1.12. Loimulle tappio pohjoisen tuplan avausottelusta

Perjantaista maanantaihin kestävä Raision Loimun Pohjois-Suomen vieraskiertue sai tappiollisen alun, kun Etta kukisti raisiolaiset lauantaina Oulussa lukemin 3-1 (20-25, 25-21, 25-21, 25-19). Loimu jatkoi junailua lauantaina illalla Rovaniemelle, jossa asettuu vastaan Lakkapää sunnuntaina.

Ottelun avauserä oli Loimun heiniä. Tällä kertaa aloittavana passarina ollut Tomi Saarinen torjui Loimulle ensimmäisen eräpallon, joka päättyi Ettan hakkuri Joonas Jokelan syöttövirheeseen. Toinen erä alkoi Ettan virheiden merkeissä ja Loimu johtikin yht’äkkiä erää jo 3-9. Vieraiden ote ei vaan valitettavasti pitänyt koko erän ajan, vaan Etta hivuttautui rinnalle tilanteeseen 17-17. Sen jälkeen erä eteni tasaisissa merkeissä, kunnes Loimun parit hyökäysvirheet käänsivät voimasuhteet Ettalle. Erän kaksi viimeistä pistettä iski vaihdosta irti päässyt hakkuri Ville Sorvoja ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1..

Kolmas erä oli alusta loppuun saakka Ettan lievää hallintaa. Loimun Viktor Lindberg oli erän paras pistemies ja piti vieraat mukana pelissä, mutta isäntien Sorvojen vire johdatti Ettan kolmannenkin erän voittoon. Neljäs erä noudatti pitkälti kolmannen erän kaavaa, eli Etta oli koko ajan niskan päällä ja Loimu takaa-ajajan asemassa. Ottelu päättyi lopulta Eetu Pennasen hyökkäyspisteeseen tilanteessa 24-19.

– Ensimmäiset puolitoista erää oli hyvää peliä, mutta toisessa erässä tapahtui jotain. Meidän olisi pitänyt ottaa täältä pisteet. Etta oli tänään parempi, Sorvoja tuli peliin erinomaisesti ja käänsi ottelun, harmitteli Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Samuli Kaislasalo, joka teki 21 pisettä tehoin +7. Yleispelaaja Viktor Lindberg ylsi 14 ja keskitorjuja Pablo Guzman 11 pisteeseen. Ettan paras pistemies oli yleispelaaja Eetu Pennanen 15 pisteellään. Kutakuinkin puoliksi ottelun pelanneista hakkurista aloittanut Joonas Jokela teki 8 ja lopettanut Ville Sorvoja 14 pistettä. Joukkueen parhaina palkittiin Sorvoja ja Lindberg.

Katso myös: Tilastot