22.10. Loimulle puhdas derbyvoitto Raisiossa

Loimu jatkaa pistemenetyksittä Mestaruusliigan kärjessä, kun se kaatoi kauden toisessa paikalliskamppailussa TUTO Volleyn kotonaan luvuin 3-0 (26-24, 25-19, 25-23). Loimulla on nyt Mestaruusliigassa 14 erävoittoa putkeen eikä yhtään hävittyä erää vielä kotikentällä. Lauantai-illan selkeistä erälukemista huolimatta vierailijoilla oli ottelussa hetkensä, mutta Loimu kampesi kaikista eristä voiton itselleen.

• Voitettiin, se on tärkeintä. Ei se koko ajan hirveän kaunista ollut, mutta se on tärkeintä että voitettiin. Välillä hajosi vähän kaikilla pakka ja tehtiin tyhmiä virheitä sellaisissa tilanteissa kun kaveri oli vähän pulassa ja päästettiin kaveri takaisin mukaan peliin. Saatiin kuitenkin joka erässä käännettyä ne takaisin ja voitettiin peli, kommentoi Loimun Väinö Rahko.

TUTO Volleyn ilonaiheisiin ottelussa kuului hakkuri Matias Tihumäen nousu avauskokoonpanoon ja pelaaminen loppuun asti. Tämä mahdollisti vahvan alkukauden pelanneen William Groffierin paluun yleispelaajan tontille.

Ottelun avauserä oli tasainen. Loimu näytti karkaavan erävoittoon, kun Tomi Saarinen pamautti ässäsyötön ihan postimerkkinä vitopaikan takakulmaan. TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa kutsui tässä vaiheessa joukkonsa kokoon ja saikin heräteltyä vieraille kirivaihteen päälle. Kirin arkkitehtinä toimi passari Akseli Lankinen syöttöpaikalta käsin. Aivan erän kalkkiviivoille asti edettiin vieraiden komennossa, mutta Loimu oli ratkaisuhetkillä rautahermoinen ja päämäärätietoinen ja nousi väkisin rinnalle ja ohi. Erän viimeisen niitin iski ykköspaikalta hakkuri Joonas Jokela.

Toisessa erässä Loimu näytti ottavan niskalenkkiä, kun Joaquin Layus torjui kaksi kertaa putkeen tilanteeksi 12-9. Tilanteessa 17-17 oltiin kuitenkin jälleen tasaoissa. Syöttövaihdossa kentälle tulleen Eetu Kulmalan ässällä ja Tomi Saarisen maagisella puolustus-torjunta kombinaatiolla Loimu nousi kuitenkin jälleen turvalliseen johtoasemaan, joka kesti pitkään erätaukoon asti.

Kolmannen erän alku oli TUTO Volleyn. Loimu heräsi taistelemaan Tomi Saarisen syötöillä ja nousi ensimmäisen kerran erässä johtoasemaan tilanteessa 12-11. Tämän jälkeen Loimu ei enää johtoasemastaan luopunutkaan ja oranssit Macron-paidat pääsivät tanssimaan voittoa, kun Joonas Jokela iski ykköspaikalta tulostaulun lukemiksi 25-23.

Loimun hakkuri Joonas Jokela oli illan paras pistemies tehden 22 pistettä tehoin +15. Torjunnassa Joaquin Layus (5) ja Tomi Saarinen (3) olivat joukkueen ahnaimpia. TUTO Volleyn puolella Groffier nappasi neljä torjuntaa ja tehtaili yhteensä 15 pistettä ollen joukkueensa paras pistemies. Tihumäen saaliiksi tuli 9 pistettä ja teholukema -1.

• Hyvä vääntö saatiin tähän lauantai iltaan. Onneksi oli myös muita onnistujia kuin Jokela. Joka erässä oltiin köysissä ja selvittiin siitä. Henkisellä puolella ollaan vahvoja, ei aleta katsoa kengän kärkiä, vaikka ollaan perässä. Se näkyi koko joukkueessa, että ollaan vahvoja. Tiukassa paikoissa tekeminen parani. Pojat on tehneet treeneissä hyvin töitä ja me ollaan pelattu niin kuin ollaan harjoiteltu, myhäili päävalmentaja Mika Rantanen ottelun jälkeen.

Ottelun voitto toi Loimulle kolme pistettä Mestaruusliigan sarjataulukkoon sekä jatkopaikan Suomen Cupin 2. kierrokselle. Cupin Final Four -turnauksen paikka ratkeaa seuraavassa paikalliskamppailussa Hurrikaani-Loimaan kanssa. Sarjapisteitä ropisi lisäksi myös Siljan maljassa Loimun pistepottiin.

Ottelun ProLibero oli Loimun Esko Vuorinen ja otteluisäntä Toyota Auto-Centerin valitsemat joukkueiden parhaat pelaajat Jokela ja Groffier. Raisiolaisbändi S.I.G palkitsi ottelun häikäisevimpänä pelaajana Vuorisen.

Katso myös: TilastotValokuvat