Siirry sisältöön

UUTISET

23.10. Loimun voittoputkelle jatkoa harvinaisella vierasvoitolla – VaLePa kaatui Sastamalassa

Loimu matkusti viikonlopun toiseen otteluun sunnuntaina Sastamalaan, jossa vastaan asettui hallitseva Suomen mestari VaLePa. Loimun avauksesta ja koko kokoonpanostakin puuttui vahvasti alkukauden otteluissa esiintynyt argentiinalainen keskipelaaja Joaquin Layus, joka pelasi jo lauantain kotiottelun pienistä alaraajakivuista kärsien. Hänen tilalleen avaukseen nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Aatu Vihola, joka otti viime kaudella isoja kehitysaskeleita kuusikkopelaajana. VaLePan Mestareiden Liigan -otteluiden vuoksi isäntien kokoonpano oli ennakkoon pienoinen arvoitus, mutta pääosin ykkösmiehistönsä Janne Kangaskokko kentälle marssitti Mikko Eskoa, Urpo Sivulaa ja Sakari Mäkistä myöten. Ottelun edetessä vaihdosta peliin tulivat loputkin Euro-otteluista tutut pelaajat.

Loimu jatkoi Sastamalassa voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi, vaikka puhtaiden voittojen sarja katkesikin, kun ottelun loppunumerot olivat 2-3 (25-16, 15-25, 22-25, 25-12, 13-15). Voitto ja jopa sarjapiste olivat Loimulle ensimmäiset Sastamalasta sitten tammikuun 2014. Paljon ehti siis vettä virrata Raisonjoessa ennen kun viime vuosien menestyneintä seuraa on onnistu sen kotiluolassa kiusaamaan.

Loimun 14 erän pituinen erien voittoputki tuli päätökseen heti ottelun avauserässä, kun Loimu ei saanut alkukaudelta tuttua peliään käyntiin, vaan isännät määräsivät tahdin taraflexillä. Mika Rantanen yritti herätellä joukkuettaan aikalisillä tilanteissa 15-11 ja 19-13, mutta merkittävää muutosta ei tapahtunut ja kauden toinen erätappio tuli tylyin 25-16 numeroin.

Toiseen erään Loimu sai pelinsä parempaan uomaan ja tilanteessa 3-8 oltiin jo VaLePan ensimmäisellä aikalisällä. Joonas Jokelan ässillä ja Väinö Rahkon hyökkäyksillä johto kasvoi jo lukemiin 3-10 ja VaLePan toista aikalisää vietettiin tilanteessa 5-14. Sama ero pysyi erän loppuhetkille asti ja Loimu pääsi käsiksi ensimmäiseen eräpalloon käsiksi, kun Sebastian Pozo Hernandez ja Aatu Vihola torjuivat Upi Sivulan hyökkäyksen. Ensimmäinen eräpallo ei vielä tuonut tulosta, mutta seuraavana syöttövuorossa olleen Mikko Karjarinnan syöttövirhe saatteli joukkueet pitkälle erätauolle tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä Loimu kiri tasoihin ja 9-10 Viholan torjunta- ja hyökkäyspisteillä. Kun niiden perään tuli vielä Severi Savonsalmelta hyökkäysvirhe, otti Janne Kangaskokko isännille aikalisän tilanteessa 9-11. Aikalisän jälkeen peli kääntyi hiljalleen isännille ja Loimun Mika Rantasen oli vuoro ottaa aikalisä, kun VaLePa nousi jo johtoon tilanteessa 15-14. Tämän jälkeen Vexve Areenalla nähtiin hienoja pitkiä taistelupalloja ja tasaista vääntöä. Loimu nousi 17-20 johtoon, kun Väinö Rahko ja Eetu Mäki torjuivat Sivulan. Tässä vaiheessa VaLePa käytti erän toisen aikalisän, mutta heti sen perään Jokelan syötti ässän ja Tomi Saarinen torjui ja tulostaululla oli jo lukemat 17-22. Erä tuli lopulta päätökseen tilanteessa 22-25 Pozo Hernandezin hyökkäyspisteellä.

Neljännessä erässä Loimun vastaanotto herpaantui ja sen myötä hyökkäystehot putosivat. VaLePa sen sijajan esitti neljännessä erässä illan tehokkainta hyökkäyspeliään. Erän loppupuolella Rantanen otti vaihdosta kentälle yleispelaajaksi Eetu Kulmalan ja hakkuriksi Aapeli Koukin. Vaihdot eivät kuitenkaan tuoneet muutosta erän kulkuun, mutta Jokela ja Pozo Hernandez saivat huilattua ja koottua keskittymistä viidenteen erään.

Viides erä oli tasainen. VaLePa nousi tasoihin tilanteeseen 8-8 Karli Allikin ässäsyötöllä. Tämän jälkeen edettiin edelleen tasatahtia lukemiin 11-11, kunnes Loimu saa pahan syötön kautta VaLePan vastaanoton irti ja Sivula joutui vain toimittamaan pallon Loimun puolelle, josta puolustus kaivoi pallon peliin ja Rahko hyökkäsi pallon kenttään. Tilanteessa 11-13 vieraat olivat jo niskan päällä, mutta Pozo Hernandez ei tyytynyt toimittamaan aikalisän jälkeen palloa kenttään, vaan lähti hakemana voimaratkaisua ja pallo päätyi verkkkoon. Seuraavassa pallossa Loimun ratkaisijaksi nousi jälleen Rahko, joka hyökkäsi Loimun ensimmäiseen ottelupalloon. Se ei kuitenkaan tuonut tulosta, kun myös Aatu Viholan syöttö päätyi verkkoon. Jännittynyt loppu sai kuitenkin onnellisen lopun, kun toinen ottelupallo päättyi Jokelan kakkospaikan hyökkäykseen.

Ottelun paras pistenikkari oli Jokela, joka teki 26 pistettä tehoin +21. Muut Loimun laiturit tukivat hyvin Rahkon tehdessä 17 ja Pozo Hernandezin 12 pistettä. Tomi Saarinen loisti jälleen passityöskentelyn ohella myös torjunnassa ja nappasi neljä torjuntapistettä. VaLePasta hakkuri Urpo Sivula teki 15 ja keskipelaaja Severi Savonsalmi 13 pistettä. Parhaiden pelaajien palkinnot pokkasivat Severi Savonsalmi ja Esko Vuorinen, joka sai myös ottelun ProLibero-tittelin.

Asemaansa Mestaruusliigan kärjessä vankistanut Loimu kohtaa seuraavaksi Savo Volleyn Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa lauantaina 29. lokakuuta kello 17:00.

KATSO MYÖS: Tilastot