30.11. Loimu kerää seuraavassa kotipelissä vaatteita Ukrainaan kahta reittiä

30 marraskuun, 2023

Joulu on antamisen aikaa ja Loimu haluaa antaa joulukuun ensimmäisessä pelissä vaatetta tärkeään kohteeseen. Loimu kerää seuraavassa lentopallon Mestaruusliiga-ottelussaan perjantaina 8.12. talvivaatteita Ukrainaan. Toimituskanavia on kaksi, toinen sotilaille rintamalle ja toinen siviileille. Ihmisten toivotaan pakkaavan eri pusseihin sotilaille sopivat lämpimät päällys- ja alusvaatteet sekä siviileille, eli pääosin lapsille ja naisille, sopivat talvivaatteet.

Sotilaille rintaman ytimeen menevän keräyksen ”kummina” toimii Loimun Aapeli Kouki, jonka ukrainalainen tyttöystävä Katya järjestää kuljetuksen Suomesta Ukrainaan, jossa hänen Kryvyi Rih’ssä asuva äitinsä hoitaa tavarat perille niitä tarvitseville. Tämä tarve sotilaiden vaatettamiseen tuli suoraan Ukrainasta Katyalle ja Aapelille

• Tarve on akuutti, sillä siellä ei huolto toimi ja loukkaantuneilta sotilailta joudutaan leikkaamaan vaatteita auki. Siksi esim. alusvaatteet loppuvat, kommentoi Aapeli.

Lähetys on menossa ensisijaisesti rintamalla oleville sotilaille, joten lumimyrskyjen saavuttua jo Ukrainaankin, toiveissa on lämpimiä talvivaatteita, kuten fleecejä, pitkähihaisia paitoja, huppareita, pitkiä kalsareita ja housuja, villasukkia sekä kenkiä. Myös esimerkiksi makuupussit menevät tarpeeseen. Oikeastaan kaikelle lämpimälle löytyy käyttötarkoituksia.

Siviileille menevät vaatteet tulee siis pakata eri pusseihin kuin sotilaille menevät. Siviileiden lahjoitukset ne toimitetaan perille Loimun yhteistyökumppani Safire lämmittimien kautta ja tähän keräyserään voi lahjoittaa oikeastaan kaikkia käyttökelpoisia vaatteita ja jalkineita.

Lahjoitettavia vaatteita voi toimittaa erikseen sotilaille ja siviileille pakattuina Loimun ottelutapahtumaan Kerttulan liikuntahalliin aulaan perjantaina 8.12. kello 17:00-21:00. Illan Mestaruusliiga-ottelu TUTO Volleyta vastaan alkaa kello 18:30.

LISÄYS: Uutena tietona, että keräykseen otetaan ilomielin myös kynttilän jämät ja käyttämättömät kynttilät.

26.11. Loimu voitokas Helsingissä

26 marraskuun, 2023

Loimu pääsi lauantaina esittelemään hyvää virettään Helsingissä, kun Vantaa Ducks vei lentopallon Mestaruusliiga-ottelun Pasilan Urheilutalolle. Vähän reilu 400 katsojaa sai todistaa Loimun puhdasta 0-3 (20-25, 27-29, 22-25) vierasvoittoa.

Ottelun avauserä oli tasainen, mutta lopussa Loimu sai repäistyä Janne Pyhäjärven syöttövuorolla erävoittoon tarvitun eron. Toista erää Ducks johti pitkään ja ehti kahteenkymmeneen pisteeseen ensimmäisenä johtaen 20-17. Myös eräpalloa Ducks pääsi syöttämään ensimmäisenä tilanteessa 24-22. Loimu ei kuitenkaan antanut periksi, vaan nousi rinnalle Aleksei Zhbankovin, Tomas Rodriguezin, Ali Fazlin ja Tomi Saarisen torjuessa. Jatkopalloille venyneen erän ratkaisi lopulta Aapeli Kouki. Kolmaskin erä alkoi Ducksin komennossa, mutta 8-3 tappioasema muuttui nopeasti Loimun 10-12 johtoon. Erän viimeisissä ratkaisupalloissa Loimu oli jälleen vahvempi ja kuittasi kolmannenkin erän itselleen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Fazli, joka teki 21 pistettä tehoin +15. Hänet valittiin myös Loimun parhaaksi pelaajaksi. Muista loimulaisista Rodriguez teki 11 ja Kouki 7 pistettä. Isäntien puolelta hakkuri Milutin Pavisevic teki 12 ja keskipelaajista Jeremie Murray 10 ja Henrik Porkka 8 pistettä.

• Ei se mikään helppo peli ollut. Me käytiin jonkinlaisessa aallonpohjassa. Tärkeintä oli, että erän loput olivat meillä hyviä. Omalla hyvällä syöttämisellä käännettiin eriä. Meidän side-out pelaaminen oli tänään ihan mallikasta. Omien syöttövirheiden määrä 19 oli liian suuri. Paljon on vielä pieniä nyansseja, jota pitää parantaa, kommentoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Loimun ottelut jatkuvat joulukuun alussa vierasreissulla Pieksämälle ja Kyyjärvelle.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

20.11. Loimu tyynnytti Hurmoksen Raisiossa

20 marraskuun, 2023

Loimu palasi lähes kuukauden tauon jälkeen tositoimiin lentopallon Mestaruusliigassa kotiparketillaan, kun Karelian Hurmos saapui maanantai-illan vieraaksi Kerttulan liikuntahalliin. Hurmos kiusasi kahdessa ensimmäisessä erässä Loimua tosissaan, mutta kolmannessa isännät olivat askeleen jos toisenkin edellä ja veivät ottelun nimiinsä yli 800 katsojan iloksi luvuin 3-0 (28-26, 25-22, 25-18).

Ottelun kahta ensimmäistä erää Hurmos johti yli puolen välin krouvin, mutta ratkaisuhetkillä Loimu puristi rinnalle ja ohi. Etenkin pitkää erätaukoa edeltäneen toisen erän loppuhetket olivat kotiyleisön mieleen, kun hienon maajoukkuekesän jälkeen hetken Mestaruusliiga-tahtiin totutellut Aleksei Zhbankov roihahti kuvainnollisesti täyteen loimuun. Ensin Ali Fazli tehtaili Loimun takamatkalta pisteen päähän ja sitten alkoi vaihdosta kentälle päässeen Zhbankovin show. Tomas Rodriguezin hyvän syöttövuoron säestämänä Zhankov napsi ensin itse kolme torjuntapistettä putkeen ja siihen päälle vielä yhden torjuntapisteen Aapeli Koukin wingmanina ennen kuin pamautti Loimun eräpalloon ässäsyötöllä.

Pitkän erätauon jälkeinen kolmas erä jatkoi siitä mihin toinen erä jäi, kun Kouki ja Zhankov torjui kahdestaan kaksi ensimmäistä palloa pisteeksi. Sen jälkeen ei voittajasta enää oikeastaan ollut epäselvyyttä ja Loimu rynnisti erä- ja otteluvoittoon. Viimeisen erän puolivälissä Loimun peliä pääsi pyörittämään kakkospassari Janne Pyhäjärvi, joka suoriutui tehtävästä hyvin.

• Täällä on aina mukava pelata. Kaksi ensimmäistä erää olisi voinut kääntyä miten vain. Toista vietiin, kunnes yksi rotaatio oli haastava ja Loimu tuli rinnalle ja ohi. Kolmannen erän alussa Loimu pääsi karkuun ja piti etumatkan. Loimun torjunta ja puolustus oli hyvää toisen erän loppuvaiheilla ja he hyökkäsivät tehokkaammin ja monipuolisemmin, kommentoi Hurmoksen Janne Marttila.

Ottelun paras pistemies oli Ali Fazli 13 pisteellään. Tomas Rodriguez teki yhden vähemmän ja Felix Egharevba taasen yhden häntä vähemmän. Hurmoksen puolella ex-loimulainen Janne Marttila teki entisessä kotisalissaan 11 ja toinen yleispalaaja Matias Korhonen 10 pistettä. Keskipelaaja Nezar Harouk tehtaili 9 pistettä ilman yhtään virhettä, mutta vielä kenties kylmään pakkasilmastoon totuttelevalle uudelle kap verdeläishakkuri Isaias Sanchesille sen sijaan tuli virheitä paljonkin ja hän jäi vain kuudella tehdyllä pisteellä tehoissa kolme pakkasen puolelle.

Ottelun palkitsemisissa otteluisäntä LähiTapiola Varsinais-Suomi muisti parhaiden pelaajien palkinnoilla kotijoukkueelta passari Tomi Saarista ja vierailta yleispelaaja Janne Marttilaa. Ottelun ProLiberoksi valittiin Loimun Roope Siliämaa ja Naapurin Maalaiskanan viekkaimman suorituksen palkinnon pokkasi Aleksei Zhbankov.

• Tänään oli repimistä ja raastamista. Kovaa työstämistä, että saatiin peli kääntymään meille. Vastustajan hyvällä pelaamisella oli tietysti oma tekemisensä siihen. He tekivät meidän hyökkäyspelaamisesta välillä haastavaa hyvällä puolustamisellaan. Tärkeää että pystyimme tämän kääntämään ja ottelun loppua kohden parantamaan pelaamista. Toisen erän lopussa Aleksein sisääntulo käänsi erän. Hän otti torjuntoja ja otti joukkueen harteilleen, kehui Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikoosteValokuvat

19.11. Loimu palaa pitkältä tauolta kotiparketille maanantaina

19 marraskuun, 2023

Loimun mahdottoman pitkältä tuntunut kotiottelutauko lentopallon Mestaruusliigassa tulee vihdoin maanantaina päätökseen, kun oranssi-mustat palaavat Kerttulan liikuntahallin parketille saadessaan vastaansa Karelian Hurmoksen Joensuusta. Loimun pitkä kotiottelutauko on sisältänyt vieraissakin vain viime viikonlopun pelin Sastamalassa, jossa Loimu kaatoi Aapeli Koukin johdolla vahvaa laajaa joukkuepeliä esittäen hallitsevan mestarin ja suurimman mestarisuosikin.

Hurmos-otteluun odotetaan Kerttulaan isoa yleisömäärää, sillä mielenkiintoisen matsin lisäksi paikalle saapuu Loimun juniorinjoukkueet vanhempineen perinteiseen junnuesittelyyn. LähiTapiola Varsinais-Suomen isännöimän ottelun pitkällä erätauolla parketin siis valtaavat oranssi-mustia enemmänkin kuin vain liigajoukkueen verran.

Yksi loimun alkukauden ehdottomia valopilkkuja on ollut maanantain ottelun alussa lokakuun tähdistödiplomin saava keskipelaaja Felix Egharevba. Positiivinen jenkki on ollut vakuuttava kentällä ollen tähän mennessä koko Mestaruusliigan tehokkain hyökkääjä. Ilmavan jenkin hyökkäystyöskentelyä yhdessä ilmanvan passari Tomi Saarisen kanssa on ollut ilo katsoa. Muiden onnistujien rinnalla ilo on ollut myös seurata uuden yleispelaajan roolinsa kesän aikana erinomaisesti omaksuneen Aapeli Koukin otteita alkukaudesta.

Hurmoksella oli kauden alussa pientä epäonnea ulkomaalaishakkurinsa kanssa, johon joensuulaiset reagoivat laittamalla Alex Nikolovin pihalle ja hankkimalla vähän aikaa sitten Kap Verdeltä Isaias Sanchesin uudeksi hakkurikseen. Nyt uusi hakkuri on ehtinyt tutustumaan joukkueeseen jo sen aikaa, että häneltä on lupa odottaa Kerttulassa näytteitä osaamisestaan.

Joukkueiden sarjasijoituksia on hieman hankala vertailla, kun joukkueet ovat jälleen pelanneet hyvin eri määrän otteluita. Loimu on tällä hetkellä sarjassa sijalla 7. ja Hurmos sijalla 9., mutta esimerkiksi Loimu on pelannut peräti neljä ottelua vähemmän kuin osa edellä olevista.

Loimun ja Hurmoksen välinen ottelu alkaa Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa maanantaina 20.11. kello 18:30. Loimun ja yksi sen uusista yhteistyökumppaneista jakavat ennen ottelun alkua 200 ensimmäiselle katsojalle maistiaiseksi Naapurin Maalaiskanan herkullisia kanapuikkoja.