16.12. Kovien panosten ottelu Loimun nimiin Loimaalla

Loimaalla liikuntahallissa väreili lauantai-illan huumaa, kun Hurrikaani isännöi Loimua ottelussa, jossa oli kolminkertaiset panokset. Jaossa oli sekä Suomen Cupin Final4 -finaaliturnauspaikka sekä sarjapisteitä sekä Mestaruusliigan että Siljan Maljan taulukkoon. Vuoristoratamaisen käsikirjoituksen omannut ottelu päättyi lopulta Loimun joukkueen ja kannattajien juhliin, kun tulostaululla seisoi lukemat 2-3 (26–24, 19–25, 21–25, 25–19, 10–15). Loimun edellinen Cupin välieräpaikka on vuodelta 2010 ja sitä edelliset vuosilta 2004 ja 2005, jolloin Loimu nappasi Cupin kullan ja hopean Helsingin jäähallissa. Finaalipaikan lisäksi oranssi-mustille maisuivat myös sarjapisteet sarjataulukoihin, sillä sarjan kärkeä Akaa-Volleyn kanssa miehittävä Hurrikaani ei ollut tällä kaudella menettänyt kotikentällään vielä pistettäkään.

Loimu oli saanut Aapeli Koukin takaisin kokoonpanoonsa ja poissa olivat yleispelaajaosastolta ”vain” Aleksi Hänninen ja Samuel Salminen. Keskipelaajista huilivuorossa oli Felix Egharevba, kun kentällä ahersivat pääosin Eetu Mäki ja Aleksei Zhbankov. Hurrikaani oli saanut sairastuvalta pois siellä muutaman  pelin olleen hakkuri Eetu Häyrisen. Kolmen miehen keskipelaajaosastolta sen sijaan oli kaksi peluria pois, jonka vuoksi Loimusta Hurrikaaniin siirtynyt yleispelaaja Väinö Rahko pelasi ottelun kolme ensimmäistä erää keskellä, kunnes Kasimir Vuorinen otti hänen paikkansa.

Ottelun avauserän alkupuoli eteni tasaisissa merkeissä, kunnes Loimu otti aikalisän tilanteessa 19-17 Ali Fazlin pysähdyttyä torjuntaan kaksi kertaa peräjälkeen. Sen jälkeen Loimu pääsi hiipimään rinnalle ja lopulta Janne Pyhäjärven hyvän syöttövaihdon ansiosta jopa ensimmäisenä eräpalloon tilanteessa 21-24. Erän katkaisu osoittautui kuitenkin liian vaikeaksi tehtäväksi vieraille ja Hurrikaani nousi Miika Haapaniemen syöttövuorolla ensin rinnalle ja jatkopalloilla ohi ja erävoittoon. Avauserän käsistä luisuminen ei onneksi näkynyt toisen erän alussa, vaan Loimu rynnisti vahvoin ottein 1-8 johtoasemaan. Erän puolivälissä Hurrikaani pääsi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän, mutta tällä kertaa Loimun ote kesti erän loppuun asti.

Kolmas erä oli hyvin syöttäneen ja muutenkin pelanneen Tomas Rodriguezin johdolla Loimun. Taikauskoinen olisi voinut ennakoida huonoa loppua erälle, kun ensimmäisestä erästä tutussa tilanteessa 21-24 syöttämään asteli jälleen Haapaniemi. Tällä kertaa hänen syöttövuorostaan ei kuitenkaan tullut erälle käännettä, vaan Loimu vei kolmannen erän ja varmisti ensimmäisen vieraspisteen lähtemisen Loimaan liikuntahallista tällä kaudella.

Vuoristorataottelun käsikirjoituksen mukaisesti neljäs erä oli taas Hurrikaanin. Eroa syntyi jälleen Miika Haapaniemen syöttövuorolla erän puolivälissä. Loimun vastaanotto oli neljännessä erässä illan heikointa ja sen vuoksi myös hyökkäystehot jäivät alhaisiksi. Erä loppui Haapaniemen ässäsyöttöön, joka kuvasti erää varsin osuvasti.

Aivan viidennen erän alku oli tasainen, mutta Aleksei Zhbankovin ja Eetu Mäen torjuntojen jälkeen vietettiin Hurrikaanin aikalisää tilanteessa 4-7. Lopullisen niitin erälle antoi Loimun parhaaksi pelaajaksi valittu Tomas Rodriguez syöttöruudusta käsin. Argentiinalaisen syöttöjen vastaanotot jäivät kauaksi verkosta eikä Hurrikaani päässyt hyökkäämään hyvistä asemista. Ottelun viimeisen pisteen iski parkettiin Loimun hakkuri Ali Fazli.

Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin yleispelaaja Gerg Petty, joka teki 21 pistettä. Loimun Fazli jäi hänen saaliistaan yhden pisteen. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valitut yleispelaajat Rodriguez ja Nooa Marttila tekivät 16 pistettä mieheen. Loimun torjunta- ja puolustuspelaaminen olivat lauantaina yksi voiton avaimista.

• Kyllä tämä vierasvoitto huipentaa joulun. Molemmilla joukkueilla oli tänään kokoonpanomurheita. Kuten Tomi sanoi, tänään ei ollut parasta joukkuepeliä, mutta puolustettiin hyvin. Yksilöt olivat tänään kovia. Syyskaudesta jää positiivinen fiilis, kehui päävalmentaja Kari Raatikainen.

Loimun seuraaava ottelu Mestaruusliigassa isketään kotikentällä Kerttulan liikuntahallissa torstaina 28.12. kello 18:30, kun sarjakärki Akaa-Volley saapuu Raisioon vierailulle. Ja lentopallon Suomen Cupin final 4 -turnaus pelataan miesten osalta Turussa 2.-3.2.2024!

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste