UUTISET

19.10. Loimu juhli Tiikerit kumoon

Raision Loimu juhli 60-vuotista taivaltaan Kerttulan liikuntahallissa kukistamalla lentopallon Mestaruusliigan kamppailussa Kokkolan Tiikerit suoraan luvuin 3-0 (25-23, 25-16, 25-20). Loimulla oli ennen juhlaottelua voittotili vielä avaamatta ja alla oli tappiot VaLePalle, Hurrikaanille ja Lakkapäälle. Tiikereillä oli kauden viidestä ottelusta koossa kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Juhlaottelun kunnioitettiin oranssi-mustien pitkää historiaa tunnelmallisen historiavideon kera. Juhlapuheet pitivät Raision kaupungin puolesta kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja valtiovallan toimesta Ilkka Kanerva. Ottelun alkuseremoniat eivät vieraita kangistaneet, vaan Tiikerit aloittivat avauserän vahvasti. Loimun päävalmentaja Christophe Achten herätteli joukkuettaan tilanteessa 7-11. Herättely tuotti tulosta ja Loimu nousi erän puolivälissä mukaan avauserän voittotaisteluun. Erän ja ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui Viktor Lindbergin kovat pommisyötöt, joiden turvin Loimu nousi 16-17 tappiolta 19-17 johtoon. Avauserän viimeisen niitin iski ottelun paras pelaaja Ossi Rumpunen.

Toinen erä alkoi jälleen Lindbergin syötöillä, jotka siivittivät Loimun 5-0 johtoon. Sen jälkeen ottelun voittajasta ei oikeastaan ollut enää epäselvyyttä, vaan Loimun juhlajuna eteni raiteillaan puhtaaseen kolmen pisteen voittoon. Loimun esitys oli kautta linjan ehjä eikä kotijoukkueesta löytynyt heikkoja lenkkejä. Tiikeritkin pelasi ihan hyvän ottelun, mutta Loimun latinki oli onnistunut täydellisesti juhlaotteluun.

  • Tapahtuma oli hieno – paljon ihmisiä ja hyvä tunnelma. Loimu oli tänään todella vahva. Se mitä me olemme alkukaudella pelanneet, niin kyllä nyt oli kovin joukkue vastassa. Parasta lentopalloa siellä verkon toisella puolella mitä kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Meilläkin oli varsinkin alussa oikeasti hyviä juttuja paljon, mutta toki lopussa hajosi vähän. Ei meillä ole mitään syytä painaa leukaa alas, mutta tietenkin on paljon juttuja mitä voidaan tehdä paremmin, kehui Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.
  • Oli meillä ehkä vähän ylimääräistä painetta näin juhlaviikonloppuna, mutta kerroin joukkueelle että tästäkin ottelusta jaetaan ihan normaalit kolme pistettä. Meillä oli nyt paremmin aikaa opetella uuden joukkueemme yhteispeliä. Aiemmissa otteluissa loukkaantumiset ja Samuli Kaislasalon mukaan tuleminen aiheuttivat vielä vähän epävarmuutta. Pelasimme tänään erittäin hyvin ja olen todella tyytyväinen tulokseen, kommentoi Loimun Achten.

Ottelun paras pistemies oli iki-loimulainen Ossi Rumpunen, joka teki 16 pistettä tehoin +12. Häntä tukivat hyvin muut laitapelaajat, kun Hakkuri Samuli Kaislasalo teki 14 ja yleispelaaja Viktor Lindberg 11 pistettä. Myös Loimun keskitorjujat Pablo Guzman ja Tuomas Koppanen onnistuivat hyvin, kun molemmat hyökkäsivät tehokkaasti ja torjuivat kolme pistettä mieheen. Loimun voiton avain olikin onnistumiset laajalla rintamalla, sillä heikkoa lenkkiä ei juhlivasta Loimusta perjantaina löytynyt. Tiikereiden parhaat pistemiehet olivat yleispelaaja Jiri Hänninen ja hakkuri Edvarts Buivids. Molemmat tekivät 12 pistettä, mutta Hänninen oli tehokkaampi kirjaten itselleen teholukeman +6, kun Buivids jäi vain yhden pisteen plussalle.

  • Tähän on uskottu että saadaan oma peli uomiin. Se näyttää sitten tuolta, kun pelataan oikeasti hyvin. Meillä oli halu pelata juhlapelissä hyvin, vaikkakin se ei ollut meille pääasia, mutta kiva että se osui tähän juhlapeliin. Sanoin ennen peliä jätkille että tämä on nyt sellainen Kerttula kun sen kuuluukin olla, eli paljon porukkaa ja meteliä ja mahtava fiilis, kehui oranssi-musta seuraikoni Ossi Rumpunen.

Katso myös: TilastotValokuvatEnergiapörssi

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus 19.10.2018, Loimu – Kokkolan Tiikerit 3-0

Publiée par Raision Loimu sur Vendredi 19 octobre 2018

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi