Siirry sisältöön

UUTISET

22.1. Loimu vaikeuksien kautta hurmosvoittoon Savo Volleysta

Loimun vastoinkäymiset jatkuivat lentopallon Mestaruusliigassa tiistaina kotiottelussa Savo Volleyta vastaan, mutta oranssi-musta joukkue ei vastoinkäymisistä häkeltynyt, vaan kukisti Savo Volleyn kolmen sarjapisteen arvoisesti 3-1 (25-20, 12-25, 25-23, 26-24). Ottelu osoitti jälleen sen, että isoista resurssieroista huolimatta Mestaruusliigan tasoerot ovat pieniä ja yllätyksiä voi tapahtua ottelussa kuin ottelussa.

Loimun joulukuun kokoonpanosta oli tiistain kokoonpanosta poissa Samuli Kaislasalo, Ossi Rumpunen, Ville Sihvonen, Ossi Rumpunen sekä tietysti myös jo pidempään poissa ollut Verneri Vetriö. Niinpä isännät aloittivat ottelun kuusikolla josta puolet oli alle 20 vuotiaita. Nuoret aloittivat ottelun ennakkoluulottomasti ja panivat nimekkään vierasjoukkueen ahtaalle. Nuorisokaartin hyvät otteet eivät toki olleet yllätys, sillä samoin nuorin voimin Loimu kiusasi VaLePaakin joulukuussa Kerttulassa viiden erän verran. Ilmassa oli jo avauserän ratkaisun makua, kun Väinö Rahko ja Pablo Guzman torjuivat Savon Eetu Häyrisen näyttävästi lyöjän varpaille. Savoa ei siivittänyt erävoittoon edes Lelu Ojansivun kentälle ottaminen tilanteessa 23-18, vaan Loimu voitti erän Jere Heiskasen syötön leijaillessa yli Loimun takarajan.

Toisen erän alku lisäsi Loimun päävalmentaja Christophe Achtenin murheita, kun hakkuri Oskari Keskisen pikkusormi meni sijoiltaan Ojansivun iskulyöntiä torjuessa. Loimun fysioterapeutti Olli Lahtinen veti sormen paikoilleen, mutta Keskinen joutui jättämään paikkansa kentällä keskitorjuja Karri Sihvoselle. Ottelun päätyttyä selvisi ettei Keskisen sormessa ollut murtumia ja nuori pelimies selvinnee noin viikon levolla takaisin pelikuntoon. Loukkaantumisen myötä Loimun peli sekaantui totaalisesti ja vieraat karkasivat ensin passari Fedor Ivanovin syöttövuoroilla turvalliseen 7-15 johtoasemaan ja sen jälkeen lasketellen tylyyn erävoittoon.

Kolmanteen erään Achten kaivoi yllätysratkaisun ja siirsi Karri Sihvosen keskelle ja Tuomas Koppasen hakkuriksi. Koppanen aloitti aikoinaan liigauransa yleispelaajana, mutta sittemmin ei kokemusta laitahyökkääjänä ole kertynyt. Haasteiden ja täysin vieraan kokoonpanon myötä Kerttulan runsaslukuinen kotiyleisö syttyi tukemaan omiaan tavallistakin äänekkäämmin. Kannustus sytytti niin Koppasen kuin koko muunkin Loimun joukkueen hurjaa vireeseen ja kolmas erä eteni tasaisissa merkeissä kotijoukkueen ollessa koko ajan pisteen tai pari niskan päällä. Eräpalloon Loimun johdatti ässäsyötöllään  Pablo Guzman. Ensimmäinen eräpallo ei vielä tuonut toivottua tulosta, mutta sitä seuranneen aikalisän jälkeen Viktor Lindberg takoi isännille helpottavan pisteen.

  • Tulimme hyvin kolmanteen erään, vaikka kenttäjärjestys oli vähän sekaisin. Kävin itse kyselemässä valmentajalta jo toisessa erässä että voisiko meikäläinen mennä laitaan. Joukkueella oli tänään hyvä henki ja ei ollut mitään hävittävää tuossa tilanteessa, hymyili rento Koppanen ottelun jälkeen.

Neljäs erä alkoi vahvasti Loimun merkeissä, kun Väinö Rahko torjui Lelu Ojansivun iskulyönnin ja tulostaululle tilanteeksi 4-1. Erän edetessä peli tasottui, mutta Loimu pysyi koko ajan pisteen tai pari niskan päällä. Lopullista ratkaisun makua oli ilmassa, kun Tomi Saarinen torjui taululle lukemat 23-21. Savo Volley nousi kuitenkin kerran vielä ja venytti ratkaisun jatkopalloille. Ottelun viimeiseksi jääneessä pallossa Pablo Guzman esitti takakentällä puolustustaitojaan ja Viktor Lindberg tykitti jatkopallopassin vieraiden kenttäpuoliskolle.

  • Olen ylpeä siitä miten aloitimme ottelun tänään sunnuntain pelin jälkeen. Loukkaantumien sekoitti vähän meidän mielialaa, mutta tulimme pitkältä tauolta takaisin uudella suunnitelmalla. Sitten meillä kävi vähän tuurikin kolmannesta erästä alkaen. Olen erittäin iloinen kolmesta pisteestä, myhäili Christophe Achten joukkueensa yllätysvoittoa.

Ottelun paras pelaaja oli Loimun Pablo Guzman, joka teki 18 pistettä +15 tehoin. Hakkuriksi kesken ottelun siirretty Tuomas Koppanen teki 12 ja Viktor Lindberg 20 pistettä. Savo Volleyn parhaimmistoa olivat jo avauserässä Eetu Häyrisen hakkurina korvannut Lelu Ojansivu sekä Miro Määttänen. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi otteluisäntä Silja Linen toimesta palkittiin Guzman ja Määttänen.

Loimu on saamassa helpotusta kokoonpanoonsa jo pikaisesti, sillä tiistaina ottelua Kerttulan lehtereillä seurasi Ivan ”Bomba” Marquez, jonka peliluvan pitäisi olla kunnossa jo ensi viikon tiistaina, kun Vantaa Ducks saapuu Raisioon.

Katso myös: TilastotValokuvatEnergiapörssi ja positiivisimmat pelaajat

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus, jossa ottelua kommentoiavat hakkuri Lelu Ojansivu ja päävalmentaja Jukka Tuovinen Savo Volleysta sekä hakkuri Tuomas Koppanen ja päävalmentaja Christophe Achten Loimusta:

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös