Siirry sisältöön

UUTISET

30.9. Laadukas sarja-avaus Raisiossa Loimun nimiin

Loimu avasi uuden Mestaruusliiga-kauden voitokkaasti kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa, kun vieraaksi saapunut Kyky-Betset kaatui lukemin 3-1 (25-14, 25-23, 15-25, 25-21). Ottelua oli saapunut seuraamaan lähes 700 katsojaa ja heille tarjoiltiin sarja-avaukseksi erittäin hyvätasoista lentopalloa. Yleisö palkitsi joukkueet elämällä jäälleen äänekkäästi ottelussa mukana. Ottelu oli Loimun Kari Raatikaisen 500. ottelu pääsarjassa päävalmentajana.

Viime kaudesta merkittävästi muuttunut ja vahvistunut Kyky-Betset oli ottelun avauserän täysin Loimun pyöritettävänä, mutta sitten vieraatkin saivat pelin juonesta kiinni ja Kerttulassa nähtiin paljon pitkiä palloralleja, joissa taisteltiin pisteistä kiihkeästi. Niin ikään uusiutunut Loimun joukkue esitti heti avauspelissä viihdyttävää ja periksiantamatonta torjunta-, puolustus- ja hyökkäyspelaamista. Uuteen rooliin kesällä vaihtanut Aapeli Kouki debytoi onnistuneesti yleispelaajana ja nautti silmin nähden saamastaan vastuusta. Uudet pelaajat Felix Eghvarevba, Tomas Rodriguez ja Ali Fazli ottivat heti paikkansa sekä joukkueesta että kannattajien sydämistä.

• Meidän oma pelimme lähti hyvin käyntiin ja pelin taso oli hyvä. Vastustaja pisti syöttö ja puolustuksellaan meidät välillä hankalaan paikkaan. Meillä on töitä vielä oman pelitavan pysymään koko pelin ajan. Nyt lähti vähän keulimaan kolmannessa erässä. Meidän pelitapamme perustuu ulottuvaan torjuntaan ja puolustamiseen. Meidän pitää saada torjunnassa kosketuksia ja pallosta vauhtia pois ja päästä sitten hyökkäämään, kertoi juhlakalu-Raatikainen ottelun päätyttyä.

Loimu teki kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä vain yhden hyökkäysvirheen, mutta hävittyyn kolmanteen erään niitä tulikin sitten kuusi kappaletta. Samoin isäntien muuten hyvin toiminut vastaanotto notkahti juuri hävittyyn kolmanteen erään. Kyky-Betsetin peliin vaikutti positiivisesti toisessa erässä irti päästetty vasta yhden harjoituksen joukkueen kanssa vetänyt ruotsalaislibero Joel Andersson. Vahvistus oli niin tuore, ettei miehelle oltu vielä ehditty tekemään omaa pelipaitaakaan, vaan hän pelasi läpi ottelun väärä sukunimi selässään. Toisella vieraiden uusimmista ulkomaalaisvahvistuksista ei ollut vielä pelilupa kunnossa.

• Töitä on vielä paljon tehtävänä. Poikia on tullut aika myöhään ja jenkillä ei vielä pelilupa kunnossa. Jos ottaa ensimmäisen erän pois, niin minun mielestäni oli kokonaisuutena loistavaa lentopalloa. Loimun puolustuspelaaminen yllätti minut. Me emme saaneet Fazlia kuriin ja Loimu sai meidän hakkurimme pimentoon. Kolme viimeistä erää oli avauspeliksi loistava lentopalloa, kehui Kyky-Betsetin päävalmentaja Guntis Atars.

Ottelun paras pistemies oli Loimuun palannut hakkuri Ali Fazli, joka teki 28 pistettä tehoin +19. Mestaruusliigassa debytoinut latvian maajoukkuehakkuri Renars-Pauls Janson väläytteli lähes fazlimaisia hyökkäyskorkeuksia, mutta isoimman osan pelistä hän oli vaikeuksissa Loimun torjunnan kanssa ja jäi 16 pisteeseen 31% hyökkäysteholla. Loimun parhaaksi pelaajaksi otteluisäntä Raision kaupunki valitsi Tomas Rodriguezin, joka oli verkkopelin lisäksi Loimun voiton avaimia takakentän varmoilla otteillaan. Vierasjoukkueen parhaan pelaajan palkinnon pokkasi latvialaishakkuri Janson. Ottelun Pro liberoksi valittiin Kyky-Betsetin Anderssonin hyvistä otteista huolimatta Loimun Esko Vuorinen, joka vastaanotti paremmin lukemin ja esitti useita hienoja puolustuksia, jotka sytyttivät niin Loimun joukkueen kuin kannattajatkin.

Katso myös: TilastotValokuvat – Ottelun jälkilöylyjen kommentitOttelun huippuhetket