Siirry sisältöön

UUTISET

7.7. Surinamin maajoukkuehakkuri Loimuun

7 heinäkuun, 2017

Loimulla on koossa nyt 11 sopimuspelaajan joukkue alkavaan lentopallon Mestaruusliigakauteen, kun avoinna olleeseen hakkurin tonttiin on hankittu 1+1 vuotisella sopimuksella Surinamin maajoukkueen ykköshakkuri Gino Naarden (28 v, 200 cm). Surinam on Guyanan, Brasilian ja Ranskan Guayanan rajanaapurina Etelä-Amerikassa sijaitseva noin puolen miljoonan asukkaan kokoinen valtio, jonka virallinen kieli on siirtomaa-ajan peruna hollanti, mutta yleisimmin maassa puhutaan paikallista kreolikieltä.

Pitkään haettiin pisteidentekijää, jolta löytyy myös johtajuutta, kokemusta ja näyttävyyttä. Vaihtoehtoja oli ennätyksellisen paljon, mutta oikea löytyi loppujen lopuksi suht helpolla. Pelillisten näyttöjen lisäksi oli mukava kuulla, että hän oli Hollannissa pelatessaan yleisön suursuosikki ja osallistui aktiivisesti yhteistyöhön paikallisen yhteisön kanssa, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

Naarden on pelannut aiemmin urallaan Hollannissa Zaanstadin, STV Tilburgin ja Abiant Lycurgusin riveissä sekä viime kaudella Turkissa Palandöken Belediyesi Spor Kulübüssa. Lisäksi hän kävi kaudella 2013-2014 Suomessa nostamassa Särkät-Volley ykkössarjasta Mestaruusliigaan.

Maajoukkueen vakiokalustoa Naarden on ollut vuodesta 2007 lähtien. Parhaillaan hän kantaa Surinamin värejä NORCECAn (Pohjois- ja Väli-Amerikan sekä Karibian lentopalloliitto) MM-karsintaturnauksessa Trinidad & Tobagossa. Avausottelussa Surinam voitti Martiniqiuen 3-1, mutta toisessa pelissä tuli tappio turnauksen isännille. Naarden oli paras pistemies molemmissa otteluissa tehtyään 17 ja 22 pistettä.

Olen todella tyytyväinen sopimuksesta Suomeen ja Loimuun. Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue, joka lähtee kauteen haastajana kovasti taistellen. Vuodestani pohjolassa jäi hyvät muistot niin lentopallon tasosta kuin myös ihmisistä, jotka ovat hyvin lämpimiä, vaikka talvisin näyttävätkin kylmiltä, vitsaili maajoukkueturnauksesta tavoitettu Naarden.

Naarden on vihjaillut että joskus tulevaisuudessa sisälentopallouran jälkeen olisi edessä hyppääminen rantahietikoille tavoitteena Olympiapaikka beach volleyssa. Loimulla on nyt koossa 11 pelaajasopimusta. Naarden on joukkueen ainoa hakkuri, mutta tarkoituksena on harjoituttaa viime kaudelle lupaavasti tontilla debytoinutta Karri Sihvosta sillä tontilla myös alkavalla kaudella.

5.7. Loimulle kaksi uutta pelaajasopimusta

5 heinäkuun, 2017

Raision Loimun joukkue alkaa olla hakkuria vaille valmis syyskuussa alkavaan Mestaruusliiga-kauteen, kun viimeisimpinä nimensä sopimuspaperiin laittoivat Australian maajoukkueen keskitorjuja Trent O’Dea (23v, 201 cm) sekä Suomen nuorten maajoukkueen vakiokasvoihin kuulunut yleispelaaja Tuomas Siirilä (19 v, 193 cm).

KESKITORJUJATRIO VAHVISTUI AUSTRALIAN MAAJOUKKUEPELAAJALLA

Loimun keskipelaajaosastoon liittyy Tuomas Koppasen ja Karri Sihvosen seuraksi Australian maajoukkueen vakiokasvo Trent O’Dea (23v, 201 cm), joka oli mukana myös tämän kesän Maailmanliigassa, kun Australia sijoittui 2-ryhmässä pronssille. O’Dean sopimus Loimun kanssa on 1+1 -vuotinen.

O’Dea on pelannut kolme kautta Euroopassa ammattilaisena, joista yhden myös Suomen Mestaruusliigassa. Ensimmäinen ammattilaiskausi Ruotsissa 2014-2015 oli menestys, sillä hän voitti Linköpingin riveissä maan tuplamestaruuden. Kauden jälkeen hän oli mukana Maailmanliigassa, Universiadeissa ja Aasian U23 mestaruuskisoissa. Seuraavaksi kaudeksi hän siirtyi Suomeen ja Rovaniemelle edustaen kauden 2015-2016 Team Lakkapäätä ja kesällä jälleen maataan Maailmaliigassa. Suomessa pelatun kauden jälkeen tie vei takaisin Ruotsiin, jossa tuli viime kaudella saaliiksi pronssi ja jälleen paikka Maailmaliigaan täksi kesäksi.

Muistan Suomen kaudesta että sarja on korkeatasoinen ja tasainen. Odotan innolla pelaamista Loimussa ja uuden päävalmentaja Christophe Achtenin alaisuudessa, josta olen kuullut paljon hyvää. Pronssiin päättynyt Maailmanliiga oli kova puristus, mutta myös antoisa. Maajoukkuepelit antavat myös hyvän mahdollisuuden pitää pallotuntumaa yllä kesällä tulevaa kautta ajatellen, kommentoi Australiassa parhaillaan oleva O’Dea.

TUOMAS SIIRILÄ RIENNOSTA LOIMUUN

Yleispelaajaosastolle Loimu on hankkinut yksivuotisella sopimuksella nuorten maajoukkueen vakiokasvoihin kuuluneen Tuomas Siirilän. Hänen kasvattajaseuransa on Alajärven Ankkurit ja Loimua ennen hän on pelannut mm. Kyyjärven Kykyssä ykkössarjaa ja viime kaudella ensimmäisen kautensa Mestaruusliigaa Joensuun Liiga-Riennon riveissä.

Tällä hetkellä Siirilä suorittaa varusmiespalvelua Puolustusvoimien Urheilukoulussa Santahaminassa, jossa palvelee myös toinen Loimun yleispelaaja Janne Marttila. Nämä yleispelaajat ovat toisilleen tuttuja myös beach volley -kentiltä, sillä he edustivat mm. viime kesänä Suomea nuorten EM-kisoissa Turkissa.

Ajatukseni ensi kaudesta ovat erittäin odottavat. Odotan henkilökohtaista kehittymistä ja joukkueen hyvää menestystä, kommentoi varusmies Siirilä.

Siirilä täydentää Loimun yleispelaajaosastoa ja vahvistaa erityisesti vastaanottoa. Hänen ja Marttilan varusmiespalvelus jatkuu koko alkavan kauden ajan, joten Loimun harjoitusringissä tullaan näkemään myös omasta juniorikoulusta liigaympyröihin kasvamassa olevia junioreita. Tuomas Siirilän isoveli on miesten maajoukkueen ykköskeskitorjuja Tommi Siirilä, joka teki vastikään ammattilaissopimuksen Italian A1-liigassa pelaavan Sir Safety Perugian kanssa. Myös Tuomaksen tavoitteet lentopallon saralla ovat maajoukkueessa ja ulkomaiden ammattilaiskentillä.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös