23.11. Musta perjantai sai oransseja sävyjä Kupittaalla

Loimu oli tyly isäntä lentopallon Mestaruusliigan paikalliskamppailussa, kun se iski 852 katsojan silmien edessä Hurrikaani-Loimaan Kupittaan palloiluhallin parkettiin suoraan luvuin 3-0 (25-21, 25-21, 25-14). Tärkeiden Mestaruusliiga-pisteiden lisäksi Loimu nappasi Siljan maljan paikalliskilpailuun tärkeitä pisteitä. Loimu oli niskan päällä läpi ottelun eikä Hurrikaani pystynyt haastamaa isäntiä pieniä hetkiä lukuun ottamatta. Samalla Loimu siirtyi Siljan malja -paikalliskamppailussa johtoon ennen kolmatta ja ratkaisevaa kohtaamista, joka otellaan Kupittaan palloiluhallissa Turussa perjantaina 15. helmikuuta.

Ottelun alku oli Loimun hallintaa ja Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino joutui käyttämään toisenkin aikalisänsä jo tilanteessa 17-11. Sekään ei kuitenkaan auttanut, vaan Loimun hyvä vire kesti erän loppuun asti. Eräpalloon Loimu pääsi käsiksi, kun Hurrikaanin maajoukkuekeskitorjuja Henrik Porkan syöttö painui verkkoon. Avauserän ratkaisu saatiin heti ensimmäisestä eräpallosta, kun Viktor Lindbergin voimakas hyökkäys päätti erän nelospaikalta.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi, eli Loimu määräsi parketilla sekä tahdin että suunnan. Hurrikaanin aikalisä tilanteessa 8-4 siivitti vieraat pieneen kiriin, mutta Loimu piti pintansa ja karkasi Kasper Vuorisen ässällä taas tilanteeseen 12-8. Ottelun pirtein vaihe hurrikaanilaisittain osui toisen erän loppupuolelle, kun passarivaihto Matthew Westistä Matti Toivolaan toi hetkeksi piristystä kelta-mustien otteisiin. Toisen erän lopussa nähtiin myös paikallispeliin kuuluvaa tunnetta, kun etenkin Loimun Samuli Kaislasalo intoutui näyttämään tunteitaan pisteiden jälkeen. Vaikka hakkuri teki sen lentopallonormien mukaan korrektisti, huomautti ottelun tuomaristo häntä siitä kuitenkin. Näyttääkin siltä että liigaseurojen jo vuosia vaatima vapaampi tunteiden näyttämis- ja tuulettamislinja ei ole vieläkään mennyt käytäntöön asti tuomarikunnan toimesta.

Kolmaskaan erä ei tuonut muutoksia paikallisottelun voimasuhteisiin, vaan Loimu jatkoi vahvoja esityksiään. Loimun päävalmentaja Christophe Achten halusi varmistaa ettei Hurrikaani pääse yhtään lähemmäksi, kun Antti Ropponen torjui yksin Viktor Lindbergin ja muutti tulostaululle tilanteeksi 19-14. Aikalisä olikin tehokas, sillä Hurrikaani ei tehnyt sen jälkeen ottelussa enää pistettäkään, vaan Loimu naulasi ottelun suoraan kolmessa erässä Lindbgergin, Koppasen ja Kaislasalon toimesta. Ottelun viimeiseen pisteen iski Kaislasalo.

• Pelattiin riittävän hyvin tänään. Ei se meiltäkään mitään huippupelaamista ollut, mutta oltiin kärsivällisiä. Oltiin oikeissa paikoissa järkeviä, kommentoi Loimun kapteeni Ossi Rumpunen.

Hurrikaanin vastaanotto oli Loimua parempi, mutta siitä huolimatta hyökkäystehoissa vieraat jäivät isännistä. Ottelun paras pelaaja oli Loimun keksitorjuja Pablo Guzman, joka nautti passari Kasper Vuorisen hyvästä tarjoilusta tehtaillen 11 pistettä tehoin +10. Loimun paras pistemies oli kuitenkin hakkuri Samuli Kaislasalo, joka teki lukemat 13 +3. Hurrikaanin paras oli aiemmilta kausilta tutulle keskitorjujan paikalle yllättäen komennuksen saanut Tapio Toiviainen, joka teki 10 pistettä tehoin +7. Hakkuri Antti Ropponen teki yhden pisteen Toiviaista enemmän.

• Kolme todella tärkeää pistettä meille. Tänään oli hyvä peli meiltä. En ole kuitenkaan tyytyväinen hyökkäyspelaamiseemme, mutta vain kolme pistettä merkitsee. Vaadin pelaajilta isoa muutosta viime viikon surkean vierasottelun jälkeen ja se todella tehtiinkin. Pablo osoitti tänään olevansa vahva pala hyökkäyspelaamistamme, mutta silti haluan korostaa eniten joukkueen asenteessa tapahtunutta muutosta, kehui Christophe Achten paikalliskamppailun päätyttyä.

Katso myös: TilastotValokuvatOranssiaVoimaa ja Smile palkinnot

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus, jossa matsia kommentoivat pelaajista Tapio Toiviainen ja Ossi Rumpunen sekä päävalmentajat Jussi Heino ja Christophe Achten: