Siirry sisältöön

UUTISET

10.12. Loimu löysi peli-ilon ja palasi voittokantaan

Loimu palasi voittokantaan Kerttulan lauantai-illassa, kun lentopallon Mestaruusliigan Etelä-Suomen tuplaviikonlopun toinenkin ottelu päättyi rovaniemeläinen Perungan Poikien tappioon. Raisiosta ei tullut pitkälle kotimatkalle pistettäkään mukaan, kun Loimu löysi pitkällä erätauolla uuden vaihteen ja puristi itselleen 3-1 (25-22, 23-25, 25-17, 25-16) kotivoiton.

• Kiva oli pelailla. Jäi tosi hyvä fiilis kolmos- ja neloserän jälkeen. En tiedä mikä kahdessa ekassa erässä oli, ei ollut fiilistä kentällä, kommentoi hyvän pelin pelannut keskipelaaja Eetu Mäki.

Loukkaantumisten ja valmistautumisviikon sairastelujen kiusaama PerPo aloitti perjantain Vantaan ottelun tapaan Raisiossakin hyvin ja piti ruotsalaisen ykköstykkinsä ansiosta Loimua ahtaalla. Avauserä tuli kuitenkin lopun torjuntapisteillä niukasti isännille ja toinen vastaavasti vieraille.

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä alkoi Joonas Jokelan viiden syötön putkella, joka määritteli tahdit kahdelle viimeiselle erälle. Loimu nappasi molemmissa erissä heti alussa selvän johdon eikä hieman väsähtäneestä vieraasta ollut enää vastamaan kotijoukkueen parantuneeseen peliin. PerPon päävalmentaja Guntis Atars haki kolmannessa erässä muutosta pelirytmiin passariakin vaihtamalla, mutta sekään ei voimasuhteita enää heilauttanut.

• Erikoinen ottelu. Vastustajan hakkuri pääsi ekassa erässä hyviin tehoihin eikä saatu häntä kuriin. Toisessa erässä annettiin 10 pistettä suoraan vastustajalle ja sitä meidän peli ei vaan kestä. Onneksi saatiin hyvällä hengellä ja järkevällä syöttämisellä kontrolli omaan peliin. Pojat pistivät iloisella ilmeellä kaksi viimeistä erää, kehui Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Ottelun paras pistemies oli PerPon hakkuri Fredric Gustavsson, joka teki 25 pistettä, mutta pääsi tehoissa vain 8 pistettä plussan puolelle. Loimun virkaveli Joonas Jokela tehtaili 21 pistettä tehoin +16. Loimulaisista pistetehtailuun osallistuivat myös keskipelaaja Eetu Mäki 14, yleispelaaja Sebastian Pozo Henrnadez 16 ja Väinö Rahko 11 pisteellään. Huomioitava saalis oli myös passari Tomi Saarisen viisi torjuntapistettä. PerPosta yleispelaaja Alvi Shurdhi teki 15 pistettä, mutta kaikki muut jäivät korkeintaan viiden pisteen saldoihin. Otteluisäntä Jäspi palkitsi joukkueiden parhaiksi pelaajiksi Loimulta Tomi Saarisen ja PerPolta Alvi Shurdhin.

• Aloitimme aika tasaisesti ja olin tyytyväinen. Ehkä vastustaja ei ollut valmiina. Pitkän erätauon jälkeen meni sekaisin koko peli. Meillä on ollut aika vaikea 1,5 viikkoa, kun puoli joukkuetta on ollut kipeänä eikä ole ollut kunnon treenejä. Peli-ilo pitäisi saada jostain. Jos Fredricillä ei ole hyvä päivä, ei tule auttajia meillä. Vaikka Alvi palkittiin, niin minä en ole tyytyväinen hänen pelistä. Odotan häneltä enemmän, kommentoi PerPon päävalmentaja Guntis Atars.

Loimun viimeinen kotiottelu ennen joulutaukoa isketään ensi viikon lauantaina 17.12., kun hallitseva mestari VaLePa saapuu Raisioon vierailulle sarjan kärkikamppailuun. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 18.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste