2.12. Lakkapäälle 300. voitto Loimun kustannuksella

Loimun viikonlopun Pohjois-Suomen kiertueen saldoksi tuli yksi sarjapiste, kun lauantain 3-1 Etta-tappion perään tuli sunnuntaina tappio Rovaniemellä Team Lakkapäälle lukemin 3-2 (25-23, 25-22, 19-25, 15-25, 15-12). Voitto oli Lakkapäälle (edeltäjät PerPo ja Santasport) seurahistorian 300. pääsarjavoitto runkosarjassa. Tätä tasalukuvoittoa rovaniemeläiset hakivat jo tovin, mutta viisi edellistä yritystä Mestaruusliiga-parketeilla päättyi tappioihin.

Sunnuntain ottelu oli kaksijakoinen. Lakkapää vei kaksi ensimmäistä erää nimiinsä tasaisista loppulukemista huolimatta suht selvästi. Loimun peli oli hukassa ja vaikeuksia oli niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessäkin. Passarin paikalla vaihtelivat Tomi Saarinen ja Kasper Vuorinen, mutta kumpikaan heistäkään eivät olleet parhaalla tasollaan. Pitkällä erätauolla Christophe Achten otti vaisusti pelanneen hakkuri Samuli Kaislasalon (6 pistettä ja tehot -1) vaihtoon ja siirsi Ossi Rumpusen hakkurin paikalle. Rumpusen paikan taas otti Jan Helenius. Loimu piristyikin muutoksesta ja sai pelinsä kulkemaan samalla kun kotijoukkueen takki pääsi ehkä vähän aukeamaan helpon kotivoiton toivossa. Ottelun ratkaisu siirtyi viidenteen erään, jonka hahmoksi nousi Lakkapään kanadalaishakkuri Jason McCarthy, joka teki 15 pisteen erässä peräti 10 pistettä tehoin +8. Ottelun kolme viimeistä pistettä olivat McCarthyn käsialaa, kun hän ensin hyökkäsi joukkueensa 13. pisteen ja torjui sen jälkeen kahdesti Heleniuksen iskulyönnin.

– Ikinä ei ole ihannetilanne, kun joutuu kesken pelin vaihtamaan roolia, mutta vaihdot auttoivat ja saimme peliä kulkemaan. Meillä oli otteluun todella vaisu alku. Vastaanotto ei toiminut kahdessa ensimmäisessä erässä ollenkaan, harmitteli Loimun kapteeni Ossi Rumpunen.

Ottelun paras pistemies Jayson McCarthy teki koko ottelussa 29 pistettä. Loimun parhaat pistemiehet olivat 20 pistettä tehneet Ossi Rumpunen ja Pablo Guzman. Myös toisella keskipelaajalla kulki, sillä Tuomas Koppasen saldo oli 12 pistettä ilman ainoatakaan virhettä. Hyökkäysten lisäksi Loimun keskitorjujat kunnostautuvat torjunnassa, sillä Guzman merkkautti 8 ja Koppanen 6 torjuntapistettä. Joukkueena Loimu voitti torjunnat 17-9.

Loimun hikinen marras-joulukuun jakso jatkuu seuraavaksi kotipeliputkella, kun 9.12. Kerttulaan saapuu Tiikerit, 11.9. Etta ja 15.12. VaLePa. Näiden jälkeen isketään vielä Suomen Cupin välieräpaikasta Hurrikaanin kanssa kotipelin merkeissä 19.12.

Katso myös: Tilastot