23.10. Otteluraportti: Loimu palasi voittojen tielle

Kerttulassa juhlittiin pyöreitä, kun Loimu nappasi itselleen täyden potin

Keskiviikkona 23.10 saatiin Kerttulaan vieraileva ankkalauma Vantaalta. Loimun passarin Joel Laakson 200. liigaottelun kunniaksi Raisiossa päästiin juhlimaan pyöreitä, kun kotijoukkue vei täydet pisteet selkeästi 3-0 (25-18, 25-18, 25-15).

Ensimmäisen erän Loimu aloitti uudistetulla rosterilla, nimittäin Australian maajoukkueen mukana ollut Trent O´Dea on palannut jälleen Raisioon. Kotijoukkueen vahva aloitus yleisön hurmoksella vei Loimun johtoon luvuin 10-5. Vantaa Ducks oli selkeästi lähtenyt taistelemaan jokaisesta pisteestä ja tuomarin keltainen korttikin pääsi ensimmäisessä erässä taskusta ulos tuulettumaan vierasjoukkueelle. Ducks kyllä pääsi kirimään erän lopuksi itsensä tilanteeseen 23-18, mutta Australian uutukainen keskitorjuja Trent O´Dea päätti erän ensin komeasti Laakson tarjoilemaan pateriin, ottaen sitten kopin Ducksin avainpelaajasta Toni Kankaanpäästä.

Toinen erä etenee jälleen tasaisena pikkupisteille asti. Ducksien vastaanotto oli vielä ensimmäisessä erässä vahvempi kuin Loimun, mutta toinen- ja varsinkin kolmas erä on täysin Avery Aylsworthin ja Väinö Rahkon käsissä. Toiseen erään Ducksin passari Joona Väänänen sai Kankaanpään lisäksi Bojan Strugarin vasurin esittäytymään yleisölle sekä yleispelaaja Atte Kyröläkin pääsi jälleen oikeuksiinsa. Hakkuri Ferreira Windson sai tästä lisää liekkiä peliinsä ja Ducks jäi jälleen kiinni lukuihin 25-18.

Sekä valmentaja Juho Rajala, että yleispelaaja Atte Kyrölä totesi haastattelussa, että Ducks säilyi mukana pelissä ihan hyvin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmas erä oli täysin Loimun juhlintaa, kun Laakso tarjoilee ympäri kenttää ja keskitorjujat määttäävät palloa lattiaan. Tilanne repeää lukemiin 17-10 ja punaista korttia heilutellaan kapteeni Kankaanpäälle. Keskitorjuja- akselilla Loimu vei kaikki pisteet itselleen, kun ankkalauman laitapelaajat pitivät joukkuettaan pinnalla.

Tietysti keskihyökkäys on aina helpompaa silloin, kun vastaanotto ja puolustus hipoo lähes sataa prosenttia. Ottelun parhaina palkittiin vierasjoukkueen kapteeni Kankaanpää, joka takoi yhteensä 12 pistettä sekä kotoa O´Dea kymmenellä pisteellään. Kovia pistemiehiä oli myös Windson (15p), Kyrölä (13p) ja Hershko (12p).

Valmentaja Juho Rajala totesi, että pelitahti Vantaa Ducksilla on ollut niin kova, että palautuspäivien rinnalle treenaamiselle ei ole ollut tarpeeksi aikaa. Myös joukkueen hakkuri Bojan Strugar oli ensimmäistä kertaa pelikentällä passari Väänäsen kanssa, Michael Milsteinin loukkaannuttua. Atte Kyrölän mukaan nostoon tarvitaan enemmän tarkkuutta, että päästään hyökkäämään mutta myös kehuu, että ”liberona Rezai on taistelija, josta jokainen pelaaja saisi ottaa mallia.”

Loimun valmentaja Kasper Vuorisen mukaan Windsonin huikea ottelu sai paukkunsa pukukopista, missä huumori lentää ja sieltä se rentous pelikentille saadaan. Vuorisen mukaan on myös mahtavaa, että omista paikallisista nuorista löytyy pelaajia kuten Ville Tuki, joka oli tuuraamassa passari Tomi Saarista. Australian maajoukkueen mukana koko kesän viettänyt O´Dea on kerennyt olla Suomessa vain kuusi päivää. Valmentaja Vuorinen kehuu, että tuo ”maailmanluokan keskitorjuja” on kehittynyt paljon maailman parhaita vastaan pelatessaan. O´Dea tuumasi vain pelin jälkeen, että on kiva olla takaisin Raisiossa ja aloittaa voitolla! Joukkuehenki on joukkueessa ihailtavaa, eikä hänellä ole mitään negatiivista sanottavaa. ”Näin viiden päivän asettumisen jälkeen suunta on luultavasti vain ylöspäin.”

– Iida Hakala

KATSO MYÖS:  Tilastot  –  Energiapistepörssi ja Smilen positiivisin pelaaja  –

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa Ducksista Atte Kyrölä ja Juho Rajala sekä Loimusta Trent O’Dea ja Kasper Vuorinen: