Siirry sisältöön

UUTISET

Loimulle maajoukkuepelaaja länsinaapurista

Loimu on täydentänyt ensi kauden joukkuettaan, kun yhdeksän kotimaisen pelaajan lisäksi nimet laitettiin nyt sopimuspapereihin ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksen kanssa. Hän saapuu Turkuun läheltä ja matka taittuu Silja Linellä Itämerta pitkin. Kyseessä on siis ruotsalainen pelaaja, joka on sinikeltaisen maajoukkueen vakiokasvoja. Rooliltaan uusi vahvistus Victor Lindberg (22 v, 192 cm) on yleispelaaja. Lindbergin hankinnan myötä Ossi Rumpunen ottanee joukkueen päähyökkääjän, eli hakkurin, viitan ensi kaudella.

Lindberg debytoi Ruotsin Elitserienissä vuonna 2010. Hän oli debyytin tehdessään kaikkien aikojen nuorin pelaaja pääsarjassa, sillä ikää hänellä oli vasta 14 vuotta. Ensimmäisen pelinsä hän aloitti vaihtopelaajana, mutta sai ottelussa näyttöpaikan ja nappasi samalla kuusikkopaikan itselleen. Hän edusti vielä seuraavan kauden kasvattajaseuraansa Vingåkersia, mutta siirtyi sen jälkeen niin ikään pääsarjassa pelanneeseen RIG Falköpingiin, joka on Ruotsin vastine kotoiselle Kuortaneelle, eli joukkue koostuu nuorten maajoukkuepelaajista. Kolmen RIGissä pelatun vuoden jälkeen kolme seuraavaa hän edusti Hylteä. Viime kauden päätteeksi Lindberg juhli Hylten kanssa Ruotsin mestaruutta ja henkilökohtaisesti valintaa länsinaapurin parhaaksi pelaajaksi. Kahdeksan pääsarjakauden ja hyvän menestyksen jälkeen oli sopiva hetki hakea uusia haasteita ulkomailta.

– Valitsin Loimun seurakseni, koska se tuntui sopivalta askeleelta uralleni. Uskon että ammattimainen ympäristö ja tekeminen vievät minua pelaajana eteenpäin. Olen hyvä vastaanottaja ja monipuolinen hyökkääjä, mutta kehittymisvaraa on tietysti, kommentoi Lindberg.

Lindberg on nuoresta iästään huolimatta ollut miesten maajoukkueenkin pelaajia jo neljän vuoden ajan ja kuusikkopaikkaa hän on miehittänyt kahden vuoden ajan. Hän on päässyt karsimaan EM- ja MM-kisoihin, mutta kisapaikat ovat vielä jääneet haaveiksi. Ulkomaille lähdön yksi motiiveista olikin oman kehittymisen lisäksi auttaa maajoukkuetta entistä parempaan menestykseen.
Loimulla on nyt koossa kymmenen pelaajasopimusta. Haussa on vielä vahvistusta etenkin keskipelaajien osastolle Karri Sihvosen seuraksi. Neuvotteluja käydään niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin vaihtoehtojen kanssa.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös