21.3. Akaa-Volley piti kotiedun toistamiseen, Loimun voitettava keskiviikkona kotonaan

Loimun ryöstöretki Akaalle ei tuonut oranssi-mustien toivomaa tulosta, vaan Akaa-Volley piti kotietunsa toistamiseen. Loimun yhden vierasvoiton hakeminen jää siis perjantain viidenteen otteluun, mikäli keskiviikon neljäs ottelu Raisiossa päättyy kotivoittoon. Maanantain ottelun lopputulos oli 3-0 (25-21, 25-18, 29-27).

Ottelun avauserän alku nostatti tunnelmaa vierasjoukkueen kannattajabussilla paikalle saapuneiden Loimu-kannattajien keskuudessa. Akaan päävalmentaja Olli Kunnari yritti katkaista vieraiden vahvaa alkua aikalisällä tilanteessa 5-9. Tämä ei kuitenkaan erän kulkua kääntänyt, vaan sen teki avausottelun tapaan syöttämään tilanteessa 11-14 astellut Kristo Kollo. Virolaisen syöttövuorolla isännät nousivat johtoasemaan, josta eivät enää erän aikana luopuneet, vaikka Loimu nousi vielä ensimmäisenä ohi 20 pisteen rajapyykin. Sen jälkeen erän loppu meni isännille luvuin 6-1.

Toisen erän alku eteni myös tasaisesti, kunnes vahvaa ottelusarjaa pelaava Sauli Sinkkonen torjui Ali Fazlin tshekkilyönnin ja tulostaululle kotijohdon 18-14. Sinkkonen oli muutenkin jälleen vahvalla pelipäällä ja käänteli hyökkäyksiä verkolla ohi Eetu Mäen johtaman torjunnan. Urpo Sivulan ässällä kotijoukkue hankki itselleen eräpallon tilanteessa 24-18. Erän viimeinen piste syntyi heti ensimmäisestä eräpallosta Kristaps Smitsin hyökkäyksen painuessa kauas takarajan taakse.

Kolmannen erän alkupuolisko oli edelleen isäntien hallintaa, mutta 18-14 tilanteen jälkeen alkoi vieraiden hetkellinen herääminen ja kiri, jota johti Ali Fazlin vahva syöttövuoro, jonka aikana Loimu nousi tasatilanteeseen 20-20. Tämän jälkeen edettiin rinta rinnan ja piste pisteeltä. Loimulla oli pari eräpalloakin, mutta vieraat eivät pystyneet hyödyntämään niitä ja lopulta isännät puristivat Sauli Sinkkosen torjunnalla ja Urpo Sivulan ässällä kolmannenkin erän itselleen.

Vaikka ottelu eteni pääosin melko tasaisissa merkeissä, oli Loimu kenttätapahtumissa lähes koko ajan askeleen jos toisenkin perässä. Loimun vaikea iltapuhde konkretisoitui tilastoihin, jotka osoittivat nollaa torjuntapistettä ja kahtatoista syöttövirhettä yhtä ässää vastaan. Torjuntojen puuttumisen lisäksi myöskään puolustuspelaaminen ei ollut parhaalla mahdollisella tasollaan.

Ottelun paras pistemies oli Ali Fazli, joka teki 18 pistettä tehoin +13. Kotijoukkueelta vahva kolmikko Urpo Sivula (17), Kristo Kollo (15) ja Sauli Sinkkonen (14) teki pisteitä tasaista tahtia. Loimulaisista ei Fazlin rinnalle löytynyt toista vastuunkantajaa, vaan kaikki muut jäivät reilusti alle kymmeneen pisteeseen. Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimulta Fazli ja isänniltä Kollo. Akaan parhaan pelaajan palkinnon olisi voinut tässäkin ottelussa hyvin antaa kahdessa ensimmäisessä ottelussa sen jo pokanneelle Sauli Sinkkoselle, mutta ehkä oli hyvä muistaa muitakin välillä.

Katso myös: Tilastot