Siirry sisältöön

UUTISET

19.1. Väsynyt Loimu sammui Ettan käsittelyssä

Loimun neljän ottelun voittoputki tuli päätökseen keskiviikkona uudessa ja hienossa, mutta valitettavasti tyhjässä, Ouluhallissa. Loimu oli fyysisesti selvästi väsynyt kovan otteluruuhkan vuoksi, mutta tappiota ei laitettu sen piikkiin, sillä sarjataulukon viimeisestä sijasta huolimatta uudistunut Etta pelasi kotikentällään todella hyvin. Voitto katkaisi Ettan seitsemän pelin tappioputken numeroin 3-1 (20-25, 25-23, 25-18, 29-27).

Ottelun avauserä eteni tasaisesti. Loimun liekkiä piti yllä muiden muassa hakkuri Ali Fazli, mutta erän ratkaisijaksi nousi erän ratkaisuhetkillä syöttöviivan takaa tuhojaan tehnyt Eetu Mäki. Tuhoisan syöttövuoron jälkeen Tayeb Einisamarein torjui erän viimeisen pisteen. Myös toinen erä eteni ihan rinta rinnan loppuun asti. Toisen erän ratkaisi lopulta muutenkin erän hahmoksi noussut Ettan hakkuri Janne Marttila. Erän viimeisen pisteen ohella hän teki yhteensä seitsemän pistettä erässä ilman yhtään virhettä.

Kolmannen erän alussa loimulaisia olisi voinut lohdutta ja tsempata Kummelin legendaarisella ”nolla viis, siitä viis” heitolla, kun isännät karkasivat heti kättelyssä viiden pisteen johtoon. Loimu sai erän aikana ajoittain kurottua eroa, mutta sitten se venähti aina uudestaan sen noin viiden pisteen mittaiseksi. Erän alkupuolella Loimun päävalmentaja Aitor Barreros vaihtoi Fazlin tilalle hakkuriksi Sebastian Pozo Hernandezin. Sen tarkempaa tilannekuvaa ei joukkueesta vielä ottelun jälkeen tiedotettu, mutta ilmeisesti mistään vakavammasta loukkaantumisesta ei ole kyse. Myöhemmin erässä Mauri Kurppa tuli Tomi Saarisen tilalle passaamaan, mutta se ei muuttanut erän kulkua.

Neljänteen erään Loimu sai hyvän alun ja johti erää suht turvallisesti, kunnes tilanteessa 8-14 hakkuri Marttila otti joukkueensa reppuselkään ja hänen kolmella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä ja Teppo Heikkilän torjuntapisteellä Etta olikin taas pelissä mukana ja vain yhden pisteen päässä vieraista. Vieraat pitivät kuitenkin sitkeästi kiinni pieneksi käyneestä johtoasemastaan, kunnes pari peräkkäistä hyökkäysvirhettä nosti Ettan tasoihin tilanteeseen 24-24. Jatkopalloille venyneessä ratkaisussa muuten illan ykköstykkinä olleen Marttilan sijasta ratkaisijan viitan puki harteilleen yleispelaaja Eetu Pennanen. Ottelun kolme viimeistä pistettä oli Pennasen käsialaa, kun hyökkäyspisteen perään hän nappasi kaksi peräkkäistä torjuntapistettä.

Ottelun paras pistemies oli Ettan ex-loimulainen hakkurina tällä hetkellä pelaava Janne Marttila. Hänelle kirjattiin 27 tehtyä pistettä tehoin +19. Eetu Pennanen antoi yleispelaajan tontilta hyvin tulitukea tehden 21 pistettä erinomaisen vastaanottamisen ohella. Loimusta Ali Fazli pelasi vain kolme ja puoli erää ja teki niiden aikana 13 pistettä. Yleispelaajista Kristaps Smits teki 16 ja Väinö Rahko 12 pistettä. Parhaiksi pelaajiksi valittiin Marttila ja libero Kyle Dagostino, joka valittiin myös ottelun ProLiberoksi. Dagostino olikin selvästi väsyneen vierasjoukkueen paras ja energisin pelaaja. Jenkkilibero vastaanotti ja puolusti, haki palloja vaikeistakin paikoista peliin ja lisäksi passasi tarkasti ja taitavasti kun sellainen paikka tuli.

Otteluruuhka on sen verran kova, että välillä tulee huonompia päiviä. Kuusi peliä viiteentoista päivään matkustamisineen on fyysisesti on tosi raskas jakso. Meidän taso oli normaalia alemmalla ja Etta pelasi todella hyvin. Etenkin Marttila, Pennanen ja Haapakoski olivat tänään hyviä. Nyt pitää palautua ja valmistautua seuraan matsiin kotona VaLePaa vastaan, kommentoi Aitor Barreros Oulun lentokentältä.

KATSO MYÖS: Tilastot