Siirry sisältöön

UUTISET

24.2. Ducksille avausvoitto Loimusta

24 helmikuun, 2019

Sunnuntai oli suomalaisittain synkkä urheilupäivä, kun hiihdon MM-kisoista ja koripallon MM-karsinnasta jäi toivotut tulokset saavuttamatta. Raisiolaisittain päivä synkkeni vielä illan synkentyessä, kun Vantaa Ducks haki kauden avausvoittonsa Loimusta Kerttulan liikuntahallista. Kauden aiemmista kolmesta ottelusta Ducks ei ollut saanut erävoittoja Loimulta, mutta nyt niitä tuli kolme kappaletta ja samalla täydet kolme sarjapistettä, kun ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-13, 16-25, 18-25, 25-27) vierasvoitto.

Otteluun lähdettäessä Loimulla oli vielä tähtäimessä runkosarjan neljäs sija ja puolivälierien kotietu. Loimu lähti avauserään kokeiluseitsikolla, jossa Bomba oli siirretty keskelle, Ossi Rumpunen hakkuriksi ja Tuomas Koppanen oli vaihtopenkin puolella. Ainoaksi liberokseen Loimu kirjautti pöytäkirjaan toisessa liigapelissä mukana olleen Aatu Kulmalan. Syyskauden ykkösliberona häärineen Ville Sihvosen jo pitkäksi venyneen sairasloman aikana ykkösliberon paikan napannut Esko Vuorinen poistui pelipaikalta tunti ennen ottelun alkua vatsalaukun tyhjennysoperaation jälkeen. Loimu aloitti ottelun ryminällä ja Viktor Lindbergin ässällä taululle päivitettiin jo 16-7. Erän lopussa Lindberg sai tehdä tilaa yleispelaajan paikalle tulleelle Tuomas Koppaselle. Loimun vastaanottoryhmitys olikin melko yllätyksellinen ja kokematon, kun rivistön muodostivat Kulmala, Koppanen ja Rahko. Erän ratkaisupisteen hyökkäsi laitakomennuksesta nauttinut Koppanen.

  • Pelikomennus tuli yllätyksenä Esko Vuorisen sairastumisen myötä. Itselleni ehkä parempikin että tuli myöhään info, niin ei ehtinyt panikoimaan sitä aamutreeneissä. Omasta mielestä ihan kohtuullinen eka peli, mutta aina on totta kai parannettavaa, kommentoi liigadebytantti Kulmala ensimmäisessä ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessaan..

Ensimmäisen erän jälkeen Oulusta kantautui uutinen Ettan voitosta ja samalla Loimun unelma kotiedusta haihtui Kerttulan poistoilmaventtiileihin. Tieto Oulun ottelun tuloksesta ei kuitenkaan kulkeutunut Loimun joukkueen korviin, joten näytöstyyliin sujuneen voitokkaan avauserän jälkeisiä tapahtumia ei voi sillä selitellä. Toiseen erään Ducks otti kipeänä pelanneen brassihakkuri Reynaldon vaihtoon ja siirsi Antti Vallinin keskeltä hänen paikalleen. Vallinin paikan taas otti yleispelaaja Juho Kaunisto. Loimun hyvä avauserä oli muisto vain, kun Akseli Lankinen pommitti aloitussyötöillään tulostaululle nopealla tahdilla jo 1-6 lukemat. Loimun Achten oli joutunut käyttämään molemmat aikalisänsä jo tilanteessa 6-15. Erän loppupuolella Koppanen korvasi jälleen yleispelaajana Rahkon. Se ei kuitenkaan piristänyt Loimua, vaan yleispelaajaksi Ducksin puolella vaihdettu ex-maajoukkuelibero Pasi Hyvärinen päätti toisen erän ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Kolmas erä oli kahden ensimmäisen tapaan nopeassa tahdissa tilanteessa 7-2 Loimun kotipäädystä aloittaneen joukkueen hyväksi. Näyttikin siltä että salin toinen pääty olisi merkittävästi toista puolta parempi. Ducks ei kuitenkaan vaipunut taikauskoon, vaan nousi Vallinin syötöillä isku etäisyydelle ja pian oltiinkin jo tilanteessa 12-18. Loimu helpotti kolmannessa erässä Ducksin tekemistä viidellä syöttövirheellään. Erän viimeisen pisteen nautiskeli vastapallosta passari Lankinen.

Neljännen erän alku ja Akseli Lankisen syöttövuoro oli jälleen haastava Loimulle, vaikka Achten oli vaihtanut ns. normaalin seitsikon kentälle. 1-6 tappioasema kääntyi kuitenkin kotijoukkueen johtoasemaksi tilanteessa 13-12 ja Iska Tuominen kutsui joukkonsa aikalisän viettoon. Loimu ei siitä kuitenkaan rauhoittunut ja Iska otti aikalisän uudemman kerran tilanteessa 16-12. Tämän jälkeen esiin astui jälleen Lankinen aloitussyöttöineen. Ducks nousi ensin rinnalle ja vielä ohikin. Ducks pääsi jo pisteen päähän ottelupallosta, kun entinen maajoukkuelibero Pasi Hyvärinen väläytti yhden syistä minkä vuoksi hän oli maailman eliittiä pelipaikallaan kymmenkunta vuotta sitten. Loimu ei  kuitenkaan ollut valmis taipumaan ja keskitorjujaksi palannut Tuomas Koppanen käänsi 22-24 tilanteen kotijoukkueen 25-24 eräpalloksi torjumalla Leo Jackin kolme kertaa peräkkäin nelospaikalta. Isäntien puristus ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti, vaan Ducks vei neljännen erän jatkopalloilla nimiinsä ja samalla koko ottelun.

  • Tulos on pettymys omien fanien ja television edessä. Halusimme tietysti voittaa, mutta uusien kuvioiden kokeilutkin olivat hyödyllisiä pudotuspeleihin valmistautumisessa. Ducks nukkui ekan erän, mutta Lankinen herätti heidät ja muutti ottelun kulun syötöillään toisen erän alussa, kommentoi Loimun päävalmentaja Christophe Achten Loimun viimeisen runkosarjan kotiottelun päätyttyä.

Ottelun paras pistemies oli Ducksin brassiyleispelaaja Leo Jack, joka teki 19 pistettä tehoin +4. Toinen yleispelaaja Kalle Kattelus pääsi hänkin kaksinumeroiseen pistesaaliseen 13 pisteellään. Loimusta Pablo Guzman teki 13, Ossi Rumpunen 12 ja Viktor Lindberg 11 pistettä. Ottelussa sekä yleispelaajana että keskitorjujana pelannut Tuomas Koppanen kirjautti 5 torjuntapistettä ja mukavan 75% hyökkäystehon, joskin passeja hänelle tarjoiltiin vain neljä kappaletta. Libero Aatu Kulmala onnistui Mestaruusliiga-debyytissään hyvin ja antoi hyvät näytöt myös pudotuspelikevättä silmällä pitäen.

Loimu päättää runkosarjan ensi viikonloppuna pohjoisen tuplaotteluilla Lakkapäätä ja Ettaa vastaan. Pudotuspelit alkavat keskiviikkona 6. maaliskuuta ja niiden vastustaja ja pelipäivät selviävät ensi viikon aikana.

Katso myös: TilastotValokuvatEnergiapörssi ja positiivisin pelaaja

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa kommentteja antamassa pelaajista Ducks-passari Akseli Lankinen ja Loimu-libero Aatu Kulmala sekä päävalmentajat Ismo Tuominen ja Christophe Achten:

 

23.2. Vahvaa debyyttikautta pelaava Väinö Rahko jatkaa kasvattiseurassaan

23 helmikuun, 2019

Sunnuntaina iskettävään lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan viimeiseen, ja tärkeään sellaiseen, kotipeliin valmistautuva Raision Loimu sai perjantaina mukavaa uutisoitavaa, kun tällä kaudella lentopallon Mestaruusliigassa debytoinut ja aimoharppauksin kehittynyt yleispelaaja Väinö Rahko (18.-v, 199 cm) laittoi nimensä 2-vuoden jatkosopimukseen kasvattajaseuransa kanssa. Rymättyläläislähtöinen tulevaisuuden nimi nähdään oranssissa paidassa vähintään kevääseen 2021 asti.

Kuortaneelta nuorten maajoukkuekeskuksesta miesten harjoituksiin ja peleihin siirryttyään Rahko on kehittynyt edelleen huimaa vauhtia. Harjoittelu kovassa ryhmässä ja joka päivä 110% vaatimustaso on nostanut Loimun nuorisomaajoukkueista tutut talentit uudelle tasolle, sillä myös hakkuri Oskari Keskinen on kehittynyt aimoharppauksin ensimmäisen liigakauden aikana. Rahko on saanut lentopallo-oppinsa Loimun junioreissa. Ennen liigaympyröihin nousemista hän opiskeli ja harjoitteli muutaman vuoden Kuortaneella. Tällä hetkellä Rahko harjoittelee Loimun liigajoukkueen mukana iltaharjoitusten lisäksi myös aamuisin, joilla korvataan tänä vuonna väliin jääneet Turun seudun Urheiluakatemian aamuiset lentopallon lajiharjoitukset. Opintojaan hän jatkaa edelleen Kerttulin urheilulukiossa.

  • Tämä jatkosopimus oli erittäin tärkeä Loimulle. Täältä kotoisin olevan nuoren lupauksen jatkaminen kasvattiseurassaan on aina iso asia. Väinöllä on kaikki eväät olla tulevaisuudessa yksi Loimun avainpelaajista, kommentoi Loimun päävalmentaja Achten.

Loimu kohtaa sunnuntaina Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa Vantaa Ducksin. Runkosarjan viimeisen kotiottelun panokset on kovat, sillä kolme kierrosta ennen runkosarjan loppua Loimun sijoitus voi edelleen olla mitä tahansa välillä 4.-6., eli kotietukin on vielä mahdollista saavuttaa.

22.2. LOIMUN SIJOITUS JA PUDOTUSPELIEN KOTIETU RATKEAA KALKKIVIIVOILLA – DUCKS VIIMEISEN KOTIOTTELUN VASTUSTAJA SUNNUNTAINA

22 helmikuun, 2019

Jos on Mestaruusliigan otteluohjelmaa parjattu muutoin kauden aikana useammallakin suulla, niin ainakin sen laatija on saanut punottua mielenkiintoiset keitokset viimeisille runkosarjakierroksille taisteluun viimeisestä puolivälierien kotietupaikasta, eli 4. sijasta. Ettalla oli mahdollisuus viime viikonloppuna varmistaa neljäs sija itselleen, mutta voitetun avauserän jälkeen sulaminen toisessa erässä tilanteesta 14-24 erätappioon 27-25 Kokkolassa lipsautti samalla käsistä koko ottelun ja varman neljännen sijan.

Etta kohtaa sunnuntaina kotonaan VaLePan, kun taas Loimu isännöi Vantaa Ducksia. Jos Etta ei saa VaLePalta pistettä, jää Loimulle mukavasti panosta runkosarjan viimeisiin otteluihin. Loimu kohtaa Ducksin jälkeen runkosarjan päätöskierroksen ”mukavalla” pohjoisen vieraskiertueella ensin Team Lakkapään ja sitten Ettan, joten voi hyvin olla että viikolla 10 alkavien puolivälierin aloituspaikka ratkeaa vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella kolme päivää ennen puolivälierien alkamista.

Loimulle riittää mikä tahansa voitto Ducksista 5. sijan varmistamiseen. Jos Etta ei saa VaLePalta pistettäkään, riittäisi Loimulle 4. sijan saavuttamiseen viisi pistettä Ducksilta ja Lakkapäältä sekä kolmen pisteen voitto Ettasta. Tällöin molemmat joukkueet olisivat 50 pisteessä, mutta Loimulla olisi voittoja plakkarissa 17, kun taas Ettalla 16. Eräsuhdekin on Loimulla näin käydessä Ettaa parempi. Ducksin kohtalona on jatkaa kautta runkosarjan jälkeen liigakarsinnoissa, jonne joukkue virittää iskukykyään tuoreen brassivahvistuksensa johdolla.

Sunnuntain kutkuttavan kohtaamisen otteluisäntänä toimii Turku Energia, jonka toimesta on jaettu jokaisessa Loimu kotiottelussa pisteitä kolmelle energisimmälle pelaajalle. Runkosarjan viimeisen kotiottelun jälkeen palkitaan koko runkosarjakauden energisin loimulainen.

 

HUUTOKAUPPATAPAHTUMA AUTO-CENTERISSÄ 16.3.

Loimun pääyhteistyökumppani Toyota Auto-Center järjestää 16.3. hyväntekeväisyyshuutokaupan omissa tiloissaan Raision Allastiellä (Myllyä vastapäätä). Huutokaupassa nuijaa heiluttaa itse Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki. Osa tapahtuman tuotosta ohjataan Auto-Centerin toimesta Loimun junnuille, jotka kanavoivat huutokaupan tulot kesäkuun Power Cupin matkakuluihin. Maailman suurin lentopallotapahtuma järjestetään tänä vuonna Rovaniemellä, joten tukieurot tulevat junnuille tarpeeseen.

Loimu ja Auto-Center toivovat lahjoituksena huutokaupattavaa tavaraa Loimun kumppaneilta ja kannattajilta. Mitä enemmän hyvää myytävää on, sitä enemmän Loimun junnut saavat tukea Power Cupin matkakuluihin. Jos haluatte olla mukana, ottakaa yhteyttä maria.ala-nissila@vsac.fi tai toimittakaa huutokaupattavat tuotteenne suoraan Auto-Centerin infoon!

15.2. PAIKALLISKAMPPAILU KÄYNNISTÄÄ RUNKOSARJAN LOPPUKIRIN

21 helmikuun, 2019

Mestaruusliigan runkosarja kaartaa jo loppusuoralle ja kevään ratkaisupelit on käsillä. Loimu kamppailee edelleen runkosarjan 4. sijasta ja puolivälierien kotiedusta Oulun Ettan kanssa. Tärkeitä pisteitä on siis jälleen jaossa, kun kauden neljäs paikalliskamppailu isketään Turun Kupittaalla Suomen hienoimmassa palloiluhallissa. Kauden aikaisemmat paikalliskamppailut ovat päättyneet kotivoittoihin, kun Hurrikaani on voittanut Loimaalla 3-1 ja 3-2 ja Loimu Kupittaalla 3-0. Neljän keskinäisen Mestaruusliiga-kohtaamisen jälkeen näistä enemmän pisteitä keränneelle lahjoitetaan vuodeksi haltuun Varsinais-Suomen herruuden merkiksi Siljan malja sekä Silja Linen lahjoittama kauden päätösristeily.

Kupittaan parketilla nähdään tulikuumaa tähtiloistoa, sillä tammikuun Mestaruusliigaan all star -kentälliseen pääsi Loimun ja Hurrikaanin ulkopuolelta vain yksi pelaaja. Loimusta valittiin Guzman ja Lindberg. Hurrikaanista Oivanen (kuukauden pelaaja), Rumpunen, West ja Ropponen

Loimaalaiset harjoittelivat jo tammikuun lopussa Suomen Cupin finaalitapahtuman yhteydessä reittiä Loimaalta Turkuun ja nyt sieltä on jälleen tulossa noin sata vierasjoukkueen kannattajaakin paikalle, joten kotiyleisön tuki on tarpeen kotiedusta ja ensimmäisestä Siljan Malja -kilpailun voitosta kamppailevalle Loimulle.

Katsojien kannattaa huomioida hallille saapumisesta, että Kupittaan palloiluhallin parkkipaikoista osa on läheisen työmaan käytössä ja kulku hallin P-paikoille tapahtuu tällä hetkellä Joukahaisenkadun puolelta, eli hallin ja moottoritien välistä. Aivan hallin vieressä olevien paikkojen lisäksi niitä löytyy vielä runsaammin Kupittaan jalkapallostadionin luota.

Loimu vs Hurrikaani
Pe 15.2. klo 18:30
Kupittaan palloiluhalli, Turku

21.2. LENTOPALLOLIITTO: Kasper Vuorisesta naisten maajoukkueen kakkosvalmentaja

21 helmikuun, 2019

Loimun passari Kasper Vuorinen on valittu naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi. Loimun kesäharjoittelusta viime kesänä vastanneen ja valmennukseen pelaajauran aikana muutenkin paljon panostanut ”Kappe” ei ole vielä tehnyt päätöstä pelaajauran jatkumisesta kesän maajoukkuekauden jälkeen.

Kasper Vuorinen naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

Lentopallon naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi on valittu Kasper Vuorinen. Raision Loimun passarina Mestaruusliigassa pelaava Vuorinen on opiskellut valmennusta Jyväskylän yliopistossa ja on hakenut valmennusoppia myös ulkomailta.

– Lentopallo on iso intohimo elämässäni. Olen ollut kiinnostunut syvällisesti lajista, valmentamisesta, johtamisesta ja ihmisistä jo pitkään: tutkinut ja opiskellut kaikkea valmentamiseen liittyvää sekä yliopistolla että vapaa-ajalla, Vuorinen kertoo.

– Hyppy pelaajasta valmennukseen voi kuulostaa isolta ulospäin, mutta itselleni tämä on selkeä jatkumo valmistautumisesta, jota olen tehnyt jo yli vuosikymmenen, viime vuosina yhä enemmän myös käytännössä valmentaen.

– Suurimmat suomalaiset vaikuttajat omaan valmentamiseen ovat olleet ja ovat yhä Tiilikaisen Tommi ja Hakalan Lauri, joilta olen oppinut valtavasti. Myös ulkomailta on monia loistavia tiedonlähteitä, joiden kanssa keskustelen ja kehitän itseäni koko ajan. Tässä ammatissa ei koskaan tule valmiiksi, vaan aina voi oppia lisää.

– Olen todella kiitollinen Taselle luottamuksesta ja uskoakseni yksi syy valintaani oli se, että jaan saman valmennusfilosofian, jota naisten maajoukkueessa on menestyksekkäästi toteutettu jo muutamia vuosia. Siellä on tehty todella hyvää työtä Tasen johdolla ja olen seurannut sitä ilolla. Olen todella innoissani päästessäni mukaan auttamaan naisia kohti menestystä.

– Odotan kesää tietysti kovasti, mutta ennen kaikkea ennen leiritysten alkamista on tehtävä kova valmistautuminen, jotta ollaan täysin valmiita, kun kevään ensimmäisen leirin ensimmäinen harjoitus starttaa. Tässä auttaa tietysti pitkät keskustelut Tasen kanssa ja lisäksi myös haluan tietää tarkasti mitä hyvää työtä tehneet aiemmat apuvalmentajat Lauri Hakala ja Alessandro Lodi ovat tehneet.

– Valmistautuminen on kaikki kaikessa pelaajana, mutta myös valmentajana. Haluan todella olla tämän tärkeän pestin arvoinen ja antaa kaikkeni Suomen naisten maajoukkueen eteen. Ensin kuitenkin autetaan Loimu mahdollisimman hyvään menestykseen! En osaa vielä sanoa oliko pelaajaura tässä: ensi vuoden pelaamis-/valmentamiskuviot ovat seurakauden osalta vielä auki.

34-vuotias Vuorinen on pelannut aiemmin liigassa Hurrikaani-Loimaassa, Muuramen Lentopallossa ja Kokkolan Tiikereissä. Hän on pelannut myös ammattilaisena ulkomailla: Iranissa, Tsekissä, Saksassa ja Itävallassa. Itävallassa kausi päättyi tuplamestaruuteen.

Vuorinen on opiskellut Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa pääaineenaan valmennusoppi. Hän on kiertänyt eri huippuvalmentajien luona opiskelemassa lajia ja valmennusta muun muassa Saksassa ja USA:ssa. Hän on valmentanut kaksi viimeistä kesää USA:ssa nais- ja tyttöjoukkueita. Peliuransa aikana hän on ehtinyt toimimaan myös yhden pidemmän jakson juniorivalmentajana kasvattajaseurassaan Loimaan Jankossa ja tuosta joukkueesta mestaruusliigaan on noussut Tapio Toiviainen ja Kasimir Vuorinen. Vuorinen on yksi Winning Volleyball -koulutusyrityksen perustajista.

Kangasniemi antaa Vuoriselle vastuuta ja odottaa vahvaa otetta valmennustiimissä

Kasper Vuorinen oli naisten maajoukkueen päävalmentajan Tapio Kangasniemen ehdokaslistalla apuvalmentajaksi heti alusta alkaen.

– Kun Lauri Hakalan valinta Olympiakomiteaan alkoi realisoitua, niin aloitin omien kontaktieni kanssa heti pallottelun siitä, kuka olisi sopiva henkilö tilalle. ”Kappe” oli aika alkumetreiltä asti mukana jutuissa, naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemi kertoo.

– Keskustelin myös muutaman ulkomaalaisen kokeneen valmentajan kanssa, mutta kalenterit eivät niissä lopulta natsanneet kohdilleen. Tiedän, että Kappe on aidosti kiinnostunut suomalaisen lentopallon ja pelaajien kehittämisestä, hän on lisäksi ”erikoistunut” nopeaan, yksinkertaiseen ja tehokkaaseen pelityyliin ja sen vaatimaan tekniseen osaamiseen lentopallossa, eli juuri siihen pelityyliin, jolla mielestäni Suomi pärjää lentopallossa ja johon olemme naisten maajoukkueessa vahvasti panostaneet.

– Kappella on erittäin laaja verkosto jo luotuna ulkomailla suht nuoresta iästä huolimatta. Kaikkein tärkeimpänä kuitenkin aistin heti ensimmäisistä keskusteluista asti positiivisen ja eteenpäin suuntaavan ihmisen ja olen varma, että hän pystyy tuota samaa virettä myös siirtämään pelaajiin yhdessä muun staffin kanssa. Onhan Kappe tietysti myös akateemisesti koulutettu liikunnan saralla, joten sitäkin on aina näissä hyvä välillä miettiä. Halutaan kuitenkin tehdä asioita faktojen eikä mielipiteiden perusteella.

– Kappelta odotan valmennustiimissä vahvaa ja rentoa otetta arkipäivän toiminnoissa. Vastuuta on luvassa, sillä minun tiimini eivät ole mitään yhden miehen esityksiä vaan tätä tehdään yhdessä ja pelaajat ovat aina päärooleissa, Kangasniemi sanoo.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös