23.3. Loimu iski itsevarmasti mitalipeleihin

Loimu iski itsensä välieriin selättämällä Hurrikaani-Loimaan perjantaina Loimaalla puhtaasti luvuin 0-3 (27-29, 22-25, 19-25). Välieräpaikka on 2001 mestaruuskevään jälkeen vasta kolmas kaikkien aikojen menestyneimmälle suomalaiselle lentopalloseuralle, mikä nostaa omien kasvattien luomalle perustalle rakennetun joukkueen suorituksen arvoa entisestään. Vaikka oranssi-musta historia on mitalinhohtoinen, niin tällä vuosituhannella Raisiossa on juhlittu liigamatalia vain kahdesti, joten nälkää riittää joukkueen lisäksi myös koko oranssi-mustalla seurayhteisöllä.

Välierissä Loimu saa vastaansa Akaa-Volleyn. Ottelusarja alkaa Akaalla torstaina ja toinen osaottelu isketään Raisiossa lauantaina 1.4., eikä kyseessä ole mikään aprillipila. Loimaalla Loimun siivitti voittoon hurjasti kannustanut oranssi-musta katsomonosa ja myös Akaalle tullaan järjestämään kannattajien bussikuljetus.

Loimu lähti neljänteen puolivälieräotteluun edellisen ottelun tapaan ilman libero Esko Vuorista. Hänen saappaansa täyttivät jälleen Eemeli Kouki ja Aatu Kulmala. Ottelun avauserä oli tasaista ja hyvätasoista vääntöä ja selkä seinää vasten otteluun lähtenyt Hurrikaani oli vahvasti ottelussa mukana. Avauserän ratkaisu venyi jatkopalloille asti. Hurrikaanilla oli jopa kolme eräpalloa, mutta Loimu ei antanut periksi. Vierailijat nousivat Sebastian Pozo Hernandezin ässän ja Joonas Jokelan hyökkäyspisteen myötä vapauttavaan erävoittoon.

Toinen erä alkoi Hurrikaanin komennossa. Kotijoukkue hyökkäsi tehokkaasti etenkin keskisektorilta. Loimu nousi peliin mukaan Eetu Mäen syöttövuorolla. Varmat ja hyvin suunnatut aloitussyötöt antoivat vieraille mahdollisuuden ottaa torjua. Joaquin Lauyksen ja Tomi Saarisen ottamien suorien torjuntapisteiden lisäksi Loimu sai mahdollisuuden tiiviin torjunnan kautta puolustaa ja hyökätä jatkopalloja. Erän lopullinen ratkaisu nähtiin tilanteessa 15-17, kun Aapeli Kouki vapautettiin vaihtonurkasta syöttöpuuhiin. Koukin painavat ja varmat aloitussyötöt siivittivät oranssi-mustat hurmioon niin kentällä kuin katsomossakin. Erän viimeisteli Saarisen torjuntapiste.

Viisi erävoittoa putkeen ei täyttänyt loimulaisten vatsaa ja koetteli loimaalaisten itseluottamusta niin, että Loimu karkasi kolmannen erän alussa 0-4 johtoon. Hurrikaani nousi siitä vielä hetkellisesti peliin mukaan, mutta isännät eivät johtaneet kolmatta erää missään vaiheessa, vaan oranssi-musta juna kulki vakuuttavasti raiteillaan kohti välieriä. Lopullisen niitin hienolle puolivälieräsarjalle iski välieräpaikan sinetöiden Loimun oma kasvatti Väinö Rahko kuutospaikan hyökkäyksellään.

• Näissä pleijareissa se on vähän niin kuin tulos tai ulos ja meikäläisen homma on palloa tappaa. Kaksi viimeistä peliä on nyt on pelattu aika hyvää lentistä, kommentoi hyvässä vireessä välierisarjaan lähtevä Jokela.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle kirjattiin 18 pistettä. Teholukema oli sekin hieno +14. Hakkurin hyökkäysteho oli peräti 64%. Väinö Rahko tuki hyvin 11 pisteellään. Takakentällä Eemeli Kouki johti vastaanotto- ja Aatu Kulmala puolustuspelaamista. Torjuntapisteitä Loimu nappasi kolmessa erässä kahdeksan. Hurrikaanista Miika Haapaniemi ja Aleksi Muukkonen tekivät 12 pistettä mieheen. Ratkaisupeleissä Jokelan varjoon jäänyt latvialaishakkuri Kristers Dardzans teki edellisen ottelun tapaan 10 pistettä.

• Tuntuu kyllä hyvältä. Meidän leirissä kaikki uskoo tähän juttuun, mutta kovan työn takana tämä oli. Itseluottamus on hyvä ja me ei taivuta. Vaikeissa tilanteissa me jaksetaan uskoa ja ei anneta periksi. Sitä näissä peleissä tarvitaan. Akaa tulee välierissä vastaan ja meidän ei tarvitse muuttaa omassa pelissä mitään. Heitä vastaa on ollut tasaisia vääntöjä ja me ollaan nyt kovempia kuin kaudella, sanaili päävalmentaja Mika Rantanen.

Loimun välieräsarja Akaa-Volleyta vastaan alkaa torstaina Akaalla ja Raisiossa isketään toinen osaottelu lauantaina 1.4. kello 17:00.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste