Siirry sisältöön

UUTISET

27.7. Loimulle toinen libero pääyhteistyökumppanin riveistä

27 heinäkuun, 2023

Loimun joukkue syyskuun lopussa alkavaan uuteen Mestaruusliiga-kauteen täydentyy toisella liberolla, kun Esko Vuorinen saa rinnalleen liigakentille palaavan Roope Siliämaan. Syksyllä 2014 Mestaruusliigassa debytoinut 30-vuotias 185 senttiä pitkä libero palaa liigakentille Loimun pääyhteistyökumppani LähiTapiola Varsinais-Suomen riveistä, jossa hän työskentelee myyntivalmentajana ja myyjänä henkilöasiakkaiden parissa.

 

  • Loimu on minulle käytännössä uusi seura ja paikka, vaikka olenkin edelliset vuodet naapurikylässä asunut. Odotan mielenkiinnolla pääseväni uuteen seuraan, joka tavoittelee aina menestystä ja odotan sitä myös ensi kaudelta, kommentoi Siliämaa Loimu-sopimuksen allekirjoitettuaan.

 

Kuusamon Pallokarhujen kasvatti Siliämaan sopimus Loimun kanssa on yksivuotinen. Kasvattajaseuransa lisäksi hän on pelannut Napapiirin Pallokettujen ja LeKin riveissä ykkössarjaa. Mestaruusliigassa hän on kantanut neljän kauden aikana Joensuun Riennon, Team Lakkapään sekä TUTO Volleyn paitaa. Viime kaudella hän ei pelannut missään, vaan harjoitteli omatoimisesti fysiikkaa.

 

Uutta kautta ja uusia haasteita Siliämaa odottaa innolla:

  • Mukavaa ja mielenkiintoista palata takaisin liigatasolle välivuoden jälkeen. Töitä on tehtävänä ennen kauden alkua, mutta olen parhaimmassa fyysisessä kunnossa ikinä, eli valmis aloittamaan harjoittelun pallon kanssa. Ikääkin alkaa kertymään, niin toivotaan, että siitä on apua sekä itselle, että muuten varsin nuorelle joukkueelle.

 

11.7. Kaksinkertainen pistepörssin voittaja palaa Loimun paitaan

11 heinäkuun, 2023

Loimu saa hakkuriosastolleen mielenkiintoisen ja kovatasoisen vahvistuksen, kun lentopallon Mestaruusliigan pistepörssin kahdella edellisellä kaudella voittanut Ali Fazli (25-v., 205 cm) palaa oranssipaitaan. Iranilaishakkurin pistesaldot olivat toissakaudella 580 (20,7 / ottelu) ja viime kaudella 651 pistettä (21,7 / ottelu). Aiemmin kotimaansa liigassa pelannut pomppuihme debytoi Suomessa toissakaudella Loimun riveissä, josta hän siirtyi viime kaudeksi Akaa-Volleyn paitaan ja voitti siellä hopeaa sekä Suomen Cupissa, että Mestaruusliigassa, jossa välierissä kaatui juuri Loimu.

 

Sekä Loimulle että Fazlille henkilökohtaisesti jäi siis viime kaudesta vielä hampaan koloon ja molemmat lähtevät nyt uuteen kauteen jälleen yhdessä sarjasijoituksen parantaminen mielessään. Loimun joukkue on pääosin nyt valmis ensi kauteen. Levetyttä kokoonpanoon haetaan mahdollisesti vielä toisen liberon ja hakkurin rooleihin. Kotimaisen lentopallon pääsarjan perinteisin seura on tehnyt viime vuosina päämäärätietoista nousua takaisin kohti sarjan kärkisijoja ja tavoitteena onkin parantaa sijoitusta viime kaudesta.

 

Viime kaudella Loimussa hakkuroineen Joonas Jokelan kanssa sarjan parhaan hakkurin tittelistä kamppaillut Fazli on Mestaruusliigan ulottuvimpia pelaajia. Yksi hänen suurimmista vahvuuksistaan onkin se, että hän osaa hyödyntää monipuolisesti hyökätessään sen, että käsi huitelee hyökätessä lähes 130 cm verkkonauhan yläpuolella. Lisäksi hänen ylhäältä lähtevä leijasyöttönsä aiheuttaa harmaita hiuksia vastustajien vastaanottajille.

 

  • Merkittävä palanen joukkueen rakentamiseen toteutui Alin sopimuksen myötä. Hän on kahden kauden ajan ollut Mestaruusliigan hakkurieliittiä. Paluu Loimuun on tukijoille, faneilla ja varmasti myös vanhoille pelikavereille merkittävä tapaus, iloitsi Kuusamosta maastopyörälenkiltä tavoitettu Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

 

Lentopallon Mestaruusliiga alkaa syyskuun lopussa, jota ennen Loimu pelaa syyskuussa yhden yleisölle vapaan harjoitus- ja uuden joukkueen esittelyottelun. Harjoituspeliohjelma julkaistaan elokuussa ja ensi kauden Mestaruusliigan otteluohjelma on tulossa julki lähiaikoina.

 

6.7. Paluumuuttajat täydentävät Loimun valmennusryhmän

6 heinäkuun, 2023

Loimun edustusjoukkueen taustatiimissä tapahtuu joukkueen tavoin vähän uudistumista alkavaan kauteen. Viimeiset palaset on saatu loksahtamaan kohdilleen ja päävalmentaja Kari Raatikainen saa rinnalleen sekä jatkajia että paluumuuttajia. Raatikainen saa tiimiinsä apuvalmentajaksi kokeneen Kai Steniuksen. Loimun alumneihin kuuluva Kaitsu muistetaan aiemmin sekä pelaajana että valmentajana oranssi-mustassa asussa. Loimun viimeisin pääsarjamitali on tullut Kaitsun päävalmentajakaudella 2009-2010.

 

Fysiikkavalmentajana ja fysiona jatkaa Miikka Nieminen, joka ottaa samalla vähän isompaakin roolia Raatikaisen valmennustiimissä. Nieminen on vasta Turun AMK:sta valmistunut fysioterapeutti ja työskentelee päätyönään perheyritys FysioPeimarissa. Tilasto- ja videovalmentajaksi Loimun paitaan palaa viime vuodet Hurrikaanissa vastaavia tehtäviä hoitanut pitkän linjan loimulainen Sari Virta. Joukkueen huoltamisesta vastaa alkavallakin kaudella Juha ”JeeJee” Brandt.

 

Joukkueenjohtajan tehtävät ottaa hoitaakseen niin ikään ”iki-loimulainen” Kia Kuitunen ja hänen apunaan taustoilla jatkavat toiminnanjohtaja Jani Nieminen ja puheenjohtaja/manageri Jukka Rajakangas. Edustusjoukkueen taustatiimin lisäksi seuraa pyörittävät sen hallitus, yhteistyökumppaneiden hankkimiseen keskittyvä ”nyrkki” ja noin 50-päinen talkoojoukko.

 

Loimu lähtee syksyllä alkavaan kauteen viime kauden tapaan tavoitteenaan mitalipelit. Viime keväästä poiketen tosin kauden viimeinen peli on tavoitteena päättää voittoon. Joukkueen palapelistä puuttuu vielä muutamia palasia, kuten esimerkiksi hakkuri. Sille osastolle on markkinoilla ollut paljon hyviä vaihtoehtoja ja haussa iso kiinnitys. Loimulaiset toivovat neuvottelujen etenevän piakkoin tiedotusvalmiiksi.

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös