Siirry sisältöön

UUTISET

12.3. Otteluraportti: Loimu ja Hurmos vaikeuksissa ilman yleisöä

Loimun viimeisestä runkosarjan kotiottelusta Karelian Hurmosta vastaan muodostui varsin erikoinen, kun Loimu ehti iltapäivällä ensin hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen rajaamaan ottelun osallistujamäärää, mutta pian sen jälkeen Lentopalloliitto tiedotti kaiken kilpailutoiminnan keskeyttämisestä miesten Mestaruusliigan runkosarjaa lukuunottamatta, pelataan loppuun suljetuin ovin.

Kerttulassa olikin hieman aavemainen tunnelma, kun kuuluttaja Matti Porrasoja esitteli joukkueita tyhjille katsomoille. Yleisön lisäksi pelaajaesittelyistä puuttuivat myös Loimulta Blake Leeson ja Hurmokselta Eugene Stuart, koska molemmat pyöräyttivät nilkkansa joukkueiden edellisissä otteluissa. Kannattajien onneksi Loimun ja Hurmoksen välinen ottelu oli Ruudun viikon ottelu, joten se oli katsottavissa maksumuurin takaa. Kun samalta illalta peruutettiin kaikki muut lentopallo-tapahtumat, saattoi Ruudun linjoilla syntyä kauden ennätyslukemat katsojamäärissä.

Ottelun taso ei noussut kovinkaan korkeaksi ja näytti siltä että pelaajilla oli vaikeuksia syttyä pelaamaan ilman yleisöä. Pudotuspelipaikkansa jo varmistanut Loimu vei nimiinsä ottelun kaksi ensimmäistä erää, mutta laittoi sen jälkeen vaihtoruletin pyörimään. Samalla kun Loimun vähemmän pelanneet pelaajat saivat vastuuta, sai Hurmos pelinsä käyntiin hakkuri Ville Louhelan johdattamana. Ottelu kääntyi lopulta Hurmokselle luvuin 2-3 (27-25, 25-22, 22-25, 15-25, 11-15).

  • Pelejä pelataan yleisön vuoksi ja urheilun on tarkoitus viihdyttää, mutta välillä pitää vaan laittaa asioita tärkeysjärjestykseen, puntaroi passari Joel Laakso erikoisen ottelun päätyttyä.
  • Erikoinen tilanne kun ei tiedossa että jatkuuko kausi. Monet meidän suomalaisjunnut ovat tehneet hommia keväästä asti, joten moni sai näytön paikan samaan aikaan kun testattiin muutamia asioita mahdollisia playoffseja varten. Toivottavasti saadaan pelattua jonkinlaiset kevään ratkaisupelit, säesti Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Ottelun avauserä ylitti 20 pisteen rajapyykin tasaisissa merkeissä. Sen jälkeen esiin astuivat Loimun passarit. Ensin Joel Laakso torjui Hurmoksen Bjarne Huusin ja heti seuraavaan palloon kentälle vaihdettu Tomi Saarinen toisti saman tempun. Hurmos teki tämän jälkeen seuraavan pisteen, mutta sen jälkeen oli jälleen Saarisen vuoro torjua piste, jolla Loimu siirtyi jo eräpalloon. Ratkaisu vaati muutaman jatkopallon, joilla keskitorjuja Eetu Mäkikin pääsi näyttämään torjuntataitojaan. Ensimmäisessä erässä loimulaisista pahiten tyhjien katsomoiden edessä hukassa olivat yleispelajaat, joista Tamir Hershkon teholukema oli -5 ja Väinö Rahkon -2.

Toinen erä oli toistaa ensimmäisen erän torjuntaratkaisun, mutta tällä kertaa toiseen suuntaan. Hurmoksen harmiksi ratkaisuvaiheilla tulleet pari peräkkäistä torjuntapistettä ei kuitenkaan riittänyt, vaan Loimu puristi toisenkin erävoiton itselleen. Kolmannesta erästä alkaen Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen aloitti vaihtoruletin pyörittämisen ja vastuun antamisen kauden aikana vähemmän pelanneille. Loimun pudotuspelipaikka oli varmistunut jo ennen Hurmos-ottelua, joten peluuttamiseen oli hyvä mahdollisuus. Ottelun kääntäneen kolmannen erän hahmo oli Hurmoksen hakkuri Ville Louhela, joka teki erässä 8 pistettä ilman yhtään virhettä.

Neljänteen erään Aatu Vihola ja Eetu Kulmala saivat jatkaa kuusikossa. Hurmos avasi erän vahvasti keskitorjuja Petteri Härkösen suorituksilla ja Mikko Räsäsen ässällä vieraat karkasivat jo 7-13 johtoon. Erän loppupuolella Loimun penkiltä kentälle pääsivät myös yleispelaajan roolissa Esko Vuorinen ja liberona Aatu Kulmala.

Viidennen erän Loimu aloitti vahvasti ja siirtyi jo 5-2 johtoon Eetu Kulmalan torjuessa Ville Louhelan. Saman miehen torjunnat nostivat Loimun vielä taistelemaan erävoitosta erän puolivälin jälkeen. Näiden jälkeen Loimu sortui kuitenkin muutamaan peräkkäiseen hyökkäysvirheeseen ja Hurmos karisti isännät kannoiltaan ja nappasi tärkeän vierasvoiton ennen sunnuntaina pelattavaa runkosarjan päätösottelua, jossa Hurmos ja Etta ratkaisevat keskenään kumpi jatkaa pudotuspeleihin ja kumpi liigakarsintoihin.

  • Ilman yleisöä on vaikea pelata. Pelaajat ovat kuin näyttelijöitä ja heidän työ on miellyttää yleisöä. Raisiossa on normaalisti hyvin pelissä mukana elävä asiantunteva yleisö, joka kannustaa molempia joukkueita hyvistä suorituksista. Pudotuspelit olivat meidän tavoite ja se on mahdollista saavuttaa sunnuntaina. Meidän pelaajilla on pieniä vaivoja, mutta ne kuuluvat urheiluun, purki Hurmoksen päävalmentaja Aigars Birtzulis tuntojaan ottelun päätyttyä.

Ottelun paras pistemis oli Hurmoksen Ville Louhela, joka teki 21 pistettä. Mikko Räsänen tuki hyvin 19 pisteellään. Loimusta Kasimir Vuorinen teki 18 ja Eetu Mäki 11 pistettä. Loimun laitahyökkääjistä Vuorinen oli ainoa joka päätyi tehoissa plussan puolelle.

Loimun osalta runkosarja päättyy sunnuntaina Akaalla. Tuokin ottelu tullaan pelaamaan suljetuin ovin, mutta se on nähtävissä Ruudusta. Pudotuspeleistä Lentopalloliitto tulee tiedottamaan runkosarjan päätyttyä.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvat

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös