Siirry sisältöön

UUTISET

23.1. Loimun hyökkäys toimi, mutta Savo Volley rutiinillaan voittoon

tammikuu 24, 2021

kuva: Savo Volley

Loimu palasi tositoimiin joulu- ja koronatauon jälkeen kotihallissaan lauantaina, kun Mestaruusliigaa johtava Savo Volley saapui vierailulle Kerttulaan. Savo Volley oli muutaman valmistavan ottelun turvin valmiimpi ensimmäiseen Mestaruusliiga-otteluun kuin tauon aikana täysin kotimaistunut Loimu.

Loimu aloitti ottelun pirteästi. Ensimmäisen erän hyökkäystehoilla (64%) olisi moni porukka ollut kaadettavissa, mutta Savo Volleyn virheetön pelaaminen ei antanut Loimulle mahdollisuutta yllätykseen. Loimu teki avauserässä 9 virhettä Savolle omilla virheillään, joista 7 aloitussyötöillä, kun taas Savo Volley lahjoitti vain kolme pistettä Loimulle kolmella syöttövirheellään.

Toinenkin erä oli tasainen, kunnes Savo Volley repäisi 12-15 tilanteesta itselleen 12-19 johtoaseman ja erävoiton. Loimu kokeili erän loppuolella tuplavaihtoa ja ottelun aloittaneet passari Lasse Jylhä ja hakkuri Kirill Borichev saivat tehdä tilaa Tomi Saariselle ja Väinö Rahkolle. Savo Volley pelasi toisenkin erän niin sanotulla ykkösnyr killään, mutta kolmannessa erässä Savon päävalmentaja Timo Tolvanen antoi peliai kaa laajemmallakin rintamalla pelisuunnitelmansa mukaisesti. Ottelun viimeisen pallon Loimun parkettiin iskikin vaihdosta irti päässyt Markuss Cielavs. Loppunumeroiksi kirjattiin 0-3 (20-25, 16-25, 19-25).

  • Pitkä päivä kun lähdettiin aamulla tulemaan. Tämmöisiä reissuja nyt tehdään kun pakko miettiä myös kulurakenteita. Meillä pysyi selkä koko ajan sopivasti kumarassa ja tehtiin hommia. Peli oli meillä koko ajan hyvin kontrollissa. Meillä oli vähän suunnitelmia peluuttamisen kanssa ja päästiin nekin toteuttamaan. Saamme kaikki kortit käyttöön tulevaa Cup-viikonloppua varten, kommentoi liigapelien alkamisesta hyvillä mielin ollut Tolvanen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Hernandez, joka teki 14 pistettä tehoin +5. Muista loimulaista Aleksej Zhbankov teki 8 ja sekä Eetu Mäki että Elviss Krastins 7 pistettä. Savo Volleysta eniten pisteitä saalisti ilman virheitä pelannut keskipelaaja Tommi Siirilä. Joukkueena Loimu sortui tekemään 27 pistettä Savolle, kun taas vieraat tehtailivat isännille vain 12 pistettä virheillään.

  • Pelasimme tänään paremmin Savoa vastaan kuin viimeksi lokakuussa, vaikka meiltä on lähtenyt siihen otteluun verrattuna neljä ulkomaalaispelaajaa pois ja meillä on ollut kuuden viikon viikko, jonka aikana harjoittelu on ollut haasteellista. Olin huolissani pelin alussa rytmin löytymisen kanssa, mutta pojat suoriutuivat hyvin tänään, kertoi Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

Loimun seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon perjantaina, ja sekin ilman yleisöä. Loimu oli viemässä tätä Ducks-ottelua lajimarkkinointimielessä Turkuun, mutta ottelu pelataan sittenkin Raisiossa, koska Turkuunkaan ei olisi saanut yleisöä ottaa Mestaruusliigaa katsomaan.

19.1. Loimu palaa muuttuneena tauolta

tammikuu 19, 2021

LOIMU JATKAA KOTIMAISIN VOIMIN

Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Loimu joukkue oli ottelutauon ajan tähän viikkoon asti lomautettuna. Joulu- ja koronatauon sekä lomautuksen aikana kokoonpano tuli muutamia muutoksia ja raisiolaiset jatkavat kautta kotimaisin voimin. Aiemmin kokoonpanosta poistuneiden argentiinalaisvahvistusten lisäksi myös jenkkilibero Ryan Manoogian sekä ruotsalaishakkuri Johan Gruvaeus jäävät pois Loimun kokoonpanosta. Manoogian ei saanut toiselle Suomen kaudelleen lopulta oleskelulupa maahanmuuttoviranomaisilta ja häneltä jäi Yhdysvalloissa vietetyltä joululomalta palaamatta. Kotikonnuillaan lomautusta viettänyt Gruvaeus sen sijaan sai tarjouksen kasvattajaseuraltaan palata tuttuihin ympäristöihin ja pelata tämän poikkeuksellisen kauden loppu kotikulmillaan. Hän kiinnostui tarjouksesta eikä Loimu asettunut poikkiteloin.

Loimun kokoonpanossa on loppukaudelle tällä hetkellä 11 kotimaista pelaajaa, joiden voimin joukkue on harjoitellut ottelutauon aikana säännöllisesti, mutta hieman normaalia vähemmän. Kuluvalla viikolla harjoitusrytmi Per-Erik Dalqvistin komennossa on palannut normaaliksi.

10.12. Korona pakotti Loimun lomautuksiin

joulukuu 10, 2020

Raision Loimu ry on joutunut lomauttamaan seurassa palkkasuhteessa olevat henkilöt vallitsevan korona-tilanteen vuoksi. Tämä koskee siis edustusjoukkueen pelaajia ja valmennusta. Aiemmin lomautettujen argentiinalaisvahvistusten annettiin katsella itselleen uutta seuraa ja molemmat ovatkin jo löytäneet haastavasta tilanteesta huolimatta uuden pelipaikan Euroopasta. Parhaillaan käynnissä olevan Mestaruusliigan korona-tauon jälkeen loppukausi on tarkoitus pelata nykyisellä kokoonpanolla.

Viime kevään koronan keskeyttämän kauden jälkeen Loimu järjesti tukikampanjoita ja sai myös julkista tukea, jotka auttoivat kevään tilanteeseen. Viime kaudenkin rajallista budjettia leikattiin alkavalle kaudelle, mutta koronan vaikutus ottelu- ja yhteistyökumppanuustuloihin on ollut ennakoituakin isompaa ja Loimu on monien muiden urheiluseurojen tapaan ajautunut taloudelliseen kriisiin.

Loimu on käynnistänyt myös yhteistyökumppaneille suunnattuja tukikampanjoita, joilla toivotaan paikattavan tyrehtyneitä tuloeriä.

25.11. Loimu joutui lomauttamaan vahvistuksia

marraskuu 26, 2020

Jo kauteen lähdettäessä merkittäviä kulujen leikkauksia toteuttanut Loimu joutui aiemmin viikolla lomauttamaan argentiinalaiset ulkomaalaisvahvistuksensa. Yleispelaaja Ignacio Luengas ja keskitorjuja Facundo Imhoff ovat toistaiseksi poissa joukkueen toiminnasta. Vallitseva koronatilanne on romahduttanut Loimun yleisömäärät noin kolmannekseen normaalista ja samalla ovat romahtaneet myös otteluista saatavat tulovirrat.

  • Pakon sanelemana on tehtävä kipeitäkin ratkaisuja, jotta seuran pitkät perinteet jatkuisivat tulevillekin vuosille. Koronan aiheuttamat taloudelliset haasteet ja yleisökato ovat yksinomaan syynä tähän ratkaisun, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

25.11. Loimu laittoi Akaan ahtaalle

marraskuu 26, 2020

Loimu matkusti keskiviikkona Akaalle, jossa vastaan asettui isäntäjoukkue Akaa-Volley. Loimu pisti Mestaruusliigan kärkikastiin ennustetun isäntäjoukkueen ahtaalle. Tiukkojen vaiheiden jälkeen voitto ja täydet sarjapisteet pysyivät kuitenkin Akaalla. Ottelun loppunumeroiksi aikakirjoihin kirjataan 3-1 (26-28, 25-19,27-25,25-19) kotivoitto.

Loimu aloitti ottelun vahvasti. Ratkaisupalloihin tultaessa vierasjohto oli jo 17-22. Isännät eivät kuitenkaan antaneet periksi ja Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist käytti aikalisänsä tilanteissa 19-22 ja 21-22. Parhaan Mestaruusliiga-ottelunsa pelannut Sebastian Pozo Hernandez päästi Loimulaiset piinasta toisen aikalisän jälkeen hyökkäyspisteellään. Loimu pääsi syöttämään muutamaankin kertaan erän katkaisua, mutta isäntien Eetu Pennanen iski pelastavia pisteitä Loimun parkettiin. Lopulta Loimu pääsi juhlimaan avauserän voittoa Aleksei Zhbankovin hyökkäyspisteen jälkeen.

Toinen erä oli niin ikään Loimun hallinnassa aina tilanteeseen 13-15 asti, mutta sitten ote siirtyi isännille ja Dalqvist käytti molemmat aikalisänsä Akaa-Volleyn tehdessä seuraavat kahdeksan pistettä. Ote ei enää siirtynyt uudestaan isänniltä vieraille, vaan Akaa-Volley tasoitti erävoitot pitkälle erätauolle siirryttäessä. Ottelun kolmas erä oli tasaista vääntöä. Isännät pääsivät ensin syöttämään erän voitosta, mutta Loimu ei antanut periksi, vaan käänsi tilanteen päälaelleen Eetu Mäen torjuessa Urpo Sivulan. Loimun eräpallo ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan esiin astui jälleen Eetu Pennanen. Erän viimeisen niitin iski keskeltä Aleksi Kaatrasalo. Neljännessä erässä Loimun puristus ei enää riittänyt, vaikka erän puolivälissä Loimu hivuttautuikin parin pisteen päähän. Isännät painoivat tämän jälkeen Nico Nurmesniemen syöttövuorolla kaasun pohjaan ja pääsivät tuulettamaan voittoa Joni Mikkosen niitattua ottelupallon Loimun parkettiin.

  • Toiseen erään vaikeutimme syöttöä ja se kannatti. Yksikään liigajoukkue ei ole meille helppo vastus tällä hetkellä. Ja Loimu antoi tänään todella hyvän vastuksen, kommentoi Akaan päävalmentaja Oliver Lüütsepp ottelun jälkeen.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat yleispelaajat Eetu Pennanen ja Sebastian Pozo Hernandez, jotka tekivät 17 pistettä mieheen. Loimusta Aleksei Zhbankov ja Elviss Krastins tukivat 13 pisteellä. Pistelukemat oli nuorten Hernandezin ja Zhbankovin parhaat Mestaruusliigassa tähän mennessä. Loimun seuraava ottelu isketään sunnuntaina Raisiossa, kun vieraaksi saapuu VaLePa. Ottelun isäntänä toimii Safire & Kaarinan Trimet.

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös