 17 pistettä. Loimun puolella paras pistemies oli tuttuun tapaan Ali Fazli, jolle kirjattiin tällä kertaa 22 pistettä. Jälleen hyvän ottelun pelannut kapteeni Väinö Rahko teki 15 pistettä.

Otteluisäntä Eezy Henkilöstöpalvelut valitsi vierasjoukkueen parhaaksi Luka Marttilan ja Loimulta vastaavan palkinnon pokkasi Väinö Rahko. Ottelun ProLibero oli Hurrikaani libero Peter Vuorinen.

• Hyvät fiilikset kun voitettiin. Täällä on tullut käytyä tosi monta kertaa katsomassa pelejä ja nyt pääsi pelaamaan, niin oli tosi kiva. Oma peli lähti ihan hyvin, mutta paremminkin voisi mennä. Joukkueena vähän kaikilla osa-alueella oltiin parempia kuin aiemmin, kommentoi Maskusta kotoisin oleva Luka Marttila.

Loimun sarjakauden avaava viiden kotiottelun putki päättyy sunnuntaina Kerttulassa, kun Savo Volley saapuu Raisioon vierailulle. Ottelu alkaa kello 18:00.

Katso myös: TilastoValokuvatOttelun jälkeinen mediatilaisuus – Ruudun ottelun highlightit –