18.3. Loimu iski puolivälieräsarjan tasoihin

Hienon puolivälieräsarjan avausottelun yleisölle keskiviikkona tarjoilleet Loimu ja Akaa-Volley jatkoivat perjantaina siitä mihin keskiviikkona jäivät. Erittäin yleisöön menevän ottelun jälkeen oranssi-paidat kannattajineen pääsivät tanssimaan voitontansseja, kun Kerttulan liikuntahallin tulostaululla seisoi 3-1 (20-25, 25-22, 29-27, 25-19) kotivoiton lukemat.

• Ihan hyvä 3-1 voitto. Ei se ihan niin kaunista ollut kuin Akaalla, mutta kyllä tämä meille kelpaa. Meidän asenne oli tänään kova. Halusimme haastaa kokeneet kaverit verkon toisella puolella meidän nuorisolla, kommentoi Loimun kapteeni Rahko.

Ottelun avauserä meni avausottelun kolmen viimeisen erän tapaan Akaa-Volleylle, mutta Loimu ei luovuttanut, vaan käänsi toisen erän voitokseen, vaikka tekikin kahteen erään peräti 22 pistettä Akaalle omilla virheillään Akan tehdessä vain 8 Loimulle. Ottelun kolmannesta erästä kehkeytyi illan vedenjakaja. Tasaisissa merkeissä edennyt erä jatkui pitkällä jatkopalloille, joiden kautta Loimu puristi voiton itselleen lukemin 29-27. Neljännessä erässä Loimun asema alkoi näyttää jo erittäin hyvältä, kun hienoa puolivälieräsarjaa pelaava Väinö Rahko torjui Akaan terävimmän syömähampaan, eli Urpo Sivulan, kirjauttaen tilanteeksi 13-9. Loimu  ei tämän jälkeen enää johtoasemastaan luopunut, vaan isännät tuulettivat ottelun voittoa Ali Fazlin johtaessa tulitusta.

• Eka erä tultiin hyvin sisään. Kaveri sai joka erässä jonkun pisteputken ja se söi meidän omaa peliä. Tuo oli mun mielestä ihan play off -lentopalloa ja sen arvoista. Tänään Loimu oli tuon verran parempi kuin me, kommentoi Akaan päävalmentaja Olli Kunnari.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 24 pistettä tehoin +15. Loimun parhaan pelaajan palkinnon pokkasi kuitenkin erinomaisesti pelannut yleispelaaja Kristaps Smits, jolle kirjattiin 21 tehtyä pistettä sekä paljon vastaanottoja hyvällä tarkkuudella. Loimusta myös Väinö Rahko ja Eetu Mäki kantoivat hyvin vastuuta ja libero Aatu Kulmala kesti hyvin Akaan pommituksessa. Vierailijoista eniten pisteitä tehtaili yleispelaaja Kristo Kollo, jonka 17 pisteen saldosta hakkuri Urpo Sivula jäi vain yhden pisteen verran. Vieraiden parhaan pelaajan palkinnon sai 14 +13 tehtaillut keskitorjuja Sauli Sinkkonen.

• Taas tasainen peli. Pidimme saman aggressiivisuuden kuin ensimmäisessä pelissä ja syötimme hyvin. Meidän torjunta pystyi kontrolloimaan heidän hyökkäystä ja puolustuksen kautta päästiin jatkopallohyökkäyksiin. Edelleen on paljon asioita, joita voidaan kehittää. Seuraavatkin pelit tulevat olemaan tasaisia, ennakoi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Kaiken kaikkiaan ottelu ei tasollisesti noussut avausottelun tasolle, mutta tunnetta oli sekä kentällä että katsomossa vähintään saman verran kuin Akaalla. Ilmassa aistittava sähkö lupaakin hyvää sarjan tuleviin koitoksiin, joista seuraava isketään maanantaina Akaalla ennen keskiviikkoa, jolloin sarja on jommallekummalle katkolla Raisiossa.

Katso myös: TilastotValokuvatOttelun jälkeiset pelaaja- ja valmentajakommentit