10.11. Otteluraportti: Loimu tahkosi täydet erät pohjoisessa voitokkaasti

Lauantaina viisieräiset kamppailut iskeneet Raision Loimu ja Team Lakkapää jatkoivat viikonlopun toisissa otteluissaan Isänpäivänä samaa rataa ja sarjapisteet jaettiin jälleen pitkän kaavan kautta. Lopputuloskin oli samankaltainen Loimun juhliessa voittoa ja Lakkapään jouduttua taipumaan jo neljännen kerran peräkkäin tappioon. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 2-3 (25-19, 20-25, 25-18, 19-25 ja 12-15).

Ottelun avauserä oli isäntien heiniä ja toinenkin erä oli kovasti jo lipumassa siihen suuntaan, kunnes Kasimir Vuorisen syöttövuoro käänsi erän kulun ja vieraat rynnistivät erävoiton kautta tasatilanteessa pitkän erätauon viettoon. Kun tauon jälkeen kolmannen erän voitto meni Lakkapäälle ja neljännen erän voitto Loimulle, niin ratkaisua lähdettiin hakemaan viidennen erän kautta.

Loimu johti erää jo 5-9, kun istuttiin Lakkapään aikalisällä. Päävalmentaja Henri Tuomen veto onnistui ja isännät nousivat hakkuri Regan Fathersin johdolla 9-9 tasatilanteeseen. Tämän jakson aikana Loimun Kasper Vuorinen käytti molemmat aikalisänsä. Tasatilanteessa 12-12 Vuorinen vaihtoi Väinö Rahkon syöttämään Tamir Hershkon tilalle. Rahko ei kentältä enää poistunutkaan ennen ottelun päätösvihellystä. Ottelupallossa Rahko kaivoi puolustuksen peliin, jonka jälkeen Kasimir Vuorinen hyökkäsi ottelun päätökseen.

• En pitänyt meidän peli-ilmeestä ottelun alussa. Pelin sisässä oli liikaa ylä- ja alamäkiä. Saimme kuitenkin taisteltua toisen vierasvoiton samalle reissulle. Sarja on tasainen ja vierasvoitot ovat todella tärkeitä, kommentoi jälleen Loimun parhaan pelaajan palkinnon pokannut Kasimir Vuorinen.

Ottelun tilastoissa Lakkapää oli piirun Loimua parempi paitsi virheissä, joilla isännät antoivat Loimulle enemmän pistettä kuin taas toisinpäin. Ottelun paras pistemies oli kotijoukkueen hakkuri Regan Fathers, joka teki 34 pistettä tehoin +16. Loimun paras pistepotti oli 18, jonka saalisti vaihtopenkiltä ottelun aloittanut Tamir Hershko. Kasimir Vuorinen teki 15, Windson Ferreira 12 ja keskitorjujista Trent O’Dea entisen kotiyleisönsä edessä 10 ja Blake Leeson 8 pistettä.

• Pitkä vierasreissu ja paljon lentopalloa. Pelasimme kymmenen erää tällä vierasmatkalla. Tähtäämme pelin kanssa kevääseen. Vielä on paljon kehitettävää pelin jokaisella osa-alueella. Tunnetila heittelee ottelun aikana vielä ihan liikaa. Lakkapää taisteli tänään hyvin, kertoi päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Loimun seuraava ottelu on keskiviikkona kotikentällä, kun tärkeään otteluun saapuu vieraaksi sarjataulukossa neljäntenä oleva Akaa-Volley ex-loimulaisen Urpo Sivula johdolla. Osta ottelun ennakkoliput tästä ja klikkaa ottelun Facebook-eventiin mukaan.

KATSO MYÖS: Tilastot