19.12. Loimulle tappio Tiikereiden juhlaottelussa

Sunnuntaina Raisiossa tasaisen kamppailun iskeneet lentopallon Mestaruusliigan sarjataulukon sijoita 5. ja 6. löytyvät Loimu ja Tiikerit kohtasivat keskiviikkona toistamiseen, kun oli Loimun vuoro matkustaa Kokkolaan. Ottelu oli vuonna 2011 pitkän tauon jälkeen lentopallon pääsarjan takaisin nousseen Tiikereiden 45-vuotisjuhlaottelu ja seura tarjosi ottelun yhteistyökumppaneineen ilmaiseksi yleisölle.

Yleisöä olikin kerääntynyt Hollihakaan mukavasti, mutta valitettavasti vierasjoukkue oli tällä kertaa vähän turhan kohtelias juhlavieras eikä ottelun voitosta syntynyt sunnuntain kaltaista tasaista kamppailua. Loimulla oli pienet omat hetkensä, mutta ne katkesivat liian helposti ja jäivät liian lyhyiksi erävoittojen tavoitteluun. Tiikerit hallitsi ottelua kauttaaltaan ja voittonumeroiksi kirjattiin 3-0 (25-21, 25-21, 25-22).

Loimu onnistui pitämään ottelun avauserässä Tiikereiden ykköspistemiehen sunnuntain tapaan kurissa, mutta Jiri Hännisen takaa nousivat esiin ex-loimulainen Oskari Keskinen ja sunnuntain ottelussa vaihdosta irti päässyt Jere Mäkinen. Erän ratkaisuvaiheessa yleispelaaja Kasimir Vuorisella oli hyvän alun jälkeen vaikeuksia niin vastaanotto- kuin hyökkäyspelaamisessakin, mutta useissa peleissä käytetty Väinö Rahkon vaihto ei ollut mahdollinen, kun hän oli käynyt jo aiemmin erässä syöttövaihdossa kentällä. Tiikerit pääsi yrittämään eräpalloa, kun vaihdosta syöttämään tullut Benjamin Montonen nappasi ässän Loimun libero Avery Aylsworthilta. Avauserän päätti hakkuri Keskinen ykköspaikan hyökkäyksellään.

Toisen erän puolivälissä näytti loimulaisittain lupaavalta, kun kapteeni Tamir Hershko syttyi pelaamaan. Loimu johti vielä 18-19, mutta siinä tilanteessa Jiri Hännisen yksin ottama torjuntapiste Loimun Windson Ferreiran kovasta hyökkäyksestä käänsi erän kulun. Loimu ikään kuin lamaantui tuosta tilanteesta ja Tiikerit nappasi erän lopun itselleen luvuin 7-2. Tuossa erän lopussa Loimu sortui virheisiin niin vastaanotossa, passipelissä kuin hyökkäyksessäkin.

Viimeiseksi jääneessä kolmannessa erässä Loimun liekki oli jo sammunut. Tiikerit lasketteli erän voittoon helpon näköisesti, vaikka Loimu virittikin pienen kirin ottelupallotilanteessa Väinö Rahkon hyökkäyksellä ja kolmella peräkkäisellä ässäsyötöllä.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Hershko, joka teki 16 pistettä. Ferreirakin ylsi 13 pisteeseen. Keskitorjuja Blake Leesonilla oli virheetön iltapuhde ja hän teki 8 pistettä. Tiikereistä Keskinen teki 14, Hänninen 12 ja Mäkinen 10 pistettä. Joukkueidensa parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimulta Hershko ja Tiikereiltä Mäkinen.

• Tiikerit pelasi samanlaisesti kuin Raisiossa, mutta vähäemmin virhein. Heiltä hyvä peli. Itse sain juosta maratonin verran. Kokkolalla oli hyvä syöttö tänään eikä me löydetty oikein aseita siihen, kommentoi passari Tomi Saarinen.

Osta tästä ennakkolippu lauantaina iskettävään tämän vuosikymmenen viimeiseen kotiotteluun. Joulutaukoa edeltävään otteluun saapuu vastustajaksi hallitseva Suomen mestari VaLePa.

KATSO MYÖS: Tilastot