1.10. Loimun juhlat jäivät mestaruusviireihin

Loimun juhlat jäi kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa Hurrikaani-Loimaata vastaan ottelun alkuseremonioiden mittaisiksi. Ennen ottelun alkua nostettiin nimittäin Kerttulan liikuntahallin kattoon kaikkien aikojen menestystä mittaavan maratontaulukon ykkösen seitsemän mestaruusviiriä. Ottelussa oli paikalla paljon pelaajia ja taustahenkilöitä, jotka ovat olleet mestaruuksia Raisioon voittamassa.

Illan ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaani puhalsi voimalla etenkin syöttökulmauksen suunnalta eikä kolmanteen erään liekkeihin leimahtanut Loimu saanut puristettua jatkopalloille venynyttä erää, vaan vierailijat veivät lopulta koko juhlaottelun nimiinsä lukemin 0-3 (16-25, 19-25, 25-27).  Samalla Hurrikaani nappasi ensimmäisen kiinnityksen Siljan maljaan, josta nämä Varsinais-Suomen mieslentopalloilun lippulaivat kilvoittelevat kauden kolmessa runkosarjaottelussa.

Loimu lähti otteluun ilman aloitusseitsikon vakiokasvo Janne Marttilaa, joka oli siviileissä joukkueen johtoportaassa keskivartalovamman vuoksi. Hurrikaani aloitti ottelun syöttökulmauksesta terävimmällä aseellaan, kun ensimmäisenä sinne asteli Australian maajoukkueyleispelaaja Tom Douglas-Powell. Aussi pommitti hyppysyötöillään vieraat heti 0-4 johtoon ja muu joukkue seurasi perässä. Tilanteessa 6-16 Loimun päävalmentaja Christophe Achten otti aikalisän, kun Hurrikaani oli napannut jo neljä pistettä ässäsyötöillä. Sama pommitus jatkui kahden ensimmäisen erän ajan ja vieraat siirtyivät pitkälle erätauolle johtaen helpohkosti 0-2. Loimulaisittain murheellisin hetki nähtiin toisen erän puolivälissä, kun toisintona viime marraskuulta Kirill Borichev sai itse hyökkäämänsä pallon vastustajan torjunnan käsistä suoraan silmäänsä. Borichev joutui jättämään kentän välittömästi, kun toisen silmän näkökentästä katosi puolet.

Huomenna otetaan yhteyttä Sairaala NEOon ja viime kaudella samaa vammaa erinomaisesti hoitaneeseen lääkäriin. Saa nähdä onko verkkokalvo revennyt, irronnut vai mitä tällä kertaa on käynyt. Uskomatonta että voi tulla täysin samalla tapaa pallo silmään kuin viime kaudella. Täytyy varmaan pistää Eurojackpotia vetämään, kommentoi tapaturmasta silmin nähden harmistunut Borichev.

Pitkän kahvitauon jälkeen kentälle asteli sisuuntunut Loimu. Hurrikaanilla taas oli aiempien pelien tapaan vaikeuksia käynnistää peliään uudestaan pitkän tauon jälkeen. Ossi Rumpusen johdolla kolmanteen erään syttynyt Loimu näytti jo venyttävän ottelun vähintään neljän erän mittaiseksi, mutta kolmannen erän ratkaisuhetkillä isännät sortuivat syöttövirheisiin, joita tuli 20 pisteen rajapyykin jälkeen peräti viisi kappaletta. Niinpä Hurrikaani nousi jatkopalloilla erä- ja otteluvoittoon.

Ensimmäisessä erässä kuusi suoraa syöttöpistettä ja neljä torjuntaa. Vaikka Loimu hyökkäsi ekan erän ihan hyvin, niin olimme vaan niin paljon edellä ässäsyöttöjen ansiosta että ensimmäinen tuli vähän itsestään. Kolmannessa me oltiin sitten perässä ja se muutti vähän peliä. Sitten väännettiin pinna pinnalta ja tiukoille jouduttiin, kommentoi Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen.

Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin Douglas-Powell, joka teki 18 pistettä tehoin +12. Hänelle tulitukea antoi Suomen maajoukkueen hakkuri Antti Ropponen (13 pts + 5). Loimusta hakkuri Gino Naarden kokosi Surinamesta asti otteluun saapuneen äitinsä riemuksi 14 pistettä tehoin +5. Ossi Rumpunen ylsi liki yhtä hyvään saldoon tehden 12 +4.

Olen pettynyt tuloksesta ja siitä miten pelasimme. Emme olleet tasollamme tänään. Kolmanteen erään tulimme paremmin ja olimme aggressiivisempia, mutta emme vaan saaneet erää päätettyä, harmitteli Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Katso myös: TilastotValokuvat

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa ottelua ruotivat pelaajista Matti Oivanen ja Ossi Rumpunen sekä päävalmentajat Lauri Rantanen ja Christophe Achten: