Siirry sisältöön

UUTISET

30.9. Mestaruusliiga käyntiin paikalliskamppailulla

Lentopallo miesten Mestaruusliiga käynnistyy perjantaina lokakuun ensimmäisenä päivänä Raisiossa lounais-suomalaisten joukkueiden osalta, kun 45. peräkkäisen kautensa pääsarjassa aloittava Raision Loimu saa vieraakseen kauden ensimmäiseen paikallisottelun vastustajakseen sarjanousija Tuto Volleyn.

Ottelu on monella tapaa mielenkiintoinen, kuten sarja-avausten ja paikallispelien teemaan kuuluukin. Ottelun mielenkiintoa nostaa se, että Tuton pelaajista ja valmentajista monilla on vahva Loimu-tausta. Monelle perjantai on siis tavallaan paluu menneisyyteen, kun he astelevat tosikoitokseen sarjapisteistä taistelemaan Kerttulan liikuntahallin parketille. Tällä kertaa vain pelipaidan väri on eri kuin aiemmin.

Loimu nuori joukkue on esittänyt lupaavia otteita harjoitusottelussa, vaikkakin kauden kenraaliharjoitus viime lauantaina Tutoa vastaan meni penkin alle. Seuran omat kasvatit, kuten Väinö Rahko, Tomi Saarinen Sebastian Pozo Hernandez ja Aatu Kulmala, ovat jälleen vuoden vanhempia ja valmiimpia kantamaan entistä isompaa roolia kentällä. Tästä osoituksena joukkue valitsi yhteistyössä päävalmentaja Aitor Barreroksen kanssa vasta parikymppisen Rahkon kapteeniksi alkavalle kaudelle.

Kotimaisten nuorten lahjakkuuksien lisäksi Loimun joukkuetta värittävät kolme ulkomaalaisvahvistusta. Latvialainen ruutitynnyri Kristaps Smits liittyi viimeisimpänä joukkueen mukaan suoraan EM-kisoista, joissa hän edusti maataan palaten mm. EM-kultaa voittanutta Italia vastaan koko ottelun. Lisäksi Loimulla on kaksi pelaajaa lentopallomaailman absoluuttiseen huippuun kuuluvasta Iranista, jossa lentopallo on iso laji ja paikallinen sarja kivikova. Sieltä Loimun hakkuriksi saapui Ali Fazli ja keskitorjujaksi Tayeb Einisarmarein.

Loimu ja Hurrikaani ovat pelanneet aiemmin Mestaruusliiga-otteluiden rinnalla omasta Siljan maljasta, joka on osoitus Lounais-Suomen lentopalloherruudesta. Tuton noustua pääsarjaan, Siljan malja laajennetaan kolmen joukkueen sarjaksi, eli näiden kolmen joukkueen keskinäisistä otteluista lasketaan omaa sarjataulukkoa Ja kauden päätteeksi joku joukkueista saa vuodeksi omakseen Siljan maljan nimeä kantavan kiertopalkinnon sekä laivayhtiön tarjoaman kauden päätösristeilyn.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä pelattava Tilitoimisto Aarnion isännöimä ottelu on vihdoin täysin korona-rajoituksista vapaa ja Kerttulan liikuntahalliin odotetaankin paikallisottelun kunniaksi vanhanajan hyvää yleisömäärä ja tunnelmaa.

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös