UUTISET

Loimun seinä piti pohjoisen pojat omalla puolellaan

Kerttulan liikuntahallissa räiskyi taas, kun Raision Loimua vastaan asettui viime kauden hopeamitalisti Oulun Etta. Kauden lämmittelymatsit on jännitetty alta pois ja uusi kausi on saatu molemmissa seuroissa alkuun. Etta pääsi esittelemään uudistunutta kotimaista nuorisokaartiaan, mutta kotijoukkue Loimu varasti valokeilan. Loimu pelasi perjantai-illan ottelun suurella tunteella ja päätti sen huolettomasti lukemin 3-0 (25-15, 25-23, 25-15).

Loimun itsevarmuus loisti ensimmäisestä pallosta alkaen. Kauden avauspelin tärinä on jätetty koppiin ja alkuerän liekki loimuaa ruudulla tuloksin 14-6. Blake Leeson — Eetu Mäki tutka pysäyttää oululaisten hyökkäykset uskomattomilla tehoilla. Ja kun tilanne taululla näyttää hyvältä, on syöttöpeli huomattavasti rohkeampi ja varmempi kuin aiemmin.

Vierailijan vastaanotto ja puolustus nousee verkon pintaan, josta Loimu ulottuvine pelaajineen niittaa palloa lattiaan. Valmentaja Vuorinen pyörittää rohkeaa vaihtorulianssia, että passarit Laakso ja Saarinen saavat Ettan päät pyörälle hetkessä. Loimu ottaa erästä murskavoiton pistein 25-15.

Toiseen erään Loimu alkoi pikkuhiljaa nostamaan jalkaa kaasulta. Erän alku oli Loimun keskihyökkääjien dynamiittia, johtuen myös siitä että puolustus ja vastaanotto nousi oikeaan paikkaan. Tilanne pysyi kuitenkin tasaisena läpi erän. Entinen oranssipaita Janne Marttila joutui ottamaan joukkueen reppuselkään ja pitämään hyökkäystehoja pinnalla. Kentälle tullut hakkuri Sosunoff sytyttää Ettan pelin vihdoin vireeseen ja keskitorjuja Nuutti Niinivaara löytää oikean polun passari Lasse Jylhän kanssa. Vastustajan hyökkäystehon noustessa ulottuva Loimu vasta pääsikin oikeuksiin. Loimun ilmatilan käyttö hipoi Kerttulan kattoa. Ettan avainpelaajat kantoivat hyvin erän loppuun asti, jopa johtoasemassa, mutta isoilla pisteillä Etta alkoi rakoilemaan. Epävarmuus näkyi vieraan käsissä ja Loimu nappasi tuuletellen voiton 25-23.

Kolmas ja viimeinen erä alkoi tasaista tahtia, kun yleispelaajat Janne Marttila ja Tamir Hershko hakkaavat lyöjäkuninkuudesta kilpaa. Loimun torjuntaan ei silti hakattu tänään reikää millään ja ottelu repeää loimulle 13-6. Passarin paikan on tähän peliin vakiinnuttanut Joel Laakso, joka tarjoili palloja kuin kultalautaselta ja pääsi itsekin pallon kenttään niittaamaan. Vuorinen peluuttaa hienosti nuortakaartia kentällä. Edellisessä ottelussa liigadebyytin tehnyt Eetu Mäki osoittaa paikkansa kentällä ja naulaa ottelun viimeiset pisteet kotiin 25-15.

Ottelun parhaana palkittiin passari Joel Laakso ja vierasjoukkueen pelin sytyttänyt hakkuri Matias Sosunoff. Parhaita pistemiehiä olivat kapteeni Hershko 15, hakkuri Ferreira 14 ja Ettan yleispelaaja Janne Marttila 10. Liekeissä oli myös Loimun libero Aylsworth Avery, jonka vastaanotto oli jopa 70%.

Vierasjoukkueen valmentaja Olli Kuoksa tokaisi tänään Loimun hallitsevan tuon suuren sekamelskan paremmin. ”Jos ei pysty vielä asioihin mitä halutaan niin ei sitä voi joukkueelta vielä vaatiakaan.” Myös Janne Marttila kuvaili peliä sähläyksien ja virheiden summaksi. Molemmat kertovat uusien nuorien motivaation olevan korkealla kehittämään peliä eteenpäin. Etta ei kuitenkaan aio jäädä tätä häviötä murehtimaan, koska huomenna on jo uusi vastustaja voitettavana.

Haastattelussa kotijoukkue halusi kertoa, että tänään ei ollut kyse lentopallosta vaan kunnioituksesta. Karkkilan poika Joel Laakso kertoi joukkueen pelaavan suurella sydämellä ja tunteella. Joukkueelle aikaisemmin sattunut tapahtuma yhdisti heitä ja he halusivat omistaa koko upean pelin tälle tapahtumalle. Vuorinen on ylpeä joukkueestaan ja nyökkää Kuoksan suuntaan ”Tästä on hyvä jatkaa yhdessä eteenpäin lentopallon kehittämistä.”

-Iida Hakala

 

Katso myös: TilastoValouvat (Tuomas Pelto)Ottelun jälkeinen mediatilaisuustallenneOranssiaVoimaa energiapörssi ja positiivisin pelaaja

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi