Savo Volleylle arvokas vierasvoitto Raisiosta, Loimulle jo viides tappio putkeen

Loimu ja Savo Volley ja pelasivat lauantai-iltana tärkeistä Mestaruusliigan sarjapisteistä Kerttulan liikuntahallissa. Ottelun pitkästä avauserästä huolimatta illan näytöksestä tuli lopulta aika lyhyt, sillä vieraat veivät täydet sarjapisteet mukanaan Kuopioon luvuin 0-3 (30-32, 21-25, 18-25).
Paluun liigakentille tehnyt Eemeli Kouki otti samantien paikkansa Loimun avausseitsikossa toisena yleispelaajana Veeti Nikkisen rinnalla. Savolaishakkuri Joonas Jokelan tähdittämä avauserä meni pitkälle jatkopalloille asti ja lopulta erä ratkesikin Jokelan voittaessa verkolla painopallon ja muuttaen tilanteeksi 30-32.
Loimun ongelma kauden ensimmäisissä peleissä on ollut pelin tason ylläpito. Välillä pelaaminen on todella hyvää, mutta sitten taso saattaa romahtaa yht’äkkiä. Tälläkin kertaa kohtalaisen hyvän avauserän jälkeen peli hajosi toiseen erään ja Savo Volley jatkoi kohtalaisen hyvää pelaamistaan vieden erää alusta alkaen. Loimu oli käyttänyt molemmat aikalisänsä jo tilanteessa 7-13. Parinkymmenen pisteen korvilla Loimu nousi vielä iholle ja tasoihinkin asti, mutta lopulta Jokela päätti jälleen erään vieraiden hyväksi ja pitkälle erätaululle siirryttiin vieraiden 0-2 johtoasemassa. Jokelan saldo pitkällä erätauolla oli komeat 18 pistettä 70% hyökkäystehoin.
Ottelun kolmannen erän alku eteni aaltoilen. Savo Volleyn aikalisällä oltiin Loimun johtaessa 12-10, mutta pian oltiinkin jo Loimun aikalisällä vieraiden johtaessa 12-13. Sen jälkeen syöttämään asteli Jokela, jonka syöttövuoro sisälsi kolme ässäsyöttöä ja ratkaisi samalla koko pelin.
Ottelun paras pistemies oli vieraiden Jokela, joka teki 24 pistettä tehoin +16. Hänen hyökkäystehonsa oli komea 73%. Loimun puolella hakkuri Prince teki 13 pistettä tehoin + 5 ja Veeti Nikkinen 12 +6. Koukin paluu liigakentille tapahtui kahdeksan pisteen ja 60% vastaanoton iltapuhteella. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin Jokela ja Nikkinen. Ottelun ProLibero oli Loimun Ville Sihvonen.
Joonas Jokela, Savo Volley
  • Ekassakin erässä meillä oli ihan hyvä kaula, mutta omilla hölmöillä tai Loimun hyvillä suorituksilla tasottui. Sen erän jälkeen jatkettiin ekan erän hyvää solidia lenttistä. Vähän harmittaa että tehdään helpohkoja syöttövirheitä ja ehkä vähän hölmöjä hyökkäysvirheitä. Niitä pitää karsia.
Veeti Nikkinen, Loimu
  • Meiltä huono syöttö, ei saatu yhtään rikki Savon vastaanottoa. Mun mielestä me taidettiin hävitä kaikki pitkät pallot tänään. Eemelin tulo rauhoitti meidän peliä etenkin vastaanotossa.
Arttu Keränen, Savo Volley
  • Olen tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen. Oli siinä niitä väläyksiä mitä on kaksi viikkoa harjoituksissa jumpattu. Syötön kanssa oli vähän vaikeuksia, kun ei saada pidettyä syöttöä ruudussa. Kolmannen eränä puolivälissä Loimun johtaessa 12-10 Joonaksen viiden pinnan putki kolmen ässän kera ratkaisi sen ja siitä eteenpäin syötettiin muutenkin hyvin. Sitä ennen oli tosi huolimatonta.
Austris Stals, Loimu
  • Sanoin jo ennen peliä että mentaalipuoli on tärkeä. Olemme pelannet kärkipään joukkueita vastaan ja hävinneet niitä ja mentaalipuoli pitää olla vahva. Jäämme vähän liikaa kiinni menneeseen ja se vaikuttaa seuraaviin palloihin. Torjunta-puolustaminen, pelin lukeminen ja pallokosketusten laatua pitää parantaa. Eemeli tuo kokemusta ja vaikkei ole vielä parhaassa kunnossaan. Me haemme edelleen kuusikkoa ja sen roolituksia ja se on ongelma.

Katso myös: TilastotValokuvatRuudun matsikooste