Siirry sisältöön

UUTISET

23.1. Otteluraportti: Hurrikaani hoiteli runkosarjan viimeisenkin paikalliskamppailun

Lentopallon Mestaruusliigan Ruutu+ viikon ottelu pelattiin torstaina Loimaalla, jossa Hurrikaani sai siis vastustajakseen Loimun. Ruutu nimesi Lounais-Suomen paikallisottelun El Lounaisclasicoksi. Hurrikaanin ja Loimun pelaama paikallisherruudesta kertova Siljan Malja oli ratkennut jo aiemmin kauden kolme ensimmäistä paikallisottelua voittaneen Hurrikaanin hyväksi. Kaiken kaikkiaan Hurrikaani on hävinnyt koko kauden aikana vasta kaksi ottelua. Ei kahta ilman kolmatta -lausahdus ei pitänyt paikkaansa torstaina Loimaan liikuntahallissa, vaan Hurrikaani otti kauden 23. voittonsa puhtaasti luvuin 3-0 (25-13, 25-23, 25-21).

Ottelun avauserä oli pitkään loukkaantuneena olleen Hurrikaanin Eemeli Koukin näytöstä. Loimun kasvatti oli tositoimiin päästyään kuin varsa kevätlaitumella ja hän johdatti keltapaidat erävoittoon. Loimusta ottelun tasalla olivat vain joukkueen keskitorjujat. Toinen erä eteni alusta asti tasaisemmin ja Loimu saavutti 20 pisteen rajapyykin ennen isäntiä. Hurrikaani nousi kuitenkin johtoasemaan Antti Ropposen ja Henrik Porkan tekemillä pisteillä. Erän päätökseen hyökkäsi Sakari Mäkinen.

Pitkän erätauon jälkeen Loimun peli oli pahasti jäässä. Hurrikaani eteni 7-0 johtoasemaan ja Kasper Vuorinen oli siinä vaiheessa jo käyttänyt molemmat aikalisänsä. Tilanteessa 13-9 Loimu avitti vielä Hurrikaania Vuorisen protestoinnista saamalla punaisella kortilla ja siitä seuranneella pisteellä. Loimu ei kuitenkaan antautunut, vaan nousi Trent O’Dean, Tamir Hershkon ja Tomi Saarisen pisteillä kahden pisteen päähän tilanteessa 23-21 mikä pakotti Hurrikaanin Jussi Heinon ottamaan aikalisän. Heti aikalisän jälkeen edellisessä pallossa Saarisen torjumaksi tullut Sakari Mäkinen nosti hyökkäyspisteellään Hurrikaanin ottelupalloon, jonka Henrik Porkka päättä ässäsyöttöön.

  • Numerot näyttävät että ollaan jokaisella osa-alueella pikkasen jäljessä. Täysi kunnia vastustajalle, he tekivät asioita paremmin kuin me. Etenkin syötössä he olivat totutun kovia, kommentoi Loimun kakkosvalmentaja Mika Rantanen.

Ottelun paras pistemies oli isäntien Sakari Mäkinen, joka teki 16 pistettä tehoin +10. Muut laitapelaajat Antti Ropponen ja paluun täysillä tositoimiin tehnyt Eemeli Kouki tekivät 14 pistettä mieheen. Loimun valopilkku oli keskipelaaja Trent O’Dea, jonka käsistä syntyi 13 pistettä ja vain yksi virhesuoritus. Windson Ferreiran poistuttua Loimun kokoonpanosta hakkurina pelasi farmipelaaja Paavo Korhonen. Hänelle kirjattiin 7 pistettä tehoin +1.

Loimun ottelut jatkuvat lauantaina kotikentällä Raisiossa. Kerttulan liikuntahallissa isketään A-poikien SM-sarjan turnaus klo 11-14.30 ja sen perään normaaliin kello 17:00 aikaan Loimun ja Vantaa Ducksin välinen Mestaruusliiga-ottelu.

KATSO MYÖS: Tilastot –

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös