12.11. Tiikerit raateli Loimun Kokkolassa

Loimun erinomaisen alkukauden syvin pohjakosketus koettiin lauantaina Kokkolassa, kun nälkäinen kotijoukkue Tiikerit puhalsi Loimun sammuksiin tylyin 3-0 (25-21, 31-29, 25-19) luvuin. Voitto oli Tiikereille ensimmäinen tällä kaudelle kotikentällä Kokkolassa, joten sarjakärjen himoittu päänahka oli varmasti mieluisa saalis.

Ottelun avauserä oli Tiikeri-hakkuri Daniel Thiessenin heiniä, kun kanadalainen tehtaili peräti 8 pistettä yhteen erään. Toiseenkin erään Thiessen teki vielä 7 pistettä, mutta Loimu pystyi haastamaan isäntiä Väinö Rakon 6/+6 ja Joonas Jokelan 7/+2 saldojen ansiosta. Toisen erän ratkaisu venyi pitkälle jatkopalloille ja pidemmälle tauolle siirryttiin vasta tilanteessa 21-29 Rami Rekomaan hyökkäyspisteen jälkeen.

Loimu ei palannut pitkältä erätauoltakaan sisuuntuneena, vaan vieraiden ensimmäisellä aikalisällä oltiin jo tilanteessa 7-2. Hetkellisesti Loimu syttyi vielä sen jälkeenkin, mutta todellista uhkaa ei vieraista kotijoukkueelle ollut, vaan isännät pääsivät juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan puhtain 3-0 lukemin.

• Tiikerit hyökkäsi monipuolisesti ja tehokkaasti ja me emme saaneet sitä kiinni ja oma peli lähti luiskahtamaan käsistä. Pääkoppa pitää olla kunnossa sekä treeneissä että peleissä, kommentoi Loimun Tomi Saarinen ottelun jälkeen.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat joukkueiden hakkurit Daniel Thiessen ja Joonas Jokela, jotka tekivät molemmat 19 pistettä. Tiikereiden suurimpiin onnistujiin lukeutui myöskin keskipelaaja Rami Rekomaa, joka teki 15 pistettä tehoin +14. Loimulaisista Väinö Rahko teki 10 / +5, mutta muut jäivät kauas riittävistä tehoista. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimulta Tomi Saarinen ja Tiikereiltä Rami Rekomaa.

KATSO MYÖS: Tilastot