5.11. Kerttulan tunnelma katossa – Hurrikaani vei palkinnot mukanaan

Loimu ja Hurrikaani iskivät Raisiossa lauantaina usein eri panoksin, kun paikalliskamppailussa oli Mestaruusliigan ja Siljan maljan pisteiden lisäksi myös paikka Suomen Cupin final four -turnaukseen. Ilmassa oli vanhojen hyvien aikojen, siis aikojen ennen koronaa, tunnelmaa kun Kerttulan lehtereillä oli kauden ennätysyleisö ja tunnelma katossa. Värikkäiden ja lämpimienkin vaiheiden jälkeen Hurrikaani käänsi ottelun 2-0 tappioasemasta itselleen ja pääsi lopulta juhlimaan voittoa lukemin 2-3 (25-18, 25-22, 28-30, 23-25, 16-18).

• Oli ehdottomasti paras fiilis kentällä mitä on ollut tällä kaudella. Yleisöä hienosti paikalla ja molempien kannattajat pitivät mekkalaa. Kentällä kivaa sananvaihtoa ja katseita verkon läpi, hymyili Hurrikaanin passari Santeri Välimaa ottelun jälkeen.

Loimu sai takaisin kokoonpanoonsa keskitorjuja Joaquin Layuksen, mutta toinen keskipelaaja Aatu Vihola sen sijaan puuttui kokoonpanosta. Raisiolaisten isoin kokoonpanomuutos tapahtui kuitenkin yllättäen aamutreenien jälkeen, kun libero Esko Vuorinen tipahti kokoonpanosta. Kun leikkauksesta vielä toipuva toinen libero Aatu Kulmala ei ole vielä ottelukunnossa, puki Macronin tyylikkään liberoasun päälleen Eetu Kulmala. Hän suoriutui yllättävästä pestistään oikein hyvin, vaikka joutuikin todellisen pommituksen kohteeksi, kun Hurrikaani suuntasi hänen käsiinsä peräti 64 aloitusta. Hurrikaanin kokoonpanosta puuttui edelleen Aleksi Muukkonen.

Ottelun avauserä oli Loimun alusta alkaen. Erän loppuhetkillä Hurrikaanin avauksessa ollut Adrian Petruf sai tehdä tilaa Lauri Vanhaselle, joka pelasikin koko loppu ottelun ajan. Toinen erä oli ensimmäistä tasaisempi, mutta Loimu puristi sen itselleen Sebastian Pozo Hernandezin johdolla.

Pitkällä erätauolla Hurrikaani sai parannettua omaa pelaamistaan ja Loimulla taasen hyökkäystehot laskivat. Hurrikaanin Kristers Dardzans oli edelleen vaikeuksissa hyökkäystehojensa kanssa, mutta muut keskitorjuja Miika Haapaniemen johdattivat vierailijat kolmannen ja neljännen erän voittoihin niukimmin mahdollisin marginaalein. Loimun voiton tavoittelua häiritsi erien ratkaisuhetkillä tulleet peräkkäiset syöttövirheet.

Viides ja ratkaiseva erä alkoi Hurrikaanin komennossa, mutta Loimu tuli tasoihin tilanteessa 8-8. Johtoon Loimu nousi tilanteessa 12-11 Joonas Jokelan ässällä, josta vierailijat olivat keltaisen kortin verran eri mieltä. Loimu johti vielä 13-12, mutta Joonas Jokelan ja Väinö Rahkon peräkkäiset pitkäksi menneet hyökkäykset saatteli vieraat ensimmäiseen ottelupalloon. Se ei kuitenkaan tuonut ratkaisua, vaan viideskin erä eteni jatkopalloille. Lopulta Hurrikaani pääsi kannattajineen juhlimaan voittoa, kun Jokelan hyökkäys pysähtyi keltaiseen torjuntaan.

• Hävittiin nuo kolme viimeistä erää kahden pisteen erolla ja jokaisessa taisteltiin eikä annettu periksi. Täytyy antaa kunnia meidänkin pojille. Se on harmi, että sitä ei palkittu tänään kun jokainen hävittiin niin niukasti kun voi. Eetu Kulmala joutui varoittamatta väärään pelipaikkaan ja teki pienellä varoitusajalla hienon illan. Nämä on joukkueelle tärkeitä ja kasvattavia pelejä ja ne koitetaan kääntää seuraavalla kerralla voitoksi, sanaili Loimun päävalmentaja Mika Rantanen analyyttisesti.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, joka teki 31 pistettä tehoin +16. Yleispelaajat Väinö Rahko ja Sebastian Pozo Hernandez säestivät 16 pisteen saldoillaan. Hurrikaanista Hakkuri Kristers Dardzans teki 22 pistettä tehoin +5. Keskipelaaja Miika Haapaniemi teki 17 ja yleispelaajista Nooa Marttila ja Lauri Vanhanen 13 pistettä. Otteluisäntä Virtasen Maalitehdas palkitsi kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi Joonas Jokelan ja Hurrikaanilta Miika Haapaniemen. Ottelun ProLibero oli pommituksesta hyvin selvinnyt Eetu Kulmala.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvaOttelun jälkipyykki