21.12. Otteluraportti: Loimu joulutauolle makealla VaLePa-voitolla

Loimu päätti kuluvan vuosikymmenen Mestaruusliiga-ottelut hienoon ja viime vuosina harvinaiseen voittoon hallitsevasta Suomen mestari VaLePasta. Kerttulan liikuntahallin kotiyleisö pääsi ennenaikaisiin joulujuhliin yli kahden tunnin taistelun jälkeen voittolukemin 3-2 (31-29, 21-25, 16-25, 25-19, 15-12).

Ottelun avauserä antoi viitteitä siitä ettei Loimu tulisi luovuttamaan voittoa ennakkosuosikeille helpolla. Loimun Väinö Rahko sai paikan avauskuusikossa ja kiitti saamasta vastuusta päävalmentajaa pelaamalla liigauransa parhaan ottelun. Ottelun päätyttyä Rahko suoritti perusteellisen joulusiivouksen palkintopöydälle. Rahkon kuusikkopaikan myötä Loimun avauskuusikon lyhyin pelaaja oli 196 senttinen passari Tomi Saarinen. Pitkiä miehiä oli vastassa verkon toisellakin puolella, vaikka VaLePan pisin pelaaja Aaro Nikula saikin seurata ottelun vaihtopenkiltä Mikko Oivasen loistaessa kentällä. VaLePan kokoonpanosta puuttui libero Aleksi Mutka kuumeen vuoksi. Farmipelaaja Risto Ruohola täytti Mutkan saappaat kelvollisesti.

• Loimu pelasi parhaimman pelin mitä ovat pelanneet meitä vastaan tällä kaudella. Meillä oli siinä omat saumat. Oli hyvä peli itseltä. Loppua kohden rupesi vähän tehot tippumaan. Mutta oli tasapainoisin peli mitä olen tällä kaudella pelannut, kommentoi entisessä kotihallissaan uransa ensimmäisiä pääsarjakausiakin muistellut Mikko Oivanen.

Väinö Rahko aloitti illan loistonsa heti ottelun avauspalloissa ja syötti isännät 3-0 johtoon ja VaLePan ensimmäiselle aikalisälle. Erän edetessä peli tasaantui ja ratkaisupalloihin tultiin rinta rinnan. Ratkaisua haettiin pitkän kaavan mukaan jatkopalloilla, joissa VaLePalla ehti olla neljä eräpalloa ennen kuin Loimun kolmas eräpallo päättyi Blake Leesonin ässäsyöttöön. Toisessa erässä Loimun hyökkäystehot romahtivat ja VaLePa tasoitti ottelun Mikko Oivasen johdolla ennen pitkää erätaukoa.

Kolmanteen erään Kasimir Vuorinen otti Tamir Hershkon paikan ja sairastuvalta hiljalleen tositoimiin palaava Joel Laakso aloitti erän hakien lyhyesti pelituntumaa. VaLePa vei kolmannen erän ottelun selvimmin lukemin, mutta Loimun usko ei horjunut. Neljäs erä alkoi Loimun karatessa heti 8-3 johtoasemaan, kun Rahko, Trent O’Dea ja Windson Ferreira torjuivat kolmestaan tylysti VaLePan Erik Sundbergin. Loimun ote piti erän loppuun asti ja ratkaisu siirtyi viidenteen erään.

Viides erä käynnistyi kortein, kun Sari Kolehmainen osoitti Loimulle viivytysvaroitusta jo ennen kun yhtään palloa oli pelattu. Erän puolivälissä VaLePan vaihtopenkiltä uutta virtaa kentälle tuomaan tullut Ilari Toimela nosti parilla peräkkäisellä pisteellään vierailijat johtoon, mutta Loimu ei hyytynyt, vaan nousi takaisin rinnalle. Lopulliset ratkaisut takoivat ensin Loimun ottelupalloon hyökännyt Windosn Ferreira ja ensimmäisen Loimun ottelupallon pitkäksi syöttänyt Mikko Oivanen.

Ottelun paras pistemies oli erinomaisen ottelun pelannut Oivanen. Hän takoi entisessä kotihallissaan 31 pistettä tehoin +21. Niko Suihkonen ja David Petterson jäivät puolet pienempiin saldoihin. Loimun paras pistemies oli uransa parhaan ottelun pelannut Väinö Rahko, jolle kirjattiin 21 pistettä hyvin 63%:n hyökkäystehoin. Hakkuri Windson Ferreira teki 17 ja Trent O’Dea 14 pistettä.

• Kyllä pistää hymyilyttämään. Pistettiin kaikki peliin tähän vuosikymmenen viimeiseen peliin. Oli kaikilla vähän ylä- ja alamäkiä, mutta taisteltiin menemään. Tuntu hyvältä ja tunnelma oli katossa. Mulle annettiin paikka näyttää, niin halusin vähän näyttää, hymyili Väinö Rahko ansaitulle joulutauolle lähtiessään.

Loimu pelaa seuraavan kotiottelunsa tammikuun 10. päivä poikkeuksellisesti Kupittaan palloiluhallissa Turussa Savo Volleyta vastaan.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatPositiivisin loimulainen ja Energiapörssi