Siirry sisältöön

UUTISET

18.1. Loimu puristi väkisin voiton Rovaniemeltä

Loimun vieraspelikiertue pohjoisessa alkoi tiistaina lentämällä Helsingistä Rovaniemelle, jossa illan ottelussa asettui vastaan alkukaudesta merkittävästi vahvistunut Team Lakkapää. Kotijoukkue esitteli ottelussa viimeisimpänä uutena pelaajana Mestaruusliiga-kentillä japanilaislibero Sho Takahashin, joka saapui Rovaniemelle Puolasta.

Loimu joutui tekemään täyden päivätyön täyden pistepotin eteen eikä saanut mitään ilmaiseksi Lapin Urheiluopistolta mukaansa. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin

1-3 (18-25, 32-30, 26-28, 21-25) vierasvoitto. Tappiosta huolimatta vahvistunut Lakkapää osoitti ottelussa ettei se tule olemaan helppo vastus millekään vastustajalle kevätkauden aikana. Voitto oli sarjataulukossa viidentenä olevalle Loimulle neljäs peräkkäinen ja tappio Lakkapäälle viides. Kolmen pisteen ansiosta Loimun ero niskaan hengittävään Hurrikaaniin kasvoi viiteen pisteeseen.

– Odotimme vaikeaa peliä. Tiesimme, että meidän pitää tehdä kovasti töitä. Peli ei ollut meiltä paras mahdollinen, mutta teimme hyvin töitä. Lakkapää on tosi fyysinen joukkue. Jouduimme antamaan kaikkemme pisteiden eteen. Lakkapää teki tänään enemmän virheitä, summasi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Ottelun avauserä tuli Loimulle kohtalaisen helpolla, kun kotijoukkue sortui lukuisiini virheisiin ja vieraat taas pelasivat rutiininomaista peliä hyvällä tasolla. Toisessa erässä isännät saivat pelin rytmistä kiinni. Yksi joukkueen herättäjistä oli hieman yllättäen keskitorjuja Atro Berg, joka torjui toisessa erässä neljä torjuntapistettä. Etenkin isännät 21-19 johtoon nostaneet kaksi peräkkäistä torjuntapistettä olivat erävoiton kannalta ratkaisevia, vaikkakin ratkaisu venyi lopulta pitkälle jatkopalloille. Hyvän torjuntaerän kruunuksi Berg tiputti eräpallon ässänä Loimun kentän takakulmaan.

Kolmas erä oli jälleen tasaista vääntöä. Loimu sortui aloitussyötössä liialliseen riskinottoon ja teki kuusi syöttövirhettä, mutta vastaavasti myös Lakkapään toisessa erässä kuurin saama virheherkkyys palasi liialliselle tasolle taas kolmannessa erässä. Tasaisen erän ratkaisu nähtiin jälleen jatkopalloilla, joissa Loimu oli tällä kertaa terävämpi. Neljäs erä noudatti kolmannen ja koko ottelun kaavaa, eli virheitä tuli kun pallolle annettiin kättä surutta. Erän ratkaisuhetkillä Kristaps Smits peippasi vasemmalla kädellään Loimun 18-19 johtoon. Tämän jälkeen isännät tekivät ottelun neljä seuraavaa pistettä, mutta heidän kannalta niistä tuli valitettavasti kolme vieraiden pistepussiin. Johtoasemaan päästyään Loimu ei enää siitä luopunut, vaan Kristaps Smits löi kutospaikalta vieraille ottelupallon, jonka Lakkapään hakkuri Fredric Gustavsson löi kohti Urheiluopiston kattoa haettuaan kosketusta Loimun torjuntaan siinä onnistumatta.

Ottelussa lyötiin palloa korkealta ja kovaa. Loimusta siinä kunnostuivat erityisesti Ali Fazli ja Kristaps Smits ja kotijoukkueelta kolumbialaiset Aponzan veljekset Daniel ja Leiner. Molempien joukkueiden liberot onnistuivat pitämään tasonsa hyvin läpi ottelun mikä loi pohjan vahvalle hyökkäykselle. Ottelun isoimman pistesaaliin kokosivat Fazli ja Smits, jotka tekivät 20 pistettä mieheen. Kotijoukkueesta Fredric Gustavsson teki 18 pistettä ja Leiner Aponza 15. Vieraiden parhaaksi pelaajaksi valittiin Smits ja kotijoukkueelta erinomaisen ottelun pelannut 7 torjuntaa napannut keskitorjuja Atro Berg.

– Pelin taso vaihteli, mutta erien lopuissa olimme kovia. Oli mukava pelata tasaista ottelua. Vaihdostakin pitää osata tulla peliin mukaan. Löysin joukkueen syömähampaat hyvin. Smits ja Fazli vastasivat huutoon ja pelasivat vahvasti. Joskus malttia tarvitaan silti. Vastassa oli ehkä liigan ulottuvin joukkue, kommentoi vaihdosta peliin päässyt passari Mauri Kurppa.

Loimun Pohjois-Suomen reissu jatkuu keskiviikkona Oulussa Ettan vieraana. Loimun toteuttama ensimmäinen virtuaalinen fanimatka sai mukavan vastaanoton ja WhatsApp-ryhmässä on ollut aktiivista viestintää. Myös joukkue on osallistunut innokkaasti fanimatkaan videoterveisten muodossa. Fanibussin kyytiin voi hypätä vielä keskiviikkonakin seuraamaan siirtymistä Rovaniemeltä Ouluun sekä Etta-ottelua. Ilmoittautumiset joko meilitse info@raisionloimu.fi tai WhatsApissa 044-0432116.

KATSO MYÖS: Tilastot