Siirry sisältöön

UUTISET

21.8. Puuttuva palanen löytyi Argentiinasta

Turkulaisen teinitähden aikoinaan laulussakin kaipailema puuttuva palanen löytyi Raision Loimun lentopallon Mestaruusliiga-miehistöön Argentiinasta. Loimu joutui uusiksi pelaajamarkkinoille, kun oranssiin paitaan tulossa ollut jenkki keskitorjuja Nick Amado joutui laittamaan pelitossut äkisti naulaan perhesyiden ja koronan vuoksi. Loimun haaviin tarttui nopeasti lukuisia vaihtoehtoja, joista argentiinalainen Facundo Imhoff (202 cm, 31-v.) vakuutti valmennuksen ja seurajohdon.

Juniorimaajoukkueissakin esiintynyt Imhoff nousi Argentiinan pääsarjaan jo kaudella 2008-2009 Bolivarin joukkueessa. Sittemmin hän on pelannut maansa kovassa pääsarjassa useita kausia eri joukkueissa. Ensimmäinen kausi vanhalla mantereella oli 2017-2018, jolloin hän pelasi Ranskan Pro A liigassa Arago de Seten paidassa. Tuolla kaudella hän pelasi Ranskan liigan lisäksi Euro-otteluita Mestareiden Liigassa, josta karsiutumisen jälkeen pelit jatkuivat 2. korkeimmalla tasolla CEV Cupissa, jossa myös Loimu pelasi samalla kaudella pudoten montenegrolaiselle Budvanska Rivijeralle. Seuraavaksi kaudeksi Imhoff siirtyi Romanian liigaan Craiovan joukkueeseen, josta hän palasi viime kaudeksi kotiin Argentiinan liigaan ja Bolivariin.

Argentiinan miesten maajoukkuetta Imhoff on edustanut vuodesta 2014 alkaen muun muassa kolme kertaa Maailmanliigassa, neljä kertaa Pan-Amerikan mestaruusturnauksissa sekä kolme kertaa Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa.

Imhoff on vielä Loimuun tulossa olevan maamiehensä Ignacio Luengasin tapaan kotimaassaan. Loimun taustajoukot ovat tehneet normaalivuosiin verrattuna valtavan työmäärän pelaajien Suomeen saamiseksi ja tällä hetkellä näyttää siltä että kaksikko saadaan Suomeen ja karanteenin kautta harjoituksiin lähiaikoina. Koronatilanne on Argentiinassa hurja ja maassa on hyvin tiukka ulkonaliikkumiskielto. Suomen suurlähetystö Buenos Airesissakin on sulkenut ovensa kokonaan. Jo pelkästään kotoa lentokentälle matkustaminen vaatii oman lupalappunsa, jonka jälkeen on vielä löydettävä hyvin rajallisesta määrästä lentoja se sopivin reitti Suomeen.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös