Siirry sisältöön

UUTISET

21.4. Oma kasvatti täydentää Loimun libero-osaston

21 huhtikuun, 2022

Loimun valmistautuminen syksyllä alkavaan uuteen lentopallon Mestaruusliiga-kauteen on hyvällä mallilla. Tuoreimman sopimuksen myötä Loimulla on koossa kahdeksan pelaajasopimusta ja yhdeksäs on jo niin lähellä, että siitä päästäneen tiedottamaan vielä ennen vappuaaton aattoa, jolloin Loimun kannattajat, talkoolaiset ja edustusjoukkueen edustajat suuntaavat Silja Linen kyydissä Itämeren aalloille viime kauden päättävälle Loimu-risteilylle.

 

Vallitsevan sopimustilanteen tekee harvinaiseksi koko Mestaruusliiga, ja moni muunkin kotimainen palloilusarja, huomioiden se, että kaikki kahdeksan sopimuspelaajaa ovat ponnistaneet liigakentille Loimun oman juniorikoulun kautta ja ovat edelleen pelaajina kehityskaariensa alkupäässä. Seitsemän aiempaa omaa kasvattia edustivat oranssi-paitoja jo viime kaudella ja viimeisin sopimuspelaaja on paluumuuttaja.

 

Tuorein pelaajasopimus täydentää siis joukkueen libero-osaston, johon Aatu Kulmala saa rinnalleen Vantaa Ducksissa parin kauden ajan ex-loimulibero Juho Rajalan opissa edelleen kehittyneen Esko Vuorisen (24 v, 183 cm), jonka tuore sopimus on mallia 1 + 1 kautta. Vuorinen oli jo aiemmin Loimu-paitaa kantaessaan erinomainen puolustava libero ja kahden Ducks-kauden aikana hänen vastaanottonsakin on kehittynyt entisestään, joten häneltä on lupaa odottaa nousua aivan liigan kärkiliberoiden joukkoon, jos häntä ei sinne vielä sitten ole jo laskettu.

 

  • Totta kai on hienoa palata kotikunnalle pelaamaan. Olen jo innoissani ensi kaudesta. Viime kaudella sen verran mitä katselin Loimun pelejä ja pelasin heitä vastaan, niin pystyn sanomaan, että siinä on kaikki pelaajat ottaneet askeleita eteenpäin. Toiset tietenkin vielä isompia kuin toiset, mutta on huikeeta nähdä että on kehitytty. Valmentaja on tietenkin uusi minulle, mutta mitä vähän olen jutellut muiden pelaajien kanssa, ja nähnyt hänen toimintaansa peleissä, niin olen saanut erittäin pätevän kuvan kaverista ja odotan innolla sitä mitä kaikkea häneltä pääsee oppimaan, kommentoi Esko Vuorinen paluuta juurilleen.

 

Viime joulukuussa pätkätöihin Loimuun saapunut Kyle Dagostino harjoittelee parhaillaan USA:n maajoukkueen valmennuskeskuksessa ja valmistautuu kevään ja kesän maajoukkuetehtäviin. Ensi kaudelle hän hakee pelipaikkaa Euroopan kärkisarjoista.

7.4. Valmennus ja joukkueen runko jo kasassa

7 huhtikuun, 2022

Kaikin puolin hyvän kauden lentopallon Mestaruusliigassa pelannut Raision Loimu on aloittanut ensi kauden palapelinsä rakentamisen. Jo useamman kauden aikana tehty hyvä pohjatyö pelaajakehityksen saralla on ollut jatkoa aiemmalle hyvälle juniorityölle, jonka hedelmiä saadaan nyt oranssipaidoissa kantaa.

 

Hyvää työtä sekä harjoitussalilla että otteluissa tehnyt valmennustiimi jatkaa alkavalle kaudelle, eli espanjalainen päävalmentaja Aitor Barreros jatkaa tehtävässään kesän jälkeen ja sitä ennen valmennustiimin tekemää harjoitus- ja valmistautumissuunnitelmaa käytäntöön panee apuvalmentaja Mika Rantanen. Barreros oli tyytyväinen ensimmäiseen kauteensa Suomessa. Hän piti etenkin suomalaisten pelaajien korkeasta harjoitusmotivaatiosta ja oppimishalusta ja oli tyytyväinen myös harjoituskulttuuriin ja seuraan.

 

  • Seurana olimme erittäin tyytyväisiä Aitorin työpanokseen ja halusimme ehdottomasti jatkaa hänen kanssaan. Myös Aitor oli halukas jatkamaan nuoren ja innokkaasti harjoittelevan joukkueen ja sen yksilöiden kehittämistä, joten neuvottelut optiokauden käyttämisestä oli varsin helpot, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

 

Pelaajasopimuksia Loimulla on koossa seitsemän, jotka kaikki ovat viime kaudelta jatkavia Loimun junioreiden kautta liigatasolle nousseita ja edelleen hyvässä kehitysiässä olevia. Loimulla on parhaillaan sopimusneuvotteluita käynnissä useiden pelaajien kanssa kotimaassa kuin ulkomaillakin.

 

  • On hienoa huomata, että Loimussa on imua. Oman aktiivisuutemme lisäksi olemme saaneet sekä kotimaisilta pelaajilta että ulkomaisten pelaajien managereilta runsaasti yhteydenottoja ja kiinnostuksen osoituksia Loimuun tulemisesta. Se on hyvä osoitus sekä valmennuksen että seuran onnistuneesta työstä pelaajien kehittämisessä. Tavoitteemme on, että kaksi ulkomaalaisvahvistusta riittäisi, mutta se jää tietysti nähtäväksi, koska kotimainen pelaajamateriaali on rajallinen, kertoi Rajakangas.

 

Loimun libero-osastolla jatkaa sopimuksessa olleen optiokauden käytön vahvistanut Aatu Kulmala. Pelinrakentajan tontille Loimu on kiinnittänyt ykköspassariksi päättyneellä kaudella isojen kehitysaskelien ansiosta nousseen Tomi Saarisen, jonka uusi sopimus on mallia 1 + 1 kautta.

 

Keskitorjuja-osastolla päättyvän kauden Mestaruusliigan läpimurtopelaajaksi ehdolla oleva Eetu Mäki sekä aiempaa enemmän vastuuta saanut ja isoja kehitysaskeleita kaudella ottanut Aatu Vihola jatkavat Loimussa. Viholan kanssa on vahvistettu optiokauden käytöstä ja Mäki solmi uuden 1 + 1 kauden mittaisen sopimuksen.

 

Yleispelaaja-osastolle sopimuksia on kolme kappaletta, kun sekä Väinö Rahko, Sebastian Pozo Hernandez että Eetu Kulmala jatkavat kasvattajaseuransa riveissä. Pozo Hernandezin ja Rahkon sopimukset olivat jo valmiiksi voimassa vielä ensi kauden ja Kulmalan kanssa sovittiin optiokauden käytöstä.

 

  • Hienoa, että saatiin sama ja oma runko pysymään koossa. Ollaan kuitenkin vielä nuoria äijiä jokainen, joten joka vuosi mennään eteenpäin. Ja se on tärkeää, että saadaan treenata vuodesta toiseen samalla rungolla. Toki lisää pelaajia tarvitaan vielä, joten jäädään mielenkiinnolla odottamaan lisänimiä ja hankintoja, kommentoi viime kaudella Loimun kapteenina toiminut Rahko.

 

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös