Siirry sisältöön

UUTISET

30.8. Loimu löysi pikaisesti mielenkiintoisen hakkurikaksikon

30 elokuun, 2022

Ei ehtinyt paljon vettä virrata Raisionjoessa kuubalaiskaksikon paperiongelmien valjettua, kun Loimulla on jo kertoa kaksikin positiivista uutista hakkuririntamalta. Joukkueen harjoitus- ja pelivahvuuteen hakkurikaksikoksi liittyy Joonas Jokela (23-v., 201 cm) ja Aapeli Kouki (23-v., 194 cm). Sini-valkoisista Veljeksistä tutun Jokelan sopimus on kauden mittainen, mutta siinä on mahdollisuus siirtyä ulkomaan kentille joulutauolla. Koukin sopimus on yhden kauden mittainen. Loimun kolmen kauden mittaista sopimusta kuubalaisen Alejandro Fuentesin kanssa ei ole purettu, joten edelleen on mahdollista että 207 cm pitkä vasurikin nähdään vielä Kerttulan parketilla.

 

Suomen maajoukkueen kakkoshakkurina EM-paikkaakin tänä syksynä ansaitsemassa ollut Joonas Jokela on esiintynyt aiemmilla visiiteillään Mestaruusliiga-kentillä vahvasti, sillä jo miehen toinen kausi toi vain 18-vuotiaana pistepörssin voiton Ettan riveissä. Saman joukkueen riveissä hän voitti SM-hopeaa kaudella 2018-2019. Seuraavalla kaudella hän pelasi Sveitsissä Lausannen joukkueessa. Koronan keskeyttämän kauden jälkeen hän palasi kotimaan kentille ja oli yksi vantaalaisen pinkin kevään pääarkkitehdeista Ducksin taistellessa tiensä aina välieriin asti. Niissä Jokela ja muut ankat kiusasivat vielä Savo Volleytakin tosissaan, mutta lopulta tyytyminen oli pronssiottelun kautta neljänteen sijaan. Viime kauden Jokela pelasi Hollannissa ja voitti hopeaa Active Living Orionin joukkueessa.

 

Aapeli Kouki on lentopallo- ja biitsikentiltä tunnetun veljeskatraan nuorin peluri, joka nousi Loimun juniorikoulusta Mestaruusliiga-ympyröihin syksyllä 2016. Sittemmin hän on keskittynyt työntekoon ja pelaillut harrastusmielessä mm. Turun seudun Talvisarjassa ja II-sarjassa. Viime kaudella hän pelasi II-sarjaa TuTon kakkosjoukkueessa, josta hän nousi seuran liigajoukkueen viimeiseen runkosarjapeliin useiden sairastumisten vuoksi. Ottelu oli vahva näyttö Koukin liigatason vireestä alasarjakausista huolimatta, sillä hän teki kylmiltään Lakkapäätä vastaan 15 pistettä tehoin +10.

 

Loimun joukkue on nyt koossa valmennusporrasta lukuun ottamatta. Taustajoukoista puuttuu vielä sekä apu- että tilastovalmentajat, joiden kartoitus on käynnissä.  ja kiinnostuneiden toivotaan ottavan pikimiten yhteyttä.

 

  • Tottakai on hienoa saada joukkueeseen Suomen huippuihin kuuluva hakkuri sekä minulle juniorisarjoista tuttu peluri, joka ei varmastikaan ole vielä Mestaruusliigassa parhaita pelejään pelannut, kommentoi päävalmentaja Mika Rantanen tyytyväisenä.

 

Loimun kausi alkaa yleisölle avoimien pelien osalta syyskuun puolivälissä, jolloin pelataan kahtena peräkkäisenä viikonloppuna neljän joukkueen kansainvälinen FINEST-turnaus. Tähän kutsuturnaukseen osallistuvat Suomesta Loimu ja Hurrikaani ja Virosta maan kaksi parasta seuraa Pärnusta ja Tartosta. Ensimmäinen viikonloppu 16.-18.9. pelataan Suomessa ja toinen 23.-24.9. Virossa. Loimun kotiturnaus on yleisölle avoin uuden joukkueen esittelytapahtuma ja Pärnuun Loimu tulee järjestämään fanireissun.

24.8. Aikalisä ja verkot vesille

24 elokuun, 2022

Loimun kuubalaiskaksikon Suomen saaminen on kohdannut haasteita, minkä vuoksi Loimu on joutunut ottamaan asiassa aikalisän. Hakkuri Alejandro Fuentesin ja apuvalmentaja Angel Cobasin kanssa jo keväällä ja alkukesästä tehtyjen sopimusten jälkeen Suomeen tulemisen järjestelyt alkoivat myönteisissä merkeissä ja neuvottelut sekä Kuuban päässä että suurlähetystön kanssa etenivät hyvin. Matkan varrella on kuitenkin ilmennyt haasteita saada kaksikolle lähtölupaa Kuuban lentopalloliitolta. Kaksikon sopimuksia ei ole purettu, mutta Loimun on pakko kauden alun lähestymisen vuoksi katsastaa tällä hetkellä myös muita vaihtoehtoja niin koti- kuin ulkomailtakin.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös