Siirry sisältöön

UUTISET

27.10. Otteluraportti: Loimun pistepussi ei karttunut Savossa

Otteluraportti tulossa..

Raision Loimu matkusti sunnuntaina vasta Mestaruusliiga-kauden toiseen vieraspeliinsä. Vastaan asettui sama joukkue kuin kauden ensimmäisessäkin vieraspelissä, mutta matkan kohde oli sentään eri, kun Savo Volley isännöi tällä kertaa Loimua Kuopiossa. Ottelu alkoi vasta kello seitsemän illalla, kun Kuopio-hallissa järjestettiin ennen ottelua ”Maailman suurin sporttikirppis”. Savo Volleylle ottelu oli kauden ensimmäinen Kuopiossa. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Loimu onnistui anastamaan yhden vieraspisteen Varkaudesta, mutta toisessa kohtaamisessa isännät olivat tylympiä ja pitivät kaikki pisteet Savossa 3-0 (25-19, 25-23, 25-19) voitolla.

Loimun kokoonpanosta puuttui sunnuntaina nuorten maajoukkueen riveissä Suomea Kuortaneella edustanut Eetu Mäki sekä brassihakkuri Windson Ferreira, joka joutui jäämään kotiin lauantaina mahdottomaksi äityneen purukaluston ongelman vuoksi. Hakkurin paikan ottelun avauserään otti farmipelaaja Paavo Korhonen. Muutoin Loimun kokoonpano oli viime otteluista tuttu. Loimu hallitsi ottelun alkua hienokseltaan, mutta erän puolivälissä edettiin jo piste pisteeltä rinta rinnan. Loimu käytti ensimmäisen aikalisänsä, kun Savo Volley nousi erässä ensimmäisiä kertoja johtoon tilanteessa 15-14. Erän ratkaisun makua oli jo ilmassa Lelu Ojansivun syöttäessä ässällä tilanteeksi 21-18. Ottelun avauserä päättyi Loimun Paavo Korhosen hyökkäysvirheeseen.

Toiseen erään Loimun hakkurin paikan otti haltuunsa Väinö Rahko. Erän alkupuolella tilanteessa 5-5 peli oli pitkän ajan poikki, kun valmentajien, tuomarien ja pöytäkirjanpitäjien käyttämä sähköinen järjestelmä tabletteineen kyykkäsi hetken. Toinen erä oli avauserääkin tasaisempi. Loimu nousi Kasimir Vuorisen ässällä vielä tasoihin tilanteeseen 21-21, mutta sen jälkeen kokenut maajoukkueratsu Antti Siltala otti joukkueensa harteilleen ja nakutti erävoittoon tarvitut pisteet isännille.

Pitkän erätaun jälkeen Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen siirsi Väinö Rahkon tutummalle yleispelaajan paikalle ja istutti hakkurin tontille Tamir Hershkon, jolle kyseinen pelipaikka on tuttu Israelin maajoukkueesta. Loimun suurin puhti oli kuitenkin jo ilmeisesti käytetty toisen erän loppupuolen tiukkaan taisteluun. Isännät repivät hetkessä tuntuvan johdon ja Loimun aikalisää vietettiin jo tilanteessa 11-6. Loimu ei kuitenkaan suostunut suoralta kädeltä antautumaan, vaan pakotti vielä Väinö Rahkon ässän siivittämänä Savo Volleyn Jukka Tuovisen ottamaan aikalisän tilanteessa 17-12. Loimun kiri ei kuitenkaan riittänyt ja Savo Volleyn passari Fedor Ivanov päätti joukkueiden toisen kohtaamisen hyökkäyspisteellään.

Ottelun suurimman pistemäärän kokosi Savon hakkuri Lelu Ojansivu. Hänelle kirjattiin 21 pisteen lisäksi mukava +19 teholukema. Maajoukkuehakkurin hyökkäysprosentti oli huima 70%. Toinen kokenut maajoukkueesta tuttu pelaaja Antti Siltala teki hänkin 18 pistettä. Loimussa pisteet jakautui tasaisesti eikä kukaan loistanut pistenikkarina. 11 pisteellä joukkueen paras pisteiden tekijää oli Tamir Hershko. Trent O’Dealle kirjattiin 9 pistettä ilman ainoatakaan virhettä. Jenkkiliberoiden kaksinkamppailussa Loimun Avery Aylsworth veti pidemmän korren Josh Ayzenbergistä prosenttiluvuin 78-67.

• Oli meille vaikea peli tänään. Savo teki siitä meille vaikean, kun he tekivät sen verran hyviä suorituksia hyökkäyksessä ja syötössä. Meidän omassa pelissä syöttö oli tänään riittävä, mutta siihen se oikeastaan jäikin. Savo oli hyvä tänään eikä pystytty tänään vastaamaan siihen, kommentoi Loimun Kasimir Vuorinen ennen kotimatkalle lähtöä.

Loimun seuraava ottelu isketään torstaina Raisiossa, kun hallitseva Suomen mestari VaLePa saapuu vierailulle Mikko Eskon, Mikko Oivasen, Olli Kunnarin ja Markus Kaurton johdolla. Osta tästä ennakkolippu VaLePa -otteluun!

KATSO MYÖS: Tilastot