Siirry sisältöön

UUTISET

20.7. Mika Rantasesta Loimun päävalmentaja, apuvalmentaja Kuuban maajoukkueesta

Pelaajamateriaaliltaan vahvasti omavarainen Loimu saa alkavalle Mestaruusliiga-kaudelle myös päävalmentajan paikalle penkin päähän oman kasvatin, kun 80-luvulla oranssi-mustissa lentopallouransa aloittanut ja kolmen viimeisimmän kauden ajan Loimun liigajoukkueen apuvalmentajana toiminut Mika Rantanen (52-v.) ottaa vastuulleen joukkueen päävalmentajuuden. Oman aktiiviuransa jälkeen ennen liigavalmennusta Rantanen on toiminut valmentajana Loimun juniorijoukkueissa.

Rantasen sopimus on yhden kauden mittainen, mutta molemminpuolisena tavoitteena on pidempiaikainen ja menestyksekäs yhteistyö. Siviilityökseen opettajana toimiva Rantanen on ottanut virkavapaan, jonka aikana hän suuntaa itse ”koulun penkille” suorittamaan valmentamisen ohella valmennuksen ammattitutkinnon (VAT).

  • On hienoa, että saan Loimussa mahdollisuuden ottaa seuraavan askeleen valmentajaurallani. Kun pelaajista on vielä suurin osa seuran omia kasvatteja, tartun innolla uuteen haasteeseen. Olemme harjoitelleet keväästä asti yhdessä ensi kautta varten ja uskon jokaisen pelaajan olevan taas astetta kovemman kuin viime kaudella, kommentoi kasvattajaseuransa edustusjoukkueen ruoriin tarttunut Rantanen.

Rantasen nouseminen päävalmentajaksi Aitor Barrerosin lähdön tultua yllättäen tietoon on ollut Loimun taustoilla selvää jo hyvän tovin, mutta uuden apuvalmentajan hakeminen otti oman aikansa. Rantasen aisapariksi haluttiin nimenomaan apuvalmentajan tehtävissä meritoitunut valmentaja, joka toisi mukanaan myös kansainvälistä kokemusta ja näkemystä.

Heti hakuprosessin alussa nousi muiden rinnalla hyväksi vaihtoehdoksi esiin kuubalainen Angel Cobas (50-v.), joka toimii parhaillaan Kuuban miesten maajoukkueen apuvalmentajana. Eli saman joukkueen, jonka tulevaisuuden hakkuriksi kaavaillaan Loimussa ensi kaudella pelaavaa Alejandro Fuentesia. Cobas on myös Fuentesin isäpuoli, mikä varmasti auttaa molemmin puolin kotiutumista Suomeen.

  • On mielenkiintoista saada aisapariksi ammattilainen kovatasoisesta lentopallomaasta Kuubasta. Uskon että Angelilla on paljon annettavaa meidän joukkueelle ja varsinkin nuorille pelaajille. Odotan innolla että päästään yhdessä työskentelemään joukkueen eteen. Olemme pitäneet yhteyttä kesän aikana Angelin kanssa hänen työskennellessä vielä Kuuban maajoukkueessa ja me odotamme molemmat innolla tulevaa kautta, kertoi Rantanen tulevasta aisaparistaan.

Cobasin Suomeen saapumisen aikataulusta Loimulla on vielä sopiminen kesken Kuuban liiton kanssa, mutta paperityöt ovat käynnissä. Varmaa on että hän on maajoukkueen mukana vielä elo-syyskuun vaihteessa Puolassa ja Sloveniassa pelattavissa MM-kisoissa.

Yliopistotason valmentajakoulutuksenkin hankkineella Cobasilla on 25 vuoden kokemus lentopallosta, joista kuusi on kertynyt Kuuban maajoukkueiden mukana. Hänen on osoittanut kivikovassa lentopallomaassa taitonsa niin teknisen, taktisen, fyysisen kuin psykologisenkin valmentamisen saralla. Hän on aiemmin urallaan valmentanut myös Venezuelassa, mutta nyt hän pääsee jakamaan maansa vankkaa lentopallotietämystä kauemmas pohjoiseen.

Angel Cobasin ja Alejandro Fuentesin sopimusten ohella Loimu on käynyt keskusteluja sekä Kuuban liiton, maan suurlähetystön että Cubadeportesin kanssa mahdollisesta pidemmästäkin yhteistyöstä tahojen välillä lajikehityksen edistämiseksi.

Valmentajakuvioiden ratkettua Loimussa kootaan vielä muu valmennustiimi pää- ja apuvalmentajaa tukemaan. Varmaa on jo nyt, että joukkueen fysioterapeutiksi tulee AMK-opintojaan Turussa päättävä Miikka Nieminen ja että oranssi-mustissa jatkaa huoltajalegenda Juha Brandt.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös