Siirry sisältöön

UUTISET

8.7. LOIMULLE UUSI PASSARI JA KESKITORJUJA

Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen. Uudet oranssi-paitaan sonnustautuvat pelaajat ovat 1+1 vuotisen sopimusen tehnyt passari Lasse Jylhä (23-v., 192 cm) ja yksivuotisen sopimuksen tehnyt jenkkikeskitorjuja Nick Amado (25-v., 198 cm).

Passari Lasse Jylhä debytoi Mestaruusliigassa jo kaudella 2013-2014 esiinnyttyään Kokkolan Tiikereiden paidassa kahdessa ottelussa. Pääosin kausi meni kuitenkin vielä Kuortaneella ja nuorten maajoukkueen kanssa ykkössarjaa pelaten. Seuraaviksi neljäksi kaudeksi hän siirtyi pysyvästi Tiikeri-paitaan ja pääsi juhlimaan kahdella ensimmäisellä kaudellaan Suomen mestaruutta.

Seuraavat Tiikeri-kaudet eivät kartuttaneet mitalisaldoa, mutta siirtyminen Oulun Ettaan kaudeksi 2018-2019 toi jälleen palkintokaappiin täytettä hopeisen mitalin muodossa. Valtaosan ensimmäisistä liigakausistaan ja viidestä liiga- ja cup-mitalistaan Jylhä oli kakkospassarin roolissa, mutta viime kaudeksi avautui ykköspassarin paikka Olli Kuoksan joukoissa. Nyt Jylhä ottaa seuraavan askeleen urallaan siirtymällä Lounais-Suomeen ja Loimuun Tomi Saarisen aisapariksi.

  • Olen todella hyvillä mielin sopimuksesta. Uskon että meillä on nälkäinen ja kunnianhimoinen porukka joka on valmis tekemään työtä menestyksen eteen. Luotan että jokainen pelaaja on valmiina kehittymään ja harjoittelemaan sitä varten että keväällä olemme valmiina koviin peleihin. Valmentajan kanssa ollaan käyty vasta muutamia keskusteluja. Hän vaikutti treenileirillä intohimoiselta ja valmiilta viemään Loimua eteenpäin tulevilla kahdella kaudella, kommentoi Jylhä.

Loimun ruotsalaisvalmentaja Per-Erik Dalqvist on tyytyväinen Saarisen uudesta aisaparista:

  • Lasse oli mukana treenileirillämme ja osoitti isoa motivaatiota joukkueeseen liittymiseen. Lisäksi hän on nuori ja edelleen kehittyvä pelaaja. Hän pelasi viime vuonna Ettassa paljon, joten hän on hyvä täydennys passariosastollemme.

Toinen uusi loimulainen on Long Beachin yliopistosta Espanjan kautta Raisioon siirtyvä keskitorjuja Nick Amado. Long Beachista on tullut vuosien saatossa paljon pelaajia Loimuun ja ensi kaudellakin heitä on oranssissa paidassa kaksi, sillä myös libero Ryan Manoogian on saman koulun kasvatteja. Viime kausi oli Amadon ensimmäinen yliopistosarjojen ulkopuolella. Hän esiintyi Espanjan liigan ja Euro-kentillä Challenge Cupissa Unicaja Costa de Almerían paidassa. Joukkue oli sarjataulukon ykkösenä koronan keskeyttäessä sarjan.

  • Olen todella tyytyväinen että sain sopimuksen näinä vaikeina aikoina. Tiedän että Suomen liiga on kovatasoinen. Loimussa on ollut paljon maamiehiäni ja myös hyvä ystäväni Dustin Watten on ponnistanut Loimusta maailmalle. Olen ylpeä että saan jatkaa näitä perinteitä, kertoi kotimaansa haastavista koronaoloista tavoitettu Amado.

Valmentaja Dalqvist sai Amadosta juuri haluamansa palasen keskitorjujaosastolle nuorten lupausten rinnalle:

  • Nickillä on hyvä fysiikka ja hän on todella nopea kekitorjuja. Nopeus on merkillepantavaa myös hänen torjuntapelaamisessaan. Puhuin hänen viime kauden valmentajien kanssa ja hän sai Espanjasta hyvä suositukset. Häneltä on lupa odottaa myös positiivista energiaa muulle joukkueelle.
loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös