UUTISET

20.9. Lekan vierailu avaa liigakauden Raisiossa

Lentopallon Mestaruusliiga käynnistyy Loimun osalta sunnuntaina Raisiossa, kun kuopiolainen Leka Volley saapuu vierailulle uudistuneeseen Kerttulaan. Loimun kotisali on ollut jo toista kesää suljettuna huhtikuusta syyskuun puoliväliin ja tällä kertaa kesän aikana laitettiin uusiksi muun muassa yläkerran katsomot, hallin neuvottelutila ja valaistus.

– Valaistus saatiin nyt 2000-luvulle, kun halliin tuli led-valot. Se on tuonut meille uusia mahdollisuuksia ottelutapahtuman kehittämiseen. Pelivalaistukseen on haettu vaikutteita rapakon takaa NBA:sta, joten se voi olla vähän vieras ensi alkuun suomalaisille. Valot antavat meille uusia mahdollisuuksia myös pelaajaesittelyihin. Lisäksi hallin yläkertaan tullut kahvila-aitio on tutustumisen arvoinen, siellä voi nauttia kahvista ja pelistä hyviltä paikalta samanaikaisesti, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Loimun joukkue on jo perinteiseen tapaan nuori ja nälkäinen. Viime kaudelta jatkoi kuusi kotimaista pelaajaa, joiden rinnalle haettiin muutamia täsmävahvistuksia ja kokemusta. Kokemusta joukkueeseen tuovat kapteeniksi valittu Surinamesta kotoisin oleva todellinen johtajapersoona hakkuri Gino Naarden sekä kasvattajaseuraansa paluun tekevä keskitorjuja ja varakapteeni Tuomas Koppanen. Heidän lisäkseen ulkomailta Loimuun hankittiin Australian maajoukkuekeskitorjuja Trent O’Dea ja yhdysvaltalaispassari Scott Fifer.

Leka Volley lähtee uuteen kauteen melko samalla joukkueella, jolla se sijoittui viime kauden runkosarjassa seitsemänneksi. Joukkueen suurin muutos on tapahtunut penkin päässä, kun päävalmentajaksi ”kaapattiin” naapuriseura Pielaveden Sampossa erinomaista työtä tehnyt Jukka Tuovinen. Kuopiolaisten nuoresta ryhmästä kesän maajoukkueotteluista tuttuja ovat keskitorjuja Henrik Porkka ja yleispelaaja Jan Helenius. Maajoukkuelistoilla ovat olleet myös passari Akseli Lankinen ja hakkuri Samuli Kaislasalo. Kokemusta joukkueessa edustaa maajoukkuelegenda Jukka Lehtonen.

Loimun ja Leka Volleyn välinen ottelu alkaa sunnuntaina 24.9. Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa kello 17:00. Otteluisäntänä toimii Loimun pääyhteistyökumppani Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, joka jakaa 500:lle ensimmäiselle katsojalle ilmaisen limun. Lisäksi jaossa on Laitilan tölkeistä kustomoituja helistimiä.

Mestaruusliigan kausiennakko Lekasta:

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi