Siirry sisältöön

UUTISET

15.9. Maajoukkuemies Elviss Krastins Loimun mukana

syyskuu 15, 2020

Uusi lentopallon Mestaruusliiga-kausi alkaa lokakuun alussa. Loimu aloittaa kauden kahdella vierasottelulla Pohjois-Suomessa ja kotiavaus on edessä sunnuntaina 11.10. Loimun joukkue on muuten valmis alkavaan kauteen, mutta harjoituksista puuttuvat vielä Suomessa karanteenissa oleva libero Ryan Manoogian sekä vielä kotimaassaan koronan vuoksi jumissa olevat argentiinalaiset yleispelaaja Ignacio Luengas ja keskitorjuja Facundo Imhoff.

Loimu sai helpotusta vajaaseen miehistöönsä syyskuun alussa, kun Suomen maajoukkueesta tuttu yleispelaaja Elviss Krastins (26-v., 192 cm) saapui Turkuun ja liittyi Loimun harjoitusvahvuuteen. VaLePasta kauden 2015-2016 jälkeen Euroopan ammattilaiskentille siirtynyt Krastins pelasi ulkomailla Belgian, Turkin, Puolan ja Ranskan liigoissa. Ottelukohtaisella sopimuksella mukana oleva Krastins hakee edelleen paikkaa myös alkavalle kaudelle ulkomailta, mutta myös Loimussa pysyminen on yksi vaihtoehdoista.

Suomen maajoukkueessa 142 kertaa esiintyneen ja tänään tiistaina 26-vuotta täyttävän kokeneen ja rutinoituneen pelaajan liittyminen joukkueen vahvuuteen lämmitti luonnollisesti päävalmentaja Per-Erik Dalqvistin mieltä:

”Elviss on erinomainen esikuva ja johtohahmo meidän nuoreen joukkueeseen, mutta tilanteet voivat muuttua nopeastikin. Mahdollista toki on sekin että on hän on koko kauden meidän mukana.”

21.8. Puuttuva palanen löytyi Argentiinasta

elokuu 21, 2020

Turkulaisen teinitähden aikoinaan laulussakin kaipailema puuttuva palanen löytyi Raision Loimun lentopallon Mestaruusliiga-miehistöön Argentiinasta. Loimu joutui uusiksi pelaajamarkkinoille, kun oranssiin paitaan tulossa ollut jenkki keskitorjuja Nick Amado joutui laittamaan pelitossut äkisti naulaan perhesyiden ja koronan vuoksi. Loimun haaviin tarttui nopeasti lukuisia vaihtoehtoja, joista argentiinalainen Facundo Imhoff (202 cm, 31-v.) vakuutti valmennuksen ja seurajohdon.

Juniorimaajoukkueissakin esiintynyt Imhoff nousi Argentiinan pääsarjaan jo kaudella 2008-2009 Bolivarin joukkueessa. Sittemmin hän on pelannut maansa kovassa pääsarjassa useita kausia eri joukkueissa. Ensimmäinen kausi vanhalla mantereella oli 2017-2018, jolloin hän pelasi Ranskan Pro A liigassa Arago de Seten paidassa. Tuolla kaudella hän pelasi Ranskan liigan lisäksi Euro-otteluita Mestareiden Liigassa, josta karsiutumisen jälkeen pelit jatkuivat 2. korkeimmalla tasolla CEV Cupissa, jossa myös Loimu pelasi samalla kaudella pudoten montenegrolaiselle Budvanska Rivijeralle. Seuraavaksi kaudeksi Imhoff siirtyi Romanian liigaan Craiovan joukkueeseen, josta hän palasi viime kaudeksi kotiin Argentiinan liigaan ja Bolivariin.

Argentiinan miesten maajoukkuetta Imhoff on edustanut vuodesta 2014 alkaen muun muassa kolme kertaa Maailmanliigassa, neljä kertaa Pan-Amerikan mestaruusturnauksissa sekä kolme kertaa Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa.

Imhoff on vielä Loimuun tulossa olevan maamiehensä Ignacio Luengasin tapaan kotimaassaan. Loimun taustajoukot ovat tehneet normaalivuosiin verrattuna valtavan työmäärän pelaajien Suomeen saamiseksi ja tällä hetkellä näyttää siltä että kaksikko saadaan Suomeen ja karanteenin kautta harjoituksiin lähiaikoina. Koronatilanne on Argentiinassa hurja ja maassa on hyvin tiukka ulkonaliikkumiskielto. Suomen suurlähetystö Buenos Airesissakin on sulkenut ovensa kokonaan. Jo pelkästään kotoa lentokentälle matkustaminen vaatii oman lupalappunsa, jonka jälkeen on vielä löydettävä hyvin rajallisesta määrästä lentoja se sopivin reitti Suomeen.

5.8. Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille – Amado lopettaa uransa

elokuu 5, 2020

Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Amado ilmoitti ensin agenttinsa kautta ja sitten vielä itsekin yhteyttä ottamalla, että hänen on pakko purkaa sopimuksensa ja lopettaa ammattilaisuransa korona-tilanteesta johtuen. Vielä kuukausi sitten Amado kertoi Loimun lehdistötiedotteessa olevansa todella tyytyväinen saatuaan sopimuksen näinä vaikeina aikoina.

  • Viime ajat ovat olleet perheelleni tosi vaikeita täällä Yhdysvalloissa. Minun oli pakko mennä töihin ja jäädä lähelle perhettäni tukemaan heitä. En tule jatkamaan uraani missään toisessa seurassa. Olen pahoillani siitä että tämä tilanne laittaa seuran hankalaan tilanteeseen, kertoi Amado.

Loimu suhtautui vaikeassa tilanteessa asiaan ymmärtävästi ja käynnistää uuden keskitorjujan hakemisen välittömästi. Joukkueen keskitorjujaosaston muodostavat tällä hetkellä Eetu Mäki ja Aleksei Zhbankov sekä harjoitusringissä mukana oleva Aatu Vihola.

8.7. LOIMULLE UUSI PASSARI JA KESKITORJUJA

heinäkuu 8, 2020

Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen. Uudet oranssi-paitaan sonnustautuvat pelaajat ovat 1+1 vuotisen sopimusen tehnyt passari Lasse Jylhä (23-v., 192 cm) ja yksivuotisen sopimuksen tehnyt jenkkikeskitorjuja Nick Amado (25-v., 198 cm).

Passari Lasse Jylhä debytoi Mestaruusliigassa jo kaudella 2013-2014 esiinnyttyään Kokkolan Tiikereiden paidassa kahdessa ottelussa. Pääosin kausi meni kuitenkin vielä Kuortaneella ja nuorten maajoukkueen kanssa ykkössarjaa pelaten. Seuraaviksi neljäksi kaudeksi hän siirtyi pysyvästi Tiikeri-paitaan ja pääsi juhlimaan kahdella ensimmäisellä kaudellaan Suomen mestaruutta.

Seuraavat Tiikeri-kaudet eivät kartuttaneet mitalisaldoa, mutta siirtyminen Oulun Ettaan kaudeksi 2018-2019 toi jälleen palkintokaappiin täytettä hopeisen mitalin muodossa. Valtaosan ensimmäisistä liigakausistaan ja viidestä liiga- ja cup-mitalistaan Jylhä oli kakkospassarin roolissa, mutta viime kaudeksi avautui ykköspassarin paikka Olli Kuoksan joukoissa. Nyt Jylhä ottaa seuraavan askeleen urallaan siirtymällä Lounais-Suomeen ja Loimuun Tomi Saarisen aisapariksi.

  • Olen todella hyvillä mielin sopimuksesta. Uskon että meillä on nälkäinen ja kunnianhimoinen porukka joka on valmis tekemään työtä menestyksen eteen. Luotan että jokainen pelaaja on valmiina kehittymään ja harjoittelemaan sitä varten että keväällä olemme valmiina koviin peleihin. Valmentajan kanssa ollaan käyty vasta muutamia keskusteluja. Hän vaikutti treenileirillä intohimoiselta ja valmiilta viemään Loimua eteenpäin tulevilla kahdella kaudella, kommentoi Jylhä.

Loimun ruotsalaisvalmentaja Per-Erik Dalqvist on tyytyväinen Saarisen uudesta aisaparista:

  • Lasse oli mukana treenileirillämme ja osoitti isoa motivaatiota joukkueeseen liittymiseen. Lisäksi hän on nuori ja edelleen kehittyvä pelaaja. Hän pelasi viime vuonna Ettassa paljon, joten hän on hyvä täydennys passariosastollemme.

Toinen uusi loimulainen on Long Beachin yliopistosta Espanjan kautta Raisioon siirtyvä keskitorjuja Nick Amado. Long Beachista on tullut vuosien saatossa paljon pelaajia Loimuun ja ensi kaudellakin heitä on oranssissa paidassa kaksi, sillä myös libero Ryan Manoogian on saman koulun kasvatteja. Viime kausi oli Amadon ensimmäinen yliopistosarjojen ulkopuolella. Hän esiintyi Espanjan liigan ja Euro-kentillä Challenge Cupissa Unicaja Costa de Almerían paidassa. Joukkue oli sarjataulukon ykkösenä koronan keskeyttäessä sarjan.

  • Olen todella tyytyväinen että sain sopimuksen näinä vaikeina aikoina. Tiedän että Suomen liiga on kovatasoinen. Loimussa on ollut paljon maamiehiäni ja myös hyvä ystäväni Dustin Watten on ponnistanut Loimusta maailmalle. Olen ylpeä että saan jatkaa näitä perinteitä, kertoi kotimaansa haastavista koronaoloista tavoitettu Amado.

Valmentaja Dalqvist sai Amadosta juuri haluamansa palasen keskitorjujaosastolle nuorten lupausten rinnalle:

  • Nickillä on hyvä fysiikka ja hän on todella nopea kekitorjuja. Nopeus on merkillepantavaa myös hänen torjuntapelaamisessaan. Puhuin hänen viime kauden valmentajien kanssa ja hän sai Espanjasta hyvä suositukset. Häneltä on lupa odottaa myös positiivista energiaa muulle joukkueelle.

29.6. Loimun korona-budjetti rakentumassa

kesäkuu 29, 2020

Pisimpään lentopallon pääsarjassa pelannut ja maratontaulukkoa johtaja Raision Loimu näyttää selviytyvän kuivin jaloin korona-kevään taloudellisista haasteista, mikäli syksyllä ei ole luvassa pandemian toista aaltoa. Loimun Oranssi Sydän -tukikampanja ja paitahuutokauppa toimivat hienosti ja antoivat perinteikkäälle seuralle mahdollisuuden lähteä rakentamaan uutta joukkuetta.

Tukikampanjan kautta on myyty tähän mennessä jo liki 300 lippua ensi kauden avausotteluun. Seuran omien tukitoimien lisäksi valtiovallalta on tulossa vielä lajiliittojen kautta jonkunlainen korona-avustus seuroille. Ja Oranssi Sydän -tukikampanjakin on edelleen käynnissä.

Korona-toimenpiteet paikkaavat viime kauden talousvajetta, mutta tulevaisuuden rakentamiseen Loimu tarvitsee jälleen talouspalapelinsä isoimmaksi palaseksi yhteistyökumppaneita. Näiden lisäksi tietysti myös ottelutuloilla ja muilla varainhankinnan muodoilla on omat merkittävät roolinsa pelissä. Kumppanineuvottelut ovat lähteneet toistaiseksi hyvin käyntiin. Haastavasta kokonaistaloudellista tilanteesta huolimatta valtaosa Loimun pääyhteistyökumppaneista ovat vastanneet tähän mennessä positiivisesti tulevan kauden yhteistyöneuvotteluissa.

Tällä hetkellä Loimulla on yhteistyösopimukset olemassa seuraavien kumppaneiden kanssa: Eezy Henkilöstöpalvelut, Urheilutukku, LähiTapiola, OP Turun Seutu, Turun Osuuskauppa, Varsinais-Suomen Auto-Center, Turku Energia, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Perniön Liha, Lainio & Laivoranta, Ekopartnerit, Kaukora, Kirjanpitotoimisto Taina Niemelä, LSAB, Maskun Kalustetalo, Keskusautohalli, Piikkiö Works, Mehilälinen NEO, Digikumppani Ludia ja Raision kaupunki.

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös