Siirry sisältöön

UUTISET

30.5. Loimun hihaosastolle kaksi vahvistusta

Loimu on hankkinut kaksi vahvistusta hihaosastolleen. Liberon tontille Aatu Kulmalan kanssa peliajasta kisaamaan saapuu viime kaudella Rovaniemellä pelannut yhdysvaltalainen Ryan Manoogian (27 v, 185 cm) ja yleispelaajaosastolle liittyy nuorten suomalaistalenttien rinnalle argentiinalainen Ignacio Luengas (24 v, 204 cm).

  • Pelaajakartoituksessa ja -neuvotteluissa mukana oleva tiimimme teki erinomaista työtä näiden postien täyttämisessä. Nämä hankinnat antavat tasaisuutta vastaanottoon ja parantavat puolustuspelaamistamme. Odotan kovasti näkeväni heidät jo oranssi-mustassa paidassa, kommentoi Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

Manoogian pelasi yliopistouransa ex-loimulaisen Dustin Wattenin tapaan Long Beach Staten yliopistossa. Sen jälkeen ammattilaisuran kaudet hän on pelannut Unkarissa ja Norjassa ennen saapumistaan viime kaudeksi Suomen Mestaruusliigaan Team Lakkapään riveihin. Manoogian syntyi lähes kuurona, mutta kuulee nykyisin tekniikan avulla suhteellisen normaalisti.

Manoogian tuo kokemusta ja energiaa niin takakentälle kuin joukkueeseen yleisemminkin. Hän pelasi hyvin ottein viime kaudella Mestaruusliigassa ja hänen vastaanottonsa sortui vain harvoin. Hänelle syötettiin vain 18 ässää, kun vastaanottoja kertyi 533. Rovaniemellä hänet opittiin tuntemaan myös villeistä tuuletuksistaan onnistuneiden suoritusten jälkeen. Manoogian saapuu syksyllä Raisioon isosti motivoituneena uudesta haasteesta.

  • Ryan osoitti heti ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen poikkeuksellista asennetta ja oikeanlaista paloa silmissä Loimun edustamisesta. Olen ollut näissä pelaajakuvioissa Loimussa mukana nyt 17 vuotta enkä ole ennen nähnyt vastaavaa aiemmin. Uskon että sama palo ja intohimo tulee näkymään myös Kerttulan lehtereille ensi kaudella, kehui Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Myös pelaaja on innoissaan mahdollisuudesta jatkaa Suomessa ja edustaa Loimua:

”Pidin kovasti Mestaruusliigassa pelaamisesta. Olin alkuun vähän yllättynyt miten kovatasoinen ja haastava Suomen liiga on. Koin oloni mukavaksi ja ihmiset ystävällisiksi, joten palaan Suomeen mielelläni. Dustin Watten on kertonut paljon hyvää Loimusta, joten odotan innolla uuden kauden alkua.”

Yleispelaajaosastolle liittyvä Ignacio ”Nacho” Luengas on tuttu näky kovana lentopallomaana tunnetun Argentiinan nuorisomaajoukkueista ja nyt hän on murtautunut myös miesten maajoukkueen rinkiin. Nuorisomaajoukkueissa hänelle on tullut menestystäkin. Viimeisimpänä MM-kulta U23 MM-turnauksessa Egyptissä vuonna 2017. Vuonna 2015 tuli MM-hopeaa U21 MM-kisoista Meksikosta.

Loimu on Luengasin ensimmäinen seurajoukkue Argentiina ulkopuolella, jonka pääsarjassa hän on pelannut kolmen kauden ajan. Viime kaudella hän edusti Argentiinan Superliigassa Ciudad Vóleyta, joka sijoittui toiseksi Etelä-Amerikan seurajoukkueiden mestaruusturnauksessa.

  • Ignacio on iso yleispelaaja, joka on hyvä myös vastaanotossa. Hän on menestynyt upeasti maailman huipulla U21- ja U23-sarjoissa. Nyt jatkamme kehitysaskeleiden ottamista hänen urallaan Loimussa. Hänelle on luvassa iso vastuu ja rooli joukkueessa, kertoi Loimun päävalmentaja Dalqvist.

Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakankaalla on odotukset korkealla lupaavan yleispelaajan osalta: ”Hän on erittäin lupaava nuori pitkä yleispelaaja. Nuorten maajoukkueiden lisäksi hän on nyt mukana miesten maajoukkueen rosterissa. Meidän entinen päävalmentaja Ruben Wolochin on ollut vahvasti tukemassa pelaajan siirtoa ja antanut hyvät taustat Loimusta pelaajalle ja pelaajasta Loimulle.”

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös