22.11. HURRIKAANILLE VARSINAIS-SUOMEN HERRUUS

Hurrikaaani-Loimaa nappasi kauden toisen 3-0 voittonsa Raision Loimusta ja varmisti itselleen sekä kolme Mestaruusliiga-pistettä että Varsinais-Suomen herruuden kaudella 2020-2021. Ottelun eränumeroiksi kirjattiin tällä kertaa 21-25, 18-25, 23-25. Toista erää lukuun ottamatta Loimu pystyi haastamaan Hurrikaanin erien kalkkiviivoille asti. Kokonaisuutena Loimun esitys oli parempi ja pirteämpi kuin viikko sitten Loimaalla. Hurrikaanin päävalmentajana debytoi joukkueen fysioterapeutti Jani Niskakangas Jussi Heino oltua varotoimenpiteenä kotona.

• Tänään puolen päivän jälkeen ilmoitettiin ettei Heinon Jussi lähde varotoimenpiteenä peliin. Pelaajat on kokeneita ja fiksuja eikä niitä tarvii sen enempää ohjata tuossa. Virheetön suoritus, ei ihan hirveästi annettu Loimulle ilmaisia pinnoja yhtään. Vastaanotto ja passipeli toimi hyvin ja hyökkääjillä oli mukavat oltavat, kommentoi valmentajadebytantti puhtaan voiton jälkeen.

Ottelun avauserä alkoi tasaisissa merkeissä. Eetu Mäki torjui tilanteeksi 9-8 ja Niskakangas otti valmentajauransa ensimmäisen aikalisän. Tilanteessa 13-14 Hurrikaanin puolustava libero Matti Toivola kaivoi tuomaripallin juurelta Lasse Jylhän hyvän peipin takaisin peliin ja Hurrikaani käänsi pallosta vielä pisteen itselleen ja samalla otteen koko loppuerän ajaksi. Loimun aikalisätkään eivät saaneet muutosta aikaiseksi ja erän lopulla viimeisen kirimahdollisuuden vei Johan Gruvaeusin verkkosyöttö. Hurrikaani hyökkäsi avauserän pääosin verkon keskisektorilta, eli keskihyökkääjien ja 6. paikan kautta. Näiden paikkojen hyökkäystehot olivat huimat. Erälle hyvin sopivasti viimeisen niitin iski kapteeni Tapio Toiviainen kuutospaikalta.

Avauserän käsistä luisuimen taisi pyöriä vielä Loimun pelaajien mielissä, kun Hurrikaani karkasi passari Santeri Välimäen syötöillä 0-5 johtoon toisessa erässä ennen kun Loimu sai ensimmäisen pisteen tehtailtua. Loimu sai kuitenkin kirittyä pahimmillaan 1-8 lukemissa olleen takamatkan parin pisteen kokoiseksi. Hurrikaanin aikalisä tilanteessa 8-10 käänsi kuitenkin erän uudestaan ja lopullisesti vieraiden eduksi. Erän loppupuolella Loimu sortui virheisiin ja Hurrikaani kuittasi toisenkin erän itselleen.

Myös kolmas erä alkoi heikosti isänniltä, mutta 1-4 tappioasema oli jälleen nopeasti käännetty 5-5 tasalukemiin. Tämän jälkeen erä eteni tasaisesti ihan kalkkiviivoille asti, mutta kaksi syöttö- ja yksi hyökkäysvirhe olivat liikaa ottelun viimeisissä palloissa ja niinpä Hurrikaani pääsi tuulettamaan ottelun voittoa. Hurrikaani oli läpi ottelun virheetön ja hyökkäyksissään tehokas.

• Paremmin meni kuin viime viikonloppuna, mutta huonommin kuin Hurmosta vastaan. Niin kauan kun me hätäillään eikä luoteta omaan tekemiseen, niin se on sellaista rääpimistä. Hurrikaani pelasi tosi vahvasti keskeltä, kommentoi Loimun kapteeni Elviss Krastins.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Johan Gruvaeus. Hän teki 19 pistettä tehoin +9. Elviss Krastins tehtaili 8 ja Eetu Mäki 7 pistettä. Hurrikaanista hakkuri Samuli Kaislasalo ja yleispelaaja Tapio Toiviainen tekivät 13 pistettä mieheen. Vieraiden parhaana pelaajana palkittiin passari Santeri Välimaa, joka pyöritti vieraiden hyökkäystä tuhoisan tehokkaasti läpi ottelun.

• Peli oli vuoristorataa ja viimeinen erä meiltä paras. Otimme siihen huonon alun ja aikaisen aikalisän, mutta sitten aloimme pelaamaan voitosta. Lopussa valitettavasti vastustajan kokemus voittamisesta vei voiton ja me sorruimme muutamaan kohtalokkaaseen virheeseen. Hurrikaanilla on vahva keskialueen hyökkäys ja me emme saaneet siihen otetta torjunta- ja puolustuspelaamisellamme, harmitteli Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

Katso myös: TilastoPelaaja- ja valmentajakommenttivideo