Siirry sisältöön

UUTISET

30.12. Loimulle viisieräisen voitto Kokkolasta

30 joulukuun, 2023

Raision Loimu iski lentopallon Mestaruusliigassa Joulun ja uuden vuoden välipäivien otteluissaan toisen viisieräisen lauantaina Kokkolassa. Helmikuun alussa Suomen Cupin välierässäkin vastaan tuleva Tiikerit kärsi kotikentällään 2-3 (26-24, 22-25, 21-25, 25-22, 13-15) tappion. Ottelu oli Loimun kolmas peräkkäinen viisieräinen vieraskentillä.

Ottelun käsikirjotuksesta oli luotu tasainen ja molemmat joukkueet napsivat erävoitot ennen pitkää erätaukoa. Kolmannen erän ja samalla ottelun ensimmäisen pisteen voitti Loimu illan selvimmin numeroin 21-25, mutta täyttä pistepottia ei tullut, kun Tiikerit vei taas neljännen erän, vaikka Loimu johti sitä jo 8-14. Viides erä näytti kääntyvän edellisen ottelun loimulaisen perisynnin, eli aloitussyöttövirheiden vuoksi Tiikereille, kun erän puolivälin jälkeen loimulaiset tekivät kolme peräkkäistä syöttövirhettä. Lopulta onneksi Tomi Saarinen sai syötön pysymään ruudussa ja Loimu pääsi hänen syöttövuorollaan kampeamaan itsensä rinnalle ja mukaan peliin. Ratkaisuerän loimulainen ratkaisupelaaja oli hakkuri Ali Fazli, joka teki lyhyeen erään seitsemän pistettä hurjalla 78 %:n hyökkäysteholla.

-Vaihderikas, todennäköisesti myös viihdyttävä peli. Yleisö eli ottelussa mukana ja katsomosta kuului kaikenlaisia mielipiteitä. Usko omiin tekemisiimme toi lopulta ratkaisun. Lopussa hyökkäyspelimme oli vastustajaa parempaa. Toivotaan, että cupin välierästä tulee yhtä tasainen ja viihdyttävä, kommentoi Loimun Tomi Saarinen.

• Aika ailahtelevaa oli. Vuorotellen toinen vei ja toinen vikisi. Neljännen erän tappio harmittaa. Erän lopussa lopetettiin tyystin pelaaminen. Meidän puolustuspelimme oli hieman laadukkaampaa kuin kotijoukkueen. Kokkolasta ei helpolla pisteitä oteta. Nyt otettiin ne väkisin, sanaili Loimunpäävalmentaja Kari Raatikainen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka kokosi viidessä erässä 33 pistettä tehoin +18. Tomas Rodriguez säesti hyvin 21 ja Aapeli Kouki 16 pisteellä. Isäntäjoukkueesta hakkuri Oskari Keskinen teki 19 ja yleispelaajat Lauri Jylhä 14 ja Jere Mäkinen 13 pistettä. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin joukkueiden passarit, eli Anton Välimaa ja Tomi Saarinen.

• Vaihderikas, todennäköisesti myös viihdyttävä peli. Yleisö eli ottelussa mukana ja katsomosta kuului kaikenlaisia mielipiteitä. Usko omiin tekemisiimme toi lopulta ratkaisun. Lopussa hyökkäyspelimme oli vastustajaa parempaa. Toivotaan, että cupin välierästä tulee yhtä tasainen ja viihdyttävä, kommentoi Loimun Tomi Saarinen.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

28.12. Kärkikahina niukasti Akaa-Volleylle Raisiossa

28 joulukuun, 2023

Lentopallon Mestaruusliigan välipäivien kärkipään vääntö Raision Loimun ja Akaa-Volleyn välillä tarjosi yleisölle ja Ruudun katsojille tasaisen, mutta virherikkaan, ottelun. Voiton vei lopulta viidennen erän jatkopalloilla vierasjoukkue lukemin 2-3 (23-25, 28-26, 22-25, 25-16, 14-16). Lämpimässä ja tunnerikkaassa ottelussa oli tuomaristokin välillä tiukilla ja keskusteluja ja torikokouksia käytiin vilkkaaseen tahtiin.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Olli Kunnari harmitteli ottelun jälkeen:

• Tosiaan aika paljon virheitä tuli puolin. Ja samoin myös päätuomarille. Se nostaa osaltaan ottelun kiihkeyttä, kun pelaajat kokevat tuntevansa vääryyttä. Meillä oli aika iso ero voitetun ja hävityn erän hyökkäyksessä.

Akaa-Volley peluutti koko ottelun liberona Jyri Niemeä, joka selvisi iltapuhteesta hyvin pokaten myös ProLibero -palkinnon. Syöttötoiminnasta kumpikaan joukkue ei saanut päänsilittelyä valmentajilta, kun Loimulle kirjattiin 21 syöttövirhettä 5 virhettä vastaan ja Akaa-Volleylla taasen 23 virhettä ja 6 virhettä.

• Oli taas melkoista puuhastelua. Paljon virheitä, mutta tunnelma oli mun mielestä ihan suht hyvä. Vaihteli taso erien välissä – välillä me pelattiin hyvin ja välillä Raisio. Sen vuoksi yleisökin varmaan tykkäsi, kommentoi Akaa-Volleyn passari Ilja Ivanov ottelun jälkeen.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää ratkesivat niukalla kahden pisteen erolla, toisen venyen jatkopalloille asti. Pitkälle erätauolla lähdettiin tasatilanteessa 1-1, kun Loimu onnistui onnekseen puristamaan erävoiton, vaikka 21-14 johtoasema kääntyi välillä 22-23 tappioksi. Henkisesti erävoittojen tasoittaminen ennen pitkää taukoa oli kotijoukkueelle tärkeää.

Kaksi seuraavaa erää meni jälleen vuorotahtiin, kun Akaa-Volley voitti kolmannen ja Loimu taasen neljännen. Näin ratkaisua lähdettiin hakemaan lyhyestä viidennestä erästä. Siinä Akaa-Volley näytti karkaavan voittoon, kun Loimun aikalisää vietettiin tilanteessa 8-11. Loimu pääsi kuitenkin vielä peliin mukaan, kun muuten hyvän ottelun pelannut vierashakkuri Matej Smidel teki kaksi peräkkäistä hyökkäysvirhettä, joilla Loimu nousi tasoihin 12-12 tilanteessa. Nousu ei kuitenkaan riittänyt erä- ja otteluvoittoon, kun viimeisissä palloissa Loimu ei saanut vastaanottoa lähellekään verkkoa hyviin hyökkäysasemiin.

Kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon Oma Säästöpankin edustajalta pokkasi yleispelaaja Aapeli Kouki ja vierailta Smidl. Kouki näki tappiosta huolimatta myös positiivista joukkueensa otteissa:

• Ei me huonosti pelattu. Jonkun verran tyytyväinen saa yleisesti olla. Akaalta kaksi erää on ihan kohtuu hyvä suoritus, vaikka täysiä pisteitä tietysti haettiin. Pienistä asioista kiinni ja aika virherikas ottelu.

Ottelun paras pistemies oli ylivoimaisesti Smidl, joka teki 29 pistettä tehoin +14. Loimun virkaveli Ali Fazli teki 18 pistettä, mutta jäi tehoissa mm. seitsemän syöttövirheen saattelemana vain kaksi pistettä plussan puolelle. Loimun parhaaksi valittu Kouki vastaanotti joukkueestaan parhaalla prosentilla ja teki 13 pistettä hyvällä 60% hyökkäysteholla. Loimulla pisteet jakautuivat muutenkin tasaisesti, kun Fazli ei ollut kuumimmillaan. Akaa-Volleyn puolella sen sijaan Smidlin ja seuraavaksi parhaan pistemiehen ero oli tällä kertaa isompi, kun seuraavina yleispelaaja Jere Heiskanen teki 15 ja keskipelaaja Antti Taponen 10 pistettä ja muut jäivät yksinumeroisiin lukemiin.

• Virheitä tehtiin tosiaan paljon ja meidän pelitapa ei ole vieläkään muodostunut. Nopeasti pyritään ratkaisuun ja vähän pelitaktiikan vastaisesti tehdään asioita. Varsinkin syöttöruudussa. Meidän torjunta on ulottuva ja sillä pystyisi sulkemaan pois sektoreita ja antamaan mahdollisuuksia puolustukselle. Eli ei taaskaan pelattu parasta peliämme, mutta vielä se sieltä tulee. Siitä huolimatta pystyttiin haastamaan ja taistelemaan tasaväkisesti voitosta. Se oli yksi ottelun tavoitteistamme, kommentoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Molemmat joukkueet jatkavat otteluitaan vielä tämän vuoden puolla, kun Loimu matkustaa lauantaina Kokkolaan Tiikereiden vieraaksi ja Akaa-Volley saa kotikentälleen vieraaksi Karelian Hurmoksen. Loimun seuraava kotiottelu isketään Raisiossa Loppiaisena, kun Savo Volley saapuu vieraaksi Kerttulan liikuntahalliin.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste

26.12. Herkuttelu siirtyy torstaina ruokapöydistä lentiskatsomoon

26 joulukuun, 2023

Jouluinen ähky saattaa olla monilla ajankohtainen ongelma, joten välipäivinä on hyvä siirtyä ruokapöydästä herkun pariin lentopallokatsomoon, kun Raisiossa isketään Mestaruusliigan kärkipään kamppailu Loimun ja Akaa-Volleyn välillä. Lentopalloherkuttelua isännöi torstaina 28.12. Kerttulan liikuntahallissa Oma Säästöpankki. Isännät lähtevät otteluun sarjataulukon sijalta 5. ja vierailijat piikkipaikalta, mutta kun suhteutetaan saalistetut pisteet pelattujen otteluiden määrään, niin Loimu on taulukossa kolmantena ja Akaa-Volley pykälän ylempänä.

Molemmat joukkueet saivat makeaa vatsan pohjalle jo ennen joulua, kun Loimu kaatoi Hurrikaanin ansaiten Mestaruusliigan ja Siljan Maljan pisteiden lisäksi myös Suomen Cupin final 4 -lopputurnauspaikan ja Akaa-Volley eteni Euro-kentillä kolmostason Challenge Cupissa puolivälierävaiheeseen. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen lokakuun puolivälissä päättyi kotijoukkue Akaa-Volleyn puhtaaseen 3-0 voittoon. Kyseinen ottelu oli Loimulta syyskauden pohjanoteeraus, joten hampaankolossa olisi kalavelkoja maksettavaksi niin tältä kuin viime kaudeltakin.

Pelaajatilastoissa Loimun paras pistemies on Ali Fazli (233), joka on ottelukohtaisissa pistekeskiarvoissa neljäntenä (19,4). Akaan Matej Smidl on ollut liigan pisteahnein (324) ja ottelukohtaisessa keskiarvossakin kakkonen (21,6). Akaa-Volleyn keskipelaajista Antti Taponen löytyy torjuntatilaston vitospaikalta (28) ja Panu Pitkänen (26) yhdeksänneltä tilalta. Ässätilastossa akaalaisilla on kaksoisjohto, kun Mikko Räsänen (28) johtaa ja Matej Smidl (24) on toinena. Loimulaisista

Tomas Rodriguez (18) on ässätilastossa sijalla yhdeksän. Vastaanottotilastossa hän löytyy sijalta kymmenen. Koko sarjan parhaan hyökkäysprosentin omaa oranssipaitainen yhdysvaltalaiskeskari Felix Egharevba (65 %).

Ottelusta on lupa odottaa korkeatasoista ja kiihkeää. Molemmat joukkueet palaavat varmasti erittäin lyhyeksi jääneeltä joululomalta nälkäisinä takaisin pelikentille.

LOIMU vs AKAA-VOLLEY
Torstaina 28.12. kello 18:30
Kerttulan liikuntahalli
Kisakatu 4, Raisio

16.12. Kovien panosten ottelu Loimun nimiin Loimaalla

16 joulukuun, 2023

Loimaalla liikuntahallissa väreili lauantai-illan huumaa, kun Hurrikaani isännöi Loimua ottelussa, jossa oli kolminkertaiset panokset. Jaossa oli sekä Suomen Cupin Final4 -finaaliturnauspaikka sekä sarjapisteitä sekä Mestaruusliigan että Siljan Maljan taulukkoon. Vuoristoratamaisen käsikirjoituksen omannut ottelu päättyi lopulta Loimun joukkueen ja kannattajien juhliin, kun tulostaululla seisoi lukemat 2-3 (26–24, 19–25, 21–25, 25–19, 10–15). Loimun edellinen Cupin välieräpaikka on vuodelta 2010 ja sitä edelliset vuosilta 2004 ja 2005, jolloin Loimu nappasi Cupin kullan ja hopean Helsingin jäähallissa. Finaalipaikan lisäksi oranssi-mustille maisuivat myös sarjapisteet sarjataulukoihin, sillä sarjan kärkeä Akaa-Volleyn kanssa miehittävä Hurrikaani ei ollut tällä kaudella menettänyt kotikentällään vielä pistettäkään.

Loimu oli saanut Aapeli Koukin takaisin kokoonpanoonsa ja poissa olivat yleispelaajaosastolta ”vain” Aleksi Hänninen ja Samuel Salminen. Keskipelaajista huilivuorossa oli Felix Egharevba, kun kentällä ahersivat pääosin Eetu Mäki ja Aleksei Zhbankov. Hurrikaani oli saanut sairastuvalta pois siellä muutaman  pelin olleen hakkuri Eetu Häyrisen. Kolmen miehen keskipelaajaosastolta sen sijaan oli kaksi peluria pois, jonka vuoksi Loimusta Hurrikaaniin siirtynyt yleispelaaja Väinö Rahko pelasi ottelun kolme ensimmäistä erää keskellä, kunnes Kasimir Vuorinen otti hänen paikkansa.

Ottelun avauserän alkupuoli eteni tasaisissa merkeissä, kunnes Loimu otti aikalisän tilanteessa 19-17 Ali Fazlin pysähdyttyä torjuntaan kaksi kertaa peräjälkeen. Sen jälkeen Loimu pääsi hiipimään rinnalle ja lopulta Janne Pyhäjärven hyvän syöttövaihdon ansiosta jopa ensimmäisenä eräpalloon tilanteessa 21-24. Erän katkaisu osoittautui kuitenkin liian vaikeaksi tehtäväksi vieraille ja Hurrikaani nousi Miika Haapaniemen syöttövuorolla ensin rinnalle ja jatkopalloilla ohi ja erävoittoon. Avauserän käsistä luisuminen ei onneksi näkynyt toisen erän alussa, vaan Loimu rynnisti vahvoin ottein 1-8 johtoasemaan. Erän puolivälissä Hurrikaani pääsi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän, mutta tällä kertaa Loimun ote kesti erän loppuun asti.

Kolmas erä oli hyvin syöttäneen ja muutenkin pelanneen Tomas Rodriguezin johdolla Loimun. Taikauskoinen olisi voinut ennakoida huonoa loppua erälle, kun ensimmäisestä erästä tutussa tilanteessa 21-24 syöttämään asteli jälleen Haapaniemi. Tällä kertaa hänen syöttövuorostaan ei kuitenkaan tullut erälle käännettä, vaan Loimu vei kolmannen erän ja varmisti ensimmäisen vieraspisteen lähtemisen Loimaan liikuntahallista tällä kaudella.

Vuoristorataottelun käsikirjoituksen mukaisesti neljäs erä oli taas Hurrikaanin. Eroa syntyi jälleen Miika Haapaniemen syöttövuorolla erän puolivälissä. Loimun vastaanotto oli neljännessä erässä illan heikointa ja sen vuoksi myös hyökkäystehot jäivät alhaisiksi. Erä loppui Haapaniemen ässäsyöttöön, joka kuvasti erää varsin osuvasti.

Aivan viidennen erän alku oli tasainen, mutta Aleksei Zhbankovin ja Eetu Mäen torjuntojen jälkeen vietettiin Hurrikaanin aikalisää tilanteessa 4-7. Lopullisen niitin erälle antoi Loimun parhaaksi pelaajaksi valittu Tomas Rodriguez syöttöruudusta käsin. Argentiinalaisen syöttöjen vastaanotot jäivät kauaksi verkosta eikä Hurrikaani päässyt hyökkäämään hyvistä asemista. Ottelun viimeisen pisteen iski parkettiin Loimun hakkuri Ali Fazli.

Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin yleispelaaja Gerg Petty, joka teki 21 pistettä. Loimun Fazli jäi hänen saaliistaan yhden pisteen. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valitut yleispelaajat Rodriguez ja Nooa Marttila tekivät 16 pistettä mieheen. Loimun torjunta- ja puolustuspelaaminen olivat lauantaina yksi voiton avaimista.

• Kyllä tämä vierasvoitto huipentaa joulun. Molemmilla joukkueilla oli tänään kokoonpanomurheita. Kuten Tomi sanoi, tänään ei ollut parasta joukkuepeliä, mutta puolustettiin hyvin. Yksilöt olivat tänään kovia. Syyskaudesta jää positiivinen fiilis, kehui päävalmentaja Kari Raatikainen.

Loimun seuraaava ottelu Mestaruusliigassa isketään kotikentällä Kerttulan liikuntahallissa torstaina 28.12. kello 18:30, kun sarjakärki Akaa-Volley saapuu Raisioon vierailulle. Ja lentopallon Suomen Cupin final 4 -turnaus pelataan miesten osalta Turussa 2.-3.2.2024!

8.12. Loimulle puhdas voitto paikallispelistä haasteista huolimatta

8 joulukuun, 2023

Turun seudun lentopalloherruus pysyy edelleen tukevasti Raision Loimun käsissä, kun se kukisti jo toisen kerran tällä kaudella TUTO Volleyn jättämällä turkulaiset ilman erävoittoja. Ottelun loppunumerot olivat tällä kertaa 3-0 (25-23, 25-18, 29-27).

TUTO Volleylla oli erinomainen iskun paikka, sillä heillä oli allaan maanantainen hyvä viisieräinen taistelu sarjakärjen kanssa ja Loimu lähti paikallispeliin yleispelaajaosastoltaan siipirikkona, kun neljästä yleispelaajasta puuttuivat loukkaantumisten vuoksi Aleksi Hänninen ja Samuel Salminen sekä sairastumisen vuoksi Aapeli Kouki.

Loimu aloitti ottelun niin, että kakkoshakkuri Veeti Nikkinen otti hoitaakseen toisen yleispelaajan tontin. Hän ei kuitenkaan ole vielä ollut harjoituksissakaan täysin pelikuntoinen pitkän toipilas- ja kuntoutusjakson jäljiltä, joten Loimun valmennus oli jättänyt itselleen ässän hihaan pukemalla libero Roope Siliämaan vaihtopenkille yleispelaajan paitaan. Tämä kortti pitikin kaivaa toisessa erässä pöydälle, kun Nikkinen ilmoitti vaihtotarpeesta. Vaikka vaihdon myötä kentältä hävisi 23 senttiä pituutta, ei Siliämaa hätkähtänyt uuteen rooliin hyppäämistä, vaan pelasi ennakkoon laatimansa suunnitelman mukaan järkevän ja riittävän pelin.

• Viimeksi olen tainnut vuonna 2012 pelata yleispelaajana. Tuntui ihan hirveältä. Ei siinä voinut tehdä mitään muuta kuin mitä pystyy. Tavoitteeni oli pelata fiksusti verkolla, eli pitää palloa elossa, jotta voidaan sitten ratkaista muilla pelaajilla pitkiä palloralleja, analysoi Siliämaa erikoista iltapuhdettaan.

Ottelun ensimmäinen ja kolmas erä olivat tasaista vääntöä ja niiden ratkaisut nähtiin aivan viimeisissä palloissa, joissa Loimu oli vieraitaan terävämpi ja huolellisempi. Toinen erä sen sijaan repesi vähän selvemmin lukemin Loimulle puolivälissä. Kolmannessa erässä Loimu nousi niskan päälle Janne Pyhäjärven syöttövaihdolla, mutta sen jälkeen erä jatkui vielä pitkälle jatkopalloille ja ratkaisu nähtiin vasta viidennessä ottelupallossa.

Haastavassa lähtötilanteessa roolia Loimu-paidassa ottivat hakkuri Ali Fazli ja yleispelaaja Tomas Rodriguez. Fazli kokosi kolmeen erään hienon 27 pisteen saaliin ja 16 pistettä tehnyt Rodriguez vastaanotti siinä ohessa 83% tarkkuudella. TUTO Volleysta terävimmällä pelipäällä oli hakkuri Alek Rastamo, joka teki 15 pistettä tehoin +10.

• Aikamoista palapelin kasaamista oli. Kyllä se tuossa keskiviikon aikana tuli jo selväksi, että tällä systeemillä lähdetään. Veeti on ykkönen ja toisessa aallossa tulee Roope. Veetin kroppa kesti yhden erän, mikä oli valitettavasti odotettavaa. Nämä on joukkueelle haasteita. Näytettiin ettei meilläkään ole keitään puolapuukavereita ja kaikkia tarvitaan. Esimerkiksi kolmannen erän loppu oli Janne Pyhäjärven järkevän syötön käsialaa, kommentoi päävalmentaja Kari Raatikainen.

Myös Loimun järjestämä Ukraina-keräys onnistui erinomaisesti. Tavaraa tuli valtava määrä sekä sotilaille että siviileille toimitettavaksi. Lisäksi ottelun arpojen myynnistä ja yrityksiltä tuli myös rahalahjoituksia, jotka Loimu kanavoi Ukrainaan.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikoosteValokuvat