30.12. Loimulle viisieräisen voitto Kokkolasta

Raision Loimu iski lentopallon Mestaruusliigassa Joulun ja uuden vuoden välipäivien otteluissaan toisen viisieräisen lauantaina Kokkolassa. Helmikuun alussa Suomen Cupin välierässäkin vastaan tuleva Tiikerit kärsi kotikentällään 2-3 (26-24, 22-25, 21-25, 25-22, 13-15) tappion. Ottelu oli Loimun kolmas peräkkäinen viisieräinen vieraskentillä.

Ottelun käsikirjotuksesta oli luotu tasainen ja molemmat joukkueet napsivat erävoitot ennen pitkää erätaukoa. Kolmannen erän ja samalla ottelun ensimmäisen pisteen voitti Loimu illan selvimmin numeroin 21-25, mutta täyttä pistepottia ei tullut, kun Tiikerit vei taas neljännen erän, vaikka Loimu johti sitä jo 8-14. Viides erä näytti kääntyvän edellisen ottelun loimulaisen perisynnin, eli aloitussyöttövirheiden vuoksi Tiikereille, kun erän puolivälin jälkeen loimulaiset tekivät kolme peräkkäistä syöttövirhettä. Lopulta onneksi Tomi Saarinen sai syötön pysymään ruudussa ja Loimu pääsi hänen syöttövuorollaan kampeamaan itsensä rinnalle ja mukaan peliin. Ratkaisuerän loimulainen ratkaisupelaaja oli hakkuri Ali Fazli, joka teki lyhyeen erään seitsemän pistettä hurjalla 78 %:n hyökkäysteholla.

-Vaihderikas, todennäköisesti myös viihdyttävä peli. Yleisö eli ottelussa mukana ja katsomosta kuului kaikenlaisia mielipiteitä. Usko omiin tekemisiimme toi lopulta ratkaisun. Lopussa hyökkäyspelimme oli vastustajaa parempaa. Toivotaan, että cupin välierästä tulee yhtä tasainen ja viihdyttävä, kommentoi Loimun Tomi Saarinen.

• Aika ailahtelevaa oli. Vuorotellen toinen vei ja toinen vikisi. Neljännen erän tappio harmittaa. Erän lopussa lopetettiin tyystin pelaaminen. Meidän puolustuspelimme oli hieman laadukkaampaa kuin kotijoukkueen. Kokkolasta ei helpolla pisteitä oteta. Nyt otettiin ne väkisin, sanaili Loimunpäävalmentaja Kari Raatikainen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka kokosi viidessä erässä 33 pistettä tehoin +18. Tomas Rodriguez säesti hyvin 21 ja Aapeli Kouki 16 pisteellä. Isäntäjoukkueesta hakkuri Oskari Keskinen teki 19 ja yleispelaajat Lauri Jylhä 14 ja Jere Mäkinen 13 pistettä. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin joukkueiden passarit, eli Anton Välimaa ja Tomi Saarinen.

• Vaihderikas, todennäköisesti myös viihdyttävä peli. Yleisö eli ottelussa mukana ja katsomosta kuului kaikenlaisia mielipiteitä. Usko omiin tekemisiimme toi lopulta ratkaisun. Lopussa hyökkäyspelimme oli vastustajaa parempaa. Toivotaan, että cupin välierästä tulee yhtä tasainen ja viihdyttävä, kommentoi Loimun Tomi Saarinen.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste