Siirry sisältöön

UUTISET

7.3. Etta tasoitti voitot torstaina

Etta tasoitti otteluvoitot Loimu vastaan toisessa puolivälieräottelussa torstaina Oulussa kukistamalla raisiolaiset luvuin 3-1 (22-25, 25-21, 25-22, 25-18). Samalla Etta rikkoi peräti kahdeksan ottelun mittaisen pudotuspelien tappioputkensa. Edellinen voitto oli maaliskuulta 2016, eli kolmen vuoden takaa.

Ottelun avauserä oli Loimun heiniä, kun vieraat painelivat ratkaisuhetkillä Viktor Lindbergin hyökkäysten saattelemana karkumatkalle. Erä päättyi lopulta Pablo Guzmanin torjuntapisteeseen. Toisessa erässä Loimu oli jo jäämässä takamatkalle, mutta passarivaihdon jälkeen vieraat piristyivät pieneen takaa-ajoon ja nousivat Viktor Lindbergin ja Tuomas Koppasen torjunnoilla jopa johtoasemaan. Se ei kuitenkaan pitänyt loppuun asti, vaan Etta tasoitti erävoitot tehden pisteitä laajalla rintamalla.

Pitkän erätauon jälkeinen kolmas erä oli pienellä piste-erolla Loimun hallintaa. Loimu johti vielä tilanteessa 14-18, mutta Ettan päävalmentaja Olli Kuoksan syöttövaihto Ville Kaksosesta Juuso Kontioon käänsi erän ja ottelun kulun. Kontin syöttövuorolla Etta käänsi tilanteeksi 22-18 ja erävoitto oli jo samalla ratkaistu. Loimu ei toipunut kolmannen erän käsistä lipsumisesta ja Etta vei nimiinsä myös neljännen erän.

• Nämä ovat tiukkoja pelejä. Näistä peleistä ei kannata lyödä vetoa, koska olemme tasaiset vastustajat. Pitää olla tarkkana kun saa mahdollisuuden tappaa ottelun. Eilen me onnistuimme siinä ja tänään Etta, kertaili Loimun päävalmentaja Christophe Achten ottelun päätyttyä.

Ottelun paras pistemies oli edellisen ottelun tapaan Ettan Antti Ronkainen. Torstaina Ronkaisen saldo oli 26 +18. Ettan hakkuri Joonas Jokela teki 13 pistettä. Loimusta Viktor Lindberg teki 17 pistettä tehoin +5 ja Ossi Rumpunen 16 +7.

Ottelusarjan kolmas ottelu pelataan Raisiossa sunnuntaina 10. maaliskuuta kello 17:00. Torstain tulos tietää sitä että Raisiossa pelataan varmuudella myös maanantaina 11. maaliskuuta joukkueiden välinen neljäs puolivälieräottelu.

Kato myös: Tilastot