14.12. Loimulle voitokas ensikosketus Kyyjärveen

Loimun ensimmäinen Mestaruusliiga-reissu Kyyjärvelle, tai Kyy Yorkiin, kuten paikalliset kotikuntaansa kutsuvat, toi saaliiksi täydet kolme sarjapistettä. Oranssi-mustat eivät antaneet kotijoukkueelle erääkään ja ottelun loppunumerot olivat 0-3 (21-25, 15-25, 18-26).

Loimu oli heti ottelun alusta kentällä valmiina ja nälkäisenä. Kykyn aikalisää viettiin jo tilanteessa 4-10, mutta kahdenkymmenen pisteen nurkille saavuttaessa isännät hivuttautuivat kahden pisteen päähän. Loimu ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan piti Eetu Mäen johdolla asemansa erän loppuun asti.

Jos ensimmäinen erä tasoittui lopussa, niin toinen oli tasainen alussa. Tilanteessa 13-13 syöttöruutuun asteli yksi ensimmäisenkin erän ratkaisuhahmoista ollut Eetu Mäki. Hänen syöttövuorollaan Loimu tehtaili seuraavat seitsemän pistettä tehokkaasti hyökäten ja torjuen ja tilanne olikin jo 13-20 ja erä käytännössä ohi. Erän loppupuolella Joaquin Layus sai tehdä tilaa Seth Golleherille.

Pitkä erätaukokaan ei hyydyttänyt Loimua ja Eetu Mäkeä. Kolmas erä alkoi Loimun ilmavan keskipelaajan kahdella hyökkäys- ja yhdellä torjuntapisteellä. Kolmannen erän hahmoja olivatkin Mäki ja hakkuri Joonas Jokela, joille kirjattiin 6 pistettä mieheen. Erän loppupuolella vaihdosta pääsi irti jälleen Golleher sekä Eetu Kulmala.

• Saatiin pidettyä oma peli kasassa. Viimeisen erän alussa tehtiin paljon syöttövirheitä ja huomattiin, että heti lähtee peli hallinnasta, kommentoi päävalmentaja Mika Rantanen.

Keskiviikon vierasottelu oli Loimulta vahva koko joukkueen näytös. Hyökkäyspuolella tahtipuikkoa heiluttivat tehokkaasti Eetu Mäki, Joonas Jokela sekä Sebastian Pozo Hernandez. Mutta se oli mahdollista vain tarkan vastaanotto- ja passipelaamisen ansiosta. Myös torjunnassa Loimun kädet olivat oikeassa paikassa ja oikeassa asennossa, sillä vieraat veivät kolmen erän ottelussa torjunnat luvuin 8-13.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimusta Joonas Jokela ja Kykystä nuori yleispelaaja Aleksi Oksanen. Ottelun paras pistemies oli Jokela, jolle kirjattiin 18 pistettä. Kyky-hakkuri Oskari Keskinen tehtaili kaksi pistettä vähemmän. Jo moneen kertaan kehuttu keskipelaaja Eetu Mäki teki 14 pistettä, joista kuusi torjumalla, ja teholukemakin oli mukava +10.

• Meiltä ihan solidi esitys. Ei suuria puutteita millään osa-alueella. Jaksettiin pitää syöttö kentässä, niin saatiin torjuttua ja puolustettua Kykyn tehot alas. Ei ole Kyyjärvi helppo paikka vierasjoukkueelle, niin täytyy olla tyytyväinen, myhäili Jokela ottelu jälkeen.

Loimu sai siis hyvän kenraaliharjoituksen lauantaita silmällä pitäen, jolloin Joulupukin lisäksi VaLePa Sastamala Tampere saapuu Raisioon Mestaruusliigan kärkikamppailuun. Lauantain ottelu  alkaa Kerttulan liikuntahallissa poikkeuksellisesti kello 18:00.

KATSO MYÖS: Tilastot